Ak Partili Kiler'den Veda Yemeği - Son Dakika
Yerel

Ak Partili Kiler'den Veda Yemeği

Ak Partili Kiler\'den Veda Yemeği

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Ahlat ilçesinde veda yemeği verdi.

05.03.2015 15:24

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Ahlat ilçesinde veda yemeği verdi.

AK Parti'nin 3 dönem kuralına takılan milletvekillerinden olan Kiler, Ahlat'ta Yunus Ensari İlkokulu'nun kapalı spor salonunda veda yemeği verdi. Düzenlenen yemeğe bazı muhtar ve STK temsilcileri, partililer ile vatandaşlar katıldı. Düzenlenen yemekte konuşan AK Parti İlçe Başkanı Oğuz Atılgan, düzenlenen yemeğin veda değil vefa yemeği olduğunu ifade ederek, "Hükümetimizin ve Vahit Kiler'in yapmış olduğu yatırımları herkes çok iyi biliyor. Vahit Bey, memleketine ve insanına sahip çıkan çok değerli bir insandır. Kendisine minnet borcumuz var. O bizi bıraksa da biz onu bırakmayacağız" dedi.

Bitlis Vali Yardımcısı Ömer Faruk İlhan ise, milletvekilinin bırakmış olduğu eserlerle vefaya fazlasıyla layık olduğunu Bitlis halkına ispat ettiğini belirterek, "Milletvekilimiz Vahit Kiler'in 13 yılda bırakmış olduğu eserleri saymaya ve bu eserler için her gün vefa gecesi tertip etsek yılların buna yetmeyeceğine ben şahidim. Bir gün Bitlis'in siyaset tarihini yazacak olanların eğer biraz insafları varsa bunu iki kategoride yazmaları gerektiğini düşünüyorum. Bu da Vahit Kiler önce ve sonrası olmalıdır" dedi.

Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu da, anlamlı bir günde bir araya geldiklerini belirterek, "3 dönemdir ilimize hizmet veren değerli milletvekilimiz Vahit Kiler'in siyasete veda, aynı zaman da vefa yemeğinde buluştuk. Burada sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Vefa yemeğinde bu kadar kalabalık bir araya gelmişse demek ki Ahlatlılar vefalarını bir kez daha resmettiler. Bu vefalı duruşunuzdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. 5 ay önce Ahlat'ta göreve başladım ve burada görev yapmaktan da son derece memnunum. Fakat şu kısa sürede müşahede ettiğim kadarıyla ilimizdeki yatırımların hemen hemen hepsinde Vahit Beyin imzasının olduğunu gördüm. Birkaç kez bir araya gelmemden dolayı bende bıraktığı intibası son derece iş bitiren, tuttuğunu koparan ve ısrarcı olduğunu gördüm. Vahit Beye bundan sonra ki hayatında başarılar diliyorum" dedi.

Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ise, "Bu vefa yemeğinde sizlerle birlikte olmaktan mutlu oldum. Milletvekilimizin gerek hadiselere bakış açısı gerekse süratle çözüm üretmesi, anlaşılan bu mesele üzerindeki vukufiyetinin halkına, iline, insanına, devletine ve milletine olan muhabbetin neticesi olarak görüyorum. Allah bundan sonraki çalışma hayatımızda da birlikteliği nasip etsin. Milletvekilimiz Vahit Kiler'e hizmetlerinden dolayı minnettarız" diye konuştu.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler de, 13 yıldır il merkezi ve ilçelere hizmet ettiğini belirterek, "13 yıldır her seçimde bize destek veren ve bu onurlu göreve layık gören sizlere teşekkür ediyorum. Sizlerin verdiği destekle hizmet yaptık. Hakikaten bu süreçte güzel çalışmalar oldu. Bunu muhakkak takdir edenler var. Eksik olduğunu söyleyenler de oldu. Bir fazlasını hep insan fıtratı olarak ta alışığız ve istememizde lazım. 2002 Bitlis'in sağlık, eğitim, ulaşım ve işsizlik bütün Türkiye'nin olduğu gibi Bitlis'in de kanayan yarasıydı. 13 yılın sonunda bu saydığımız 4 ana problemden üçünü büyük ölçüde çözmüş durumdayız. İnşallah açacağımız bölge hastanesiyle birlikte bu işin finali olacak. Eğitimde Türkiye standartlarının üzerinde bir kalite yakaladık. Ulaşımda ki yollarımız aynı şekilde Türkiye standartlarının üzerindedir. Tek sorunumuz kaldı o da işsizliktir. Bunu da inşallah bizden sonraki vekillerimiz başaracaktır. Mart seçimlerinde Ahlat'a 2 tane söz verdik. Birincisi rehabilitasyon merkezidir. Normalde Bitlis için programa alınan daha sonra özellikle Ahlat'a alınması ile ilgili gayret gösterdim. Bu işin ihalesi yapıldı. İnşallah önümüzde ki günlerde temelini atacağız. İnşallah Ahlat'a hayırlı olacaktır. Diğer bir konu ise üzülerek söylüyorum son bir yıl boyunca üzerinde durduğum Ahlat için çok önemli olan yeni bir hastane projemiz vardı. Şu andaki Ahlat Devlet Hastanemiz 40 yataklıdır. Yanına 50 yataklı bir hastane projemizi bakanlıktan 1 yıl boyunca çıkarmak için uğraştık. Çünkü buranın Ahlat'a, Adilcevaz ve çevre bölgeye hizmet edecek bir hastane olacağına inandığım için çaba gösterdim. Bu projemiz onaylandı. Geçen yıl hastanenin parasını Bitlis'e gönderdik. İhalenin de yapıldığını biliyordum. Geçtiğimiz günlerde öğrendim ki dosya olduğu gibi duruyor. Ne yazık ki özel idarede olan arkadaşlarımız küçük hesaplar uğruna projeyi bekletmişler, dosyayı tutmuşlar ve 7 aydır parayla birlikte proje orada bekliyor. Halen ihaleye çıkmamış. Bunu duyduktan hemen sonra geçen hafta bir an önce yapılması talimatını verdik. İnşallah önümüzde ki hafta ihaleye çıkaracağız. Birilerinin küçük hesaplarına Ahlat'a yapılacak olan hastaneyi feda etmeyeceğiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ve AK Parti Ahlat İlçe Başkanı Oğuz Atılgan tarafından Milletvekili Vahit Kiler'e Ahlat bastonu ve tablo hediye edildi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partili Kiler'den Veda Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement