AK Parti Trabzon Milletvekili Adayları Köseoğlu ve Tosun Çalışmalarına Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

AK Parti Trabzon Milletvekili Adayları Köseoğlu ve Tosun Çalışmalarına Devam Ediyor

AK Parti Trabzon Milletvekili Adayları Köseoğlu ve Tosun Çalışmalarına Devam Ediyor

AK Parti Trabzon Milletvekili adayları Av. Ayşe Sula Köseoğlu ve Prof. Dr. Nihat Tosun seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

09.05.2015 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Trabzon Milletvekili adayları Av. Ayşe Sula Köseoğlu ve Prof. Dr. Nihat Tosun seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Trabzon'un Ortahisar, Yomra ve Maçka ilçelerinde seçim çalışmalarına devam eden AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Av. Ayşe Sula Köseoğlu, Memursen'e bağlı Enerji Bir-Sen Trabzon Şubesi, Maçka Belediyesi ve Kızılay Trabzon Şubesi'nin anneler günü programına katıldı. Trabzon'un tek kadın milletvekili adayı Köseoğlu, "Güçlü toplumun esasını, sağlam ve mutlu bir aile yapısı oluşturur. Mutlu ailenin temel direği ise annedir" dedi.

Trabzon'un Maçka ilçesinde bir otelde Maçka Belediyesi tarafından düzenlenen anneler günü programına katılan ve burada bir konuşma yapan Köseoğlu, AK Parti'nin anneler ve kadınlarla ilgili reform düzeyinde önemli düzenlemeler yaptığını belirtti. Köseoğlu, "2004 yılında anayasayı değiştirerek, kadın-erkek eşitliğinin devletin garantisi altında olduğunu düzenledik. 2010 yılında sadece kadınlarımıza değil, çocuklarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize, gazilerimize, şehitlerimizin dul ve yetimlerine yönelik düzenlemeler yaptık. Bu avantajların eşitlik ilkesine aykırı sayılamayacağını anayasal garanti altına aldık. İş kanununda eşit işe eşit ücret düzenlemesini getirdik. Kadın olursa farklı, erkek olursa farklı, engelli olursa farklı uygulamaların önüne geçtik. Doğumdan önce ve sonraki izin sürelerini kadınlarımız lehine yeniden düzenledik. Kadınlarımızı istihdama ve üretime teşvik ettik. Evde üretimi vergiden muaf tuttuk. Kendi iş yerlerini kurmak isteyen kadınlarımıza başlangıç desteği verdik. Ev hizmetlerinde çalışanları sigorta kapsamına aldık. Aldığımız tedbirlerle anne ve bebek ölüm oranlarını düşürdük. Engelli çocuğu olan annelerimize emeklilikte ayrıcalık tanıdık. 3 milyondan fazla çocuğumuz için bizzat annelerine şartlı sağlık ve eğitim yardımı yaptık. Nüfusu 50 bini aşan her belediyeye sığınma evi açma şartı getirdik. Yine yeni kabul edilen aile paketi ile kadınlarımıza doğum yardımı sağlanmasının önünü açtık" şeklinde konuştu.

Tüm Kadınlar Derneği Başkanı Cemile Keskin'i de ziyaret eden Köseoğlu, programını Yeşilbük ve Yeşilova mahallelerinde ev ziyareti yaptı. Köseoğlu, Gürbulak mahallesindeki seçim bürosu açılışına da katıldı.

NİHAT TOSUN, DEĞİRMENDERE MAHALLESİNİ ZİYARET ETTİ

AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Prof. Dr. Nihat Tosun, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Program çerçevesinde Ortahisar İlçesi'nde seçim çalışmalarını sürdüren Tosun, Değirmendere Mahallesi'nde ziyaretlerde bulundu.

Değirmendere Mahallesi'nde sanayi esnafını ziyaret eden AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Prof. Dr. Nihat Tosun, yapılan yatırımlarla Trabzon'un üreten, ürettiğini dünyaya pazarlayan bir dünya markası olma yolunda ilerlediğini söyledi. Esnafın ekonominin bel kemiği olduğuna vurgu yapan Tosun, "Sanayi ve imalat sektörüne kucak açmalıyız. Bölgesel ve sektörel teşvikleri daha da öne çekmemiz gerekir. Bu noktada iktidar olarak yerli üretim hamlemiz devam ediyor. Aynı zamanda sanayi işbirliği programı devreye giriyor. Yerli üretime büyük katkı sağlayacak olan sanayi işbirliği programı kapsamında Türkiye'de sağlık, ulaştırma, savunma ve enerji gibi farklı alanlarda 2023 yılına kadar 750 milyar dolarlık yatırım yapılması planlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

"HUZUR VE GÜVEN ORTAMINI SÜRDÜRMELİYİZ"

7 Haziran seçimlerinin güven ve istikrar ortamının sürdürülmesi açısından önemli olduğunu kaydeden Tosun, "Avrupa'da ve dünyanın değişik bölgelerinde yaşanan krizlerin bize gösterdiği en önemli husus istihdamı önceleyen, üretime dayalı sanayisi olan ekonomilerin krizlere daha dayanıklı olduğudur. Bu somut gerçekten hareketle Türkiye'nin 13 yılda sağladığı huzur ve güven ortamının sürdürülmesi için 7 Haziran seçimlerinde temel misyonumuz demokrasinin çıtasını daha da yükseğe çıkarmak, ekonomimizi büyütmek, kalkınma ve refahımızı daha ileri noktalara taşımak olacaktır" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Trabzon Milletvekili Adayları Köseoğlu ve Tosun Çalışmalarına Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement