Ak Partili Aday Adayı Doğukan'dan Müthiş Projeler - Son Dakika
Politika

Ak Partili Aday Adayı Doğukan'dan Müthiş Projeler

Ak Partili Aday Adayı Doğukan\'dan Müthiş Projeler

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hatay Milletvekili Aday Adayı Metin Doğukan, müthiş projeleriyle geliyor.

13.03.2015 00:17

Adalet ve Kalkınma Partisi Hatay Milletvekili Aday Adayı Metin Doğukan, onlarca yeni projelerle Hataylıların karşısına çıkacak. Kendini Hataylıların hizmetine adayacağını anlatan Doğukan, somut projeler Türkiye'nin de şahit olacağını dile getirdi.

100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılına kadar Türkiye Cumhuriyetini güçlendirecek, imkân ve kabiliyetlerini artıracak, bilgi çağını yakalamak ve değişime ayak uydurmak için hayal dahi edilemeyecek kadar büyük hedefler ortaya koyan Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin, bu hedeflerin gerçekleştirilmesinde en önemli katkıyı Hatay İline yapacağına ortaya koyacağı somut projelerle tüm Türkiye şahit olacağını ifade etti.

Doğukan'ın Hatay İle İlgili Projeleri

AK Parti Hatay Milletvekili Aday Adayı Metin Doğukan, 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılına kadar Türkiye Cumhuriyetini güçlendirecek, imkân ve kabiliyetlerini artıracak, bilgi çağını yakalamak ve değişime ayak uydurmak için hayal dahi edilemeyecek kadar büyük hedefler ortaya koyan Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin, bu hedeflerin gerçekleştirilmesinde en önemli katkıyı Hatay İline yapacağına ortaya koyacağı somut projelerle tüm Türkiye şahit olacağını ifade etti.

Hatay Kabuğunu Kıracak

Muhtemel sorunları düşünerek bunları önlemek için çözüm kriterleri arayacağını, çözümler ve ihtimaller üzerinde duracağını anlatan Metin Doğukan şunları söyledi:

"Muhtemel sorunları düşünerek bunları önlemek için çözüm kriterleri arayan, çözümler ve ihtimaller üzerinde duran, problemlerin üstüne giden, hata yapmaktan korkmayan, çaba sarf eden, çalışanların fikirlerinden yararlanan, geliştirici düşünceleri ortaya koyan, kabuğunu kırmaya niyetli, fonksiyonlarını yerine getirmeyi ilke edinen ve yeni bir vizyona kapı aralayacak bir yönetim anlayışının Hatay ilimizde hâkim kılınması en büyük projem olarak yer alacaktır. Hatay'ı istenilen konuma getirmek için yeteneklerini geliştirmeye önem veren, sorumluluk üstlenmekten çekinmeyen, her türlü koşula hazırlıklı, güçlü bir kişiliğe sahip, dikkatli, planlı, etkin, iyi iletişim kuran ve yeterli bilgi ve beceriye sahip olup, olayları çabuk kavrayabilen, hedeflerin gerçekleştirilmesinde düşünen, araştıran, gözlem yapan, proje üreten ve ekip çalışmasına yatkın nitelikli insanlardan oluşan "çalışma grubu" oluşturularak bu grup hayallerin gerçekleştirilmesinin önünde hiçbir engel kalmayacak şekilde proje üreterek yürürlüğe koyulması.

Ehil İnsanları Atama Grubu oluşturulacak

Hatay iline atanacak amirlerin; gerek üstlerine, mesai arkadaşlarına ve gerekse de iş sahiplerine karşı tutum ve davranışları; mesleki bilgisi, yazılı ve sözlü ifade kabiliyetleri; insan haklarına saygısı, tarafsızlığı, göreve bağlılığı ve iş heyecanı, azim ve sebatkârlığı; sosyal ve beşeri münasebetleri; takip, denetim ve örnek olma durumu; temsil ve müzakere kabiliyeti; zamanında, doğru ve kesin karar verme kabiliyeti; disipline riayeti ve benzeri gibi nedenler göz önüne alınıp bir değerlendirmeye tabi tutulmalarına yönelik "ehil insanları atama grubu" oluşturulması,

Proje Üretme Merkezi kurulacak

Milletvekili seçilmem halinde Hatay ilini kalkındıracak ve örnek oluşturacak projelerin ortaya çıkarılması için kendi çabalarımla "Proje Üretme Merkezi" kurulacaktır. Merkeze akacak tüm projeler bir değerlendirmeye tabi tutulacak olup, faydalı olacağı düşünülen tüm projeler vakit geçirmeksizin yürürlüğe konulması,

Kadın ve Çocuk Kooperatiflerinin Kurulması

Kadınlar için dikiş, nakış, keçe yapımı, seramik ve cam yapımı, el ürünleri tasarımı, moda tasarımı, takı tasarımı, her türlü el yapımı hediyelik eşya ürünleri, ev yemekleri ve unlu gıda yapımı; yiyecek-içecek servisi (catering) hizmeti, pasta, çikolata yapımı ve süslemeciliği gibi üretime yönelik imalat ve ticaret sektörlerini kurmaları ve geliştirmeleri; 0-6 yaş grubu çocuklarının bakımı ve eğitimi için mahalle yuvaları, çocuk oyun odalarının açılması ve işletilmesi; Çocukların sağlığı, gelişimi ve bakımı için sağlık üniteleri, oyun ve spor alanları, kültür sanat ünitelerinin kurulması ve işletilmesi; Çocukların her çeşit araç, gereç, besin maddeleri ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerekli çalışmaların yapılması; ürünlerin tanıtılması ve satış yerlerinin açılması ile bunların ihracat ve ithalatının yapılması; amacın gerçekleştirilmesine yönelik işletmeler, imalathaneler, atölyeler, sosyal tesisler, misafirhaneler, öğrenci yurtları ve benzeri tesislerin kurulması ile işletilmesinin sağlanması vb. gibi konularla uğraşan "kadın ve çocuk kooperatiflerinin" kurulması öncellikli projelerim arasında yer almaktadır. Yine kurulacak kooperatiflerin ortakları ve yakınları arasında sosyal etkileşimi artırmak üzere sosyal ve kültürel nitelikli faaliyetlerin düzenlenmesi; kültürel gelişim amacıyla kütüphane, okuma odası, sanat galerisi, spor ve tiyatro faaliyeti ünitelerinin kurulması ve işletilmesi yönünde gerekli her türlü çalışma ivedilikle yapılması,

Bölgenin İvedi Olarak "Sürgün" Bölgesi Olmaktan Çıkarılması

Vatandaşa verilen kimlik numarası ile doğumundan ölümüne kadar, kendisi ile ilgili bütün bilgilerin anında alınabileceği bir formatın geliştirilerek belirli aralıklarla denetimden geçirilmesi. 300 ve üstü öğrencisi olan ilköğretim okullarında birer sağlık personeli ile sağlık odası bulundurulması zorunlu hale getirilmesi için çalışma yapılması öncelikli hedeflen dirilmesi. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki Kalite Yönetim Sisteminin yerleştirilmesi, mevcut uygulamaların iyileştirilmesi konusunda çalışmalar yapılması. İdari faaliyetlerin başarıya ulaşması ve performansın yükselmesi için bütün kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon sağlanarak, neler yapılacağı, daha doğrusu yapılabileceği önceden hazırlanarak bir plana göre yürütülmesi, örneğin telefon hattı çekilecekse, asfalt ve elektrik gibi hatların aynı anda çekilmesini sağlayacak ortamların hazırlanması. Etkili ve sorumlu yöneticilerin her alanda geniş bilgilerle donatılması ile insani ve ahlaki davranmaları yönünde önlemler.
Bölgenin ivedi olarak "Sürgün" bölgesi olmaktan çıkarılması, ile bütün kurumlarda görev ifa eden personelin teşvik edilmeleri yönünde çalışma başlatılması,

STÖ'lerle İlgili Yasal Düzenlemeler

Devlete yeniden güven tesis edilmesi ve prestij kazandırılması için eğitime önem verilmesi ve bu hususta çalışmalar yapılması. Siyasetçilerin, idarecilerin sağlıklı düşünmelerine yardımcı olmaları, aynı zamanda birer vatandaş olan memurları ziyaret etmeleri, güven vermeleri ile bir tehdit mekanizması olarak görülmemelerine yönelik çalışmaların başlatılması. Hizmetlerin daha iyi olması ve başarıya daha kolaylıkla ulaşılması için kamu kurum ve kuruluşlarında "yetki devri" gerçekleştirilmesi. Halkla ilişkilere önem verilmesi, devletin halkın isteklerine kulak vermesi ve bunları değerlendirerek sonuçlandırması, Sivil Toplum Örgütlerinin amaçları dışında etkinlikler sürdürmesine ve hedef şaşırtarak saltanatlarının devam ettirilmesine fırsat verilmemesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması,

Denetim Mekanizmaları Oluşturulması

Devletle halk arasında iyi bir iletişim ağının kurulması ve bu ağın işletilerek kısa sürede olumlu etkilerinin ortaya çıkarılması ve çıktıların yüksek olması için çaba sarf edilmesi. Baştan savmacı, menfi, kızgınlık, sabırsızlık, dinlemeyen tip, alay etme, kalp kırma, kibirlenme, sinirlenme ve kendini kusursuz görme, küçültücü ve aşağılayıcı, itibar ve duyguyu sarsan bütün olumsuz davranışlardan uzak durulması için, Hatay İlinde görevli memurların ve hatta sivil toplum örgütlerinin teorik ve uygulamalı eğitimden geçirilmesi. Çalışma yöntemlerinin basitleştirilmesi. Sorunları çözmede ilgili tüm kurum ve kuruluşlarda uygulama birliğinin sağlanmasına yönelik "Denetim Mekanizmasının Oluşturulması". Farklı Dini grupları bünyesinde barındıran Hatay İlimizde tüm dini grupların ibadetlerini rahatlıkla yerine getirebileceği "İbadethane Kompleksinin" yapılması. Yerel sanatlar ile ilgili bir proje hazırlanarak, karşılıksız kredi verilerek uygulamaya konulması. Hatay İlinde vizyon oluşturmasına yönelik akil insanlardan oluşan bir komite tarafından "Eylem Planı Hazırlanması" ile akabinde yürürlüğe konulması. Hatay ili tarihî zenginliği yanında tabiî güzellikler yönünden turizme çok elverişli bir il olması nedeniyle bu potansiyeli değerlendirmek üzere "Proje Yarışmasının" düzenlenmesini müteakip en iyi seçilen proje kapsamında "Eylem Planı Hazırlanması" Şifalı su kaynakları bakımından zengin olan "Hatay ilimizde" bu kaynakların en iyi şekilde değerlendirilmesi yönünde "Proje Yarışmasının" düzenlenmesini müteakip en iyi seçilen proje kapsamında "Eylem Planı Hazırlanması"

Metin Doğukan Kimdir?

Önlisans: Niğde Üniversitesi - İşletme Bölümü
Lisans: Anadolu Üniversitesi - İktisat Fakültesi- Kamu Yönetimi Bölümü
Yüksek Lisans: Ufuk Üniversitesi - Sosyal Bilimler Enstitüsü - Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi

İngilizce, Arapça, Kürtçe ve Zazaca bilen Doğukan, 2004-2011 yılları arasında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğünde Memur olarak görev yaptı. 2011-2015 yılları arasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı'nda Piyasa Gözetimi ve Denetmeni olarak görev yaptı.

Siyasi Çalışmaları

2002-2004 yılları arasında Partinin kuruluşundan bu yana aralıksız olarak AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığında Gençlik Kolları Sosyal İşler Başkanlığı yaptım. 2007'de Sosyal İşler Genel Başkan Yardımcımız Nükhet HOTAR ile İzmir Büyükşehirde Seçim Koordinasyon Merkezinde aktif saha çalışmalarında bulundum. AK partinin kuruluşundan bu güne kadar yapmış olduğum hizmetlerden ve parti üyeliğimin 10.yılını doldurduğumdan dolayı AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığınca tarafıma verilen "Teşekkür Belgesi" ile onurlandırıldım.
30 Mart 2014 Mahalli İdare Genel Seçimlerinde Etimesgut Belediye Başkan Adayı Rıza Gezer ile ev ziyaretlerinin yanı sıra, kendi evimde çeşitli istişare toplantıları yaparak Başkanın adaylık sürecine destek verilmesi.

Diğer Bilgileri

Memur-Sen'e bağlı Enerji Birsen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Şube Başkanlığı görevini yürüttüm. Halen "Yetiştirme Yurdundan Ayrılan ve Sokak Çocuklarının Koruma Derneği"nde Yönetim Kurulu Üyesiyim. 1993-2001 yılları arasında Hatay Erkek Yetiştirme Yurdunda kalmış olmakla birlikte 2004 yılında 2828 sayılı Kanun gereği Korunmaya Muhtaç Çocukların İşe Yerleştirilmesi İlişkin Tüzük hükümleri gereğince işe yerleştirildim.

Hak Kazandığı Eğitim Sertifikaları

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı-Protokol Kuralları Hizmet İçi Eğitim Belgesi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı-Elektrik, Elektronik ürün Grubu Denetçi Eğitimi Katılım Sertifikası
Gazi Üniversitesi - Halkla İlişkiler ve Tanıtım Kurs Bitirme Belgesi
Gazi üniversitesi - Organizasyon Hizmetleri Kurs Bitirme Belgesi
Gazi Üniversitesi - Kişisel Gelişim ve Modern Yönetim Teknikleri Kurs Bitirme Belgesi
T.C. Jandarma Genel Komutanlığı "TAKDİR BELGESİ"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Politika Ak Partili Aday Adayı Doğukan'dan Müthiş Projeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement