Ak Partili Adaylardan Yaralanan İşçiye Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Adaylardan Yaralanan İşçiye Ziyaret

Ak Partili Adaylardan Yaralanan İşçiye Ziyaret

Ak Parti Çanakkale Milletvekili Adayları Bülent Turan ve İsmail Kaşdemir, Biga İlçesi'nde Cuma elektrik trafosunu boyadığı sırada akıma kapılarak ağır yaralanan belediye işçisi, 36 yaşındaki Tuncay Gergin'i hastanede ziyaret etti, Turan, resmi tatil olmasına rağmen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde çalıştırılan Gergin'in geçirdiği kaza ile ilgili Biga Belediye Başkanı CHP'li İsmail Işık'ı sorumlu tuttu.

02.05.2015 13:44

Ak Parti Çanakkale Milletvekili Adayları Bülent Turan ve İsmail Kaşdemir, Biga İlçesi'nde Cuma elektrik trafosunu boyadığı sırada akıma kapılarak ağır yaralanan belediye işçisi, 36 yaşındaki Tuncay Gergin'i hastanede ziyaret etti, Turan, resmi tatil olmasına rağmen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde çalıştırılan Gergin'in geçirdiği kaza ile ilgili Biga Belediye Başkanı CHP'li İsmail Işık'ı sorumlu tuttu. Başkan Işık, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda, müteahhit firmalarda dahil olmak üzere hiçbir işçinin çalışmayacağı yönünde talimat verdiklerini söyledi.

Biga'da 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda Sakarya Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi'ndeki elektrik trafosunun dış cephesini boyayan Tuncay Girgin'in, fırçanın yüksek gerilim hattına değmesi sonucu akıma kapılarak ağır yaralanması AK Parti ve CHP arasında polemiğe neden oldu. AK Parti'nin Çanakkale milletvekili adayları; İstanbul Milletvekili Bülent Turan ve Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Çanakkale Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Biga Belediyesi işçisi Tuncay Gergin'i ziyaret edip, ailesiyle bir araya gelerek durumuyla ilgili bilgi aldı.

AK Partili Turan hastane çıkışı yaptığı açıklamada CHP'li Biga Belediye Başkanı İsmail Işık'ı olaydan sorumlu tuttu. İşçinin halen yoğun bakımda olduğunu ve durumunun ciddiyetini koruduğunu belirten Turan, şöyle dedi:

"Ümit ederim bir an önce şifa bulur. Allah evlatlarına, ailesine bağışlar. Her ne kadar sağlıkla ilgili süreci takip ettireceksek de bunun yanında 1 Mayıs olmasına rağmen, kendisi Biga'nın meydanında halay çeken belediye başkanının Fen İşleri'nde olması gereken işçiyi, AK Partili olduğu için en ağır işlere göndermiş olması, 1 Mayıs gibi resmi tatilde trafo boyama gibi saçma sapan bir görev verilmesi, hukuken de siyaseten de sonuna kadar takip edeceğimiz konudur. Bunun hesabını soracağız."

BAŞKAN IŞIK: KİMSE ÇALIŞMAYACAK DİYE TALİMAT VERMİŞTİK

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık iddialar üzerine DHA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda, müteahhit firmalarda dahil olmak üzere hiçbir işçinin çalışmayacağı yönünde talimat verdiklerini söyledi. Bu olayın kendilerini çok üzdüğünü belirten Başkan Işık, şöyle konuştu:

"İlk andan itibaren takip ediyoruz. Her saat hastaneyle görüşüp, yaralı arkadaşımızın durumu hakkında bilgi alıyoruz. '1 Mayıs'ta kimse çalışmayacak' diye talimatımız vardı. Belediye işçilerimiz, müteahhit firmalar da dahil '1 Mayıs'ta işçiler tatil yapsın' diye söylemiştik. Arkadaşımız, kalan 2 trafosu olduğunu, onları da bitirip aradan çıkarmak istediğini söyleyerek iş başı yapmış. Çok üzücü bir olay. Arkadaşımızın ailesiyle de görüşüyoruz." - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ak Partili Adaylardan Yaralanan İşçiye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement