Akdeniz Oyunları'na 'Kapalı Gişe Açılış' Tartışması - Son Dakika
Güncel

Akdeniz Oyunları'na 'Kapalı Gişe Açılış' Tartışması

Akdeniz Oyunları\'na \'Kapalı Gişe Açılış\' Tartışması

Mersin'de 20- 30 Haziran tarihleri arasında yapılacak 17'nci Akdeniz Oyunları'nın açılış ve kapanış töreni biletleri satışa sunulmasından kısa süre sonra tükendi.

12.06.2013 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de 20- 30 Haziran tarihleri arasında yapılacak 17'nci Akdeniz Oyunları'nın açılış ve kapanış töreni biletleri satışa sunulmasından kısa süre sonra tükendi. Sadece internet üzerinden satışa çıkarılan biletlerin kısa sürede tükenmesi, açılış törenine Başbakan Erdoğan'ın da katılacak olmasına bağlandı.

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, oyunlar öncesi açılış töreni biletlerinde 'kapalı gişe' uygulaması yapılmasını TBMM gündemine taşıdı. Seçer, "Yoksa oyunların açılış organizasyonu biletleri, konuştuğu her yere şiddet götüren Başbakan'ın protesto edileceği endişesiyle toplu olarak mı satıldı?" diye sordu.

Mersin'in ev sahipliğinde yapılacak 17'nci Akdeniz Oyunları'nın açılış töreni, 20 Haziran'da 25 bin kişilik Mersin Stadyumu'nda yapılacak. Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü, açılış ve kapanış töreni biletlerinin satışa çıkarılacağı tarihi mayıs ayı başından beri erteledi ve en son 10 Haziran'dan itibaren gişelerden, çağrı merkezlerinden ve internet üzerinden satışa sunulacağını duyurdu. Ancak Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü, bilet satış gişelerinin yerlerini ve çağrı merkezi numarasını kamuoyuyla paylaşmadı. Sadece Biletix üzerinden 10 liraya satışa sunulan biletler ise, birkaç saat içinde tükendi. Oyunlar kapsamında yapılacak müsabakalara seyirci gelmemesi ihtimaline karşı 'bedava bilet' uygulaması yapacağını duyuran Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü'nün, açılış töreni biletlerini birkaç saat içinde tüketmesi hem spor kamuoyunda hem de sosyal medyada tartışma konusu oldu. Bazı vatandaşlar, açılış töreni biletleri alabilmek için Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü'nü aradıklarını, ancak ulaşamadıklarını iletirken sosyal paylaşım sitesi facebook ve twitter mesajlarında '25 bin bilet nereye gitti?' sorusuna cevap aradı.

GÜVENLİK TEDBİRİ Mİ?

Facebook'ta grup oluşturan Mersin İdman Yurdu taraftarları, biletlerin kısa sürede tükenmesini 'Hadi size bir bomba! Biletler 15 dakikada tükendi' başlığıyla duyurdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen pazar günü Mersin'de yaptığı konuşmada, oyunlara katılacağını açıklamasının biletlerin tükenmesinde etkili olduğu da iddialar arasında yer aldı. Pazar günkü programa yoğun güvenlik önlemleri altında katılan Başbakan Erdoğan için oyunların açılış töreninde de yoğun güvenlik önlemi uygulanacağı, biletlerin bu nedenle 'toplu olarak satın alındığı' iddiası da sosyal medyada dile getirildi ve biletlerin 'yuhalama olmasın' diye, partililere satıldığı da iddia edildi. Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü ise biletlerin satışa çıkar çıkmaz, tükendiğini doğruladı. Ancak kısa sürede tükenmesi konusunda açıklama yapmaktan kaçındı.

CHP'Lİ SEÇER BİLET KONUSUNU TBMM'YE TAŞIDI

CHP Mersin Milletvekili Seçer, Akdeniz Oyunları açılış töreni biletlerinde 'kapalı gişe' uygulaması yapılmasını TBMM gündemine taşıdı. Seçer, "Yoksa oyunların açılış organizasyonu biletleri, konuştuğu her yere şiddet götüren Başbakan'ın protesto edileceği endişesiyle toplu olarak mı satıldı?" diye sordu. "Oyunları 'kapalı gişe' törenle açmak isteyen AKP ne yapmak istiyor?" diye sorularına devam eden Seçer, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın üslubunun oyunların ruhuna gölge düşürdüğünü öne sürdü. Seçer, Başbakan Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle hazırladığı soru önergesinde Akdeniz Oyunları Uluslararası Komitesi Genel Sekreteri Isidoros Kouvelos'ın Türkiye Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener'e yazdığı mektubu ve Akdeniz Oyunları'nın açılış töreni biletlerinin sadece internet üzerinden satışa çıkarılmasını ve kısa bir sürede tükenmesini gündeme getirdi.

'OLİMPİYAT RUHUNA AYKIRI SÖYLEMLER'

Oyunların barış, sevgi ve kardeşlik içinde geçmesini tüm kalbiyle dilediğini, ancak özellikle iktidarın tutumu nedeniyle Mersin'in oyunların heyecanını yaşayamadığını belirten Seçer şöyle dedi:

"Başbakan kardeşliği, barışı ve dostluğu simgeleyen olimpiyat tesislerini açarken, oyunların ruhuna uygun bir dil kullanarak toplumu rahatlatıcı, bütünleştirici, sakinleştirici bir üslup kullanabilirdi. Ancak, daha tesisleri açarken, olimpiyat ruhuna aykırı söylemlerle Gezi Parkı gündemine ilişkin değerlendirmeler yaptı. Türkiye, bu şansı Başbakan sayesinde ıskalamış oldu."

'GEZİ' EYLEMLERİ ENDİŞESİ

Öte yandan, Akdeniz Oyunları Uluslararası Komitesi (ICMG), Genel Sekreteri Isidoros Kouvelos, Türkiye Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener'e bir mektup yazarak Gezi Parkı'na yönelik protesto eylemlerinin Akdeniz Oyunları'na yansımasına yönelik endişelerini dile getirdi. Reuters Haber Ajansı'nın tüm dünyaya duyurduğu habere göre, mektupta Adana ve Mersin için güvenlik teminatı ve bilgi istendi. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akdeniz Oyunları'na 'Kapalı Gişe Açılış' Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement