Ak Partili İçten: Kürtler'in Pkk, Kck, Hdp Sorun Var - Son Dakika
Güncel

Ak Partili İçten: Kürtler'in Pkk, Kck, Hdp Sorun Var

Ak Partili İçten: Kürtler\'in Pkk, Kck, Hdp Sorun Var

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, PKK, KCK ve HDP'nin Kürt sorununun önünde çok ciddi bir engel olduğunu anlatırken, "Artık Kürtlerin PKK, KCK ve HDP sorunu vardır.

27.10.2014 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, PKK, KCK ve HDP'nin Kürt sorununun önünde çok ciddi bir engel olduğunu anlatırken, "Artık Kürtlerin PKK, KCK ve HDP sorunu vardır. Şu an Kürtler'in HDP sorunu vardır. Kendilerini temsil etmeyen ama kendi kimlikleri üzerinden siyaset yapan bir yapı vardır. HDP de, PKK, Kürtler'i temsil edemez çünkü insanları, sivil insanları katlediyor" dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Diyarbakır'da düzenlediği toplantıda bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi. Olaylarda Diyarbakır'da İslami, muhafazakar derneklerin hedef alındığını anlatan İçten, "Bunların derneklere ve bulundukları yerlere PKK, HDP tarafından bakın. HDP sokağa davet ettiği için bunu söylüyorum. Selahattin Demirtaş bir siyasetçi kimliğiyle insanları sokağa davet etmiştir. PKK ve KCK tarafından sistematik bir şekilde saldırıya uğranmıştır" dedi.

Bölgede Kuran kursu binalarının da yakıldığını söyleyen İçten, Kuran-ı Kerim'in  yakılmasının hesabını kim vereceğini sordu. İçten, bunu asla kabul etmediklerini belirterek şöyle konuştu:

"16-19 yaşında gencecik çocuklar katledildi. Bu katliamların kim arkasında duracak. Sokağa davet edilmeseydi, bu olur muydu? Sokağa çıkmak demokratik hak. Ben sokağa çıktım, Ankara'da İstanbul'da Diyarbakır'da AK Parti olarak baş örtüsüne karşı bu ülkede tutum sergilendiğinde, ama ben hiçbir insanımın dükkanını bombalamadım, yakmadım, zarar vermedim. Sokağa çıkmak kendi insanına zara vermek, öldürmek, katletmek değildir. HDP'nin demokratik anlayışı sokağa çıktığında taş atmak molotof atmaktır. Kendi milletvekilleri taş attığı için söylüyorum. Ama aynı milletvekilleri Antalya'da tatil yaparken Kandil'in bombalandığını buradaki şehrin savaş alanına çevrildiğini hiç kimsenin de unutmaması lazım. HDP'nin, PKK'nın, KCK'nın derdi Kürt sorunu değildir. Kürt sorunu olsa Kürtlerin iş yerleri bombalanmazdı. HDP'nin sorunu Kürt sorununu çözmek olsaydı benim gibi onların dışında görüş beyan edenler ötekileştirilmezdi. 2 günde Diyarbakır'ın yüzde 90'ı sokağa çıkmaz ve karşısına almazdı. HDP 2 günde kendi halkını eve hapsetti. Eve hapseden HDP'nin kendisidir. Nerede özgürlük. Ne kadar yıkarlarsa, yıksınlar biz AK Parti hükümetinden şunu beklemesinler biz eski devlet olmayacağız. Biz eski Türkiye asla olmayacağız."

Milletvekili Cuma İçten, Kürt meselesinin önünde PKK, KCK ve HDP'nin çok ciddi bir engel olduğunu savunurken, PKK'nın 140'ın üzerinde terör eylemini üstlendiğini bildirerek şöyle devam etti:

"PKK ve KCK'nın bana göre tek derdi Türkiye'de Kürtlerin üzerinde Marksist- komünist bir anlayışı sağlamaktır. Derdi Kürt sorunu değil. Derdi Kürt sorunu olanın camiyle, Kuran ile bir problemi olmaması lazımdı. PKK, KCK'nın içerisinde İslama karşı bir yapılanma vardır. Bunun temelinde çözüm sürecini provoke etmek isteyenlerin içerisinde çok açık ve net söylüyorum. PKK'nın içerisindeki Alevi- marksist bir yapı vardır. Alevi, marksistler, ateistler, bakın Alevilerin içerisindeki ayrışma tabi tutuyorum. Alevi marksistler, şuan çözüm sürecini provoke etmek için elinden geleni yapıyor. İşin gerçeği budur." - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ak Partili İçten: Kürtler'in Pkk, Kck, Hdp Sorun Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement