Ak Partili Kadın Vekil: CHP'lilere Karşı Polis Koruması İstedim - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Kadın Vekil: CHP'lilere Karşı Polis Koruması İstedim

Antalya'da Büyükşehir Belediyesi'nin Destek Hizmetleri Daire Başkanı İlknur Aygün'e şiddet uygulamakla suçlanan AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, hemcinsine en ufak bir teması olmamasına rağmen, seçimi kaybeden CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın kendisini hedef haline getirdiğini öne sürdü.

05.04.2014 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da Büyükşehir Belediyesi'nin Destek Hizmetleri Daire Başkanı İlknur Aygün'e şiddet uygulamakla suçlanan AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, hemcinsine en ufak bir teması olmamasına rağmen, seçimi kaybeden CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın kendisini hedef haline getirdiğini öne sürdü. Enç,  "Twitter üzerinden tehdit ediliyorum. Antalya Valiliği'ne koruma için başvuruda bulundum" dedi.

Antalya'da çarşamba günü aralarında AK Parti'nin İl Başkanı Mustafa Köse ve Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'in de bulunduğu bir grup partili, 'Büyükşehir Belediyesi'nde resmi evraklar yakılıyor' iddiasıyla belediyeye gitti. AK Partililer, yolsuzluk evrakı olduğunu ileri sürdükleri evrakların imhasını durdurmak isterken, gençlerin ağırlıkta bulunduğu olaylar baskın halini aldı.

'AMAÇ UYARMAKTI'

Büyükşehir Belediyesi'ne geçtiklerinde önemli sayıda evrakın çöp kamyonlarıyla taşınmasına tanık olduklarını belirten Enç şunları söyledi:

"Amacımız, Büyükşehir Belediyesi personelini uyarmaktı. 'Alet olmayın, dahil olmayın' demekti. Fakat, dolaştığımız bir birimde Daire Başkanı olduğu belirtilen kişi, iki elini kapıya dayayarak 'Ben devlet memuruyum. İçeri girmenize izin vermiyorum' dedi. Milletvekili olduğumu, içeri girmemi böyle yaparak engelleyemeyeceğini söyledim. O anlarda sesim yükselmiş ama kendisine fiziksel hiçbir temasım olmadı. Böyle olmasına rağmen yaşananlar tatsız olaylardı. Sonrasında Daire Başkanı'nın eşiyle de tanıştık. O da o sırada oradaymış. Bana kartvizitini verdi. Ayrıldık."

DARP İDDİASI

Milletvekili Enç, Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı'nda yaşanan olayları böyle aktarırken, Daire Başkanı İlknur Aygün ise olaylar sırasında darp edildiği, kolunun morartıldığına ilişkin gerekçelerle rapor aldı. Gökçen Özdoğan Enç, bu olayların ne zaman yaşandığı konusunda en ufak bir bilgisi olmadığını söylerken, "Bırakın TBMM'de Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi olmayı, şiddetin hiçbir türünü insana yakıştırmam" diye konuştu.

Enç, olayların ardından Mustafa Akaydın tarafından hedef haline getirildiğini öne sürdü.  Cuma günü belediye önünde düzenlediği toplantıda gösterilen olay anına ilişkin fotoğraflarda ve kamera kayıtlarında kendisinin Aygün'ü darp ettiğine ilişkin görüntü bulunmadığını söyleyen Enç, şunları dile getirdi:

"Fakat o açıklamalardan sonra Akaydın tarafından hedef haline getirildim. Twitter hesabım üzerinden tehdit mesajları alıyorum. Bir can güvenliği endişesinden bahsedeceksek, benim şu anda can güvenliğim yok. Bugüne kadar hiçbir koruma talebim olmamıştı ama o mesajların ardından Antalya Valiliği'ne koruma için başvuruda bulundum."

'AKAYDIN ARTIK MAZİDE KALDI'

Ak Parti Antalya Milletvekili Enç, Mustafa Akaydın hakkında dava açıp açmama noktasında ise avukatlarıyla görüşeceğini söyledi, "Fakat Akaydın artık mazide kaldı. Artık biz Antalya'ya hizmet için kolları sıvadık. Gündemimiz çok farklı" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ak Partili Kadın Vekil: CHP'lilere Karşı Polis Koruması İstedim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement