Alevi Kültür Dernekleri(Akd) Genel Başkan Yardımcısı Ali Aktaş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Alevi Kültür Dernekleri(Akd) Genel Başkan Yardımcısı Ali Aktaş Açıklaması

Alevi Kültür Dernekleri(Akd) Genel Başkan Yardımcısı Ali Aktaş Açıklaması

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkan Yardımcısı Ali Aktaş, tabanına seslenerek, hiçbir partinin arka bahçesi olmadıklarını belirterek, "Lütfen sandığa gidin ve oyunuzu kullanın” dedi.

31.10.2015 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkan Yardımcısı Ali Aktaş, tabanına seslenerek, hiçbir partinin arka bahçesi olmadıklarını belirterek, "Lütfen sandığa gidin ve oyunuzu kullanın" dedi. AKD Genel Başkan Yardımcısı Ali Aktaş, Antalya Cemevi'nde düzenlediği basın toplantısında, kente başka cemevi yapılması taleplerini yineledi.

AKD'nin Türkiye'de 103 şubesi ve 100 bine yakın üyesiyle 51 ilde örgütlü ve dimdik ayakta durduğuna vurgu yapan Aktaş, "AKD tabanı, Genel Merkezinin ve şube yöneticilerinin arkasında durmaktadırlar. İftira atarak AKD'den bir kıymık dahi koparamazlar. Hiçbir siyasi partinin ve düşüncenin arka bahçesi olmadık, olmayacağız da. Ağustos 2015 tarihinde Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu, Çalışma Bakanı Sayın Faruk Çelik ile birlikte Ankara'daki genel merkezimizde bizleri ziyaret ettiler. O gün kendilerine Alevi toplumunun isteklerini, taleplerini, Cemevlerimiz ile ilgili sorunlarımızı ilk ağızdan kendilerine ilettik. İlgileneceğini bu konu da yasal düzenleme dahil her konuda destek vereceğinin taahhüdünde bulundular" diye konuştu.

"OYUNUZU KULLANIN"

Bütün partilere eşit mesafede olduklarını ifade eden Aktaş, "Ebette bizim bir siyasi düşüncemiz var. Bir duruşumuz vardır. Tabanımız lütfen sandığa gitsin ve oyunu kullanın. İstediğiniz partiye, herkesin oyunu vereceği yer bellidir. Rejim için, Cumhuriyet için, geleceğimiz için oyumuzu kullanalım. Oylarımızı kullanacağımız yer bellidir. Biz hep mazlumdan yana olduk" dedi.

AKD adına Muratpaşa, Konyaaltı ve Kepez ilçelerine cemevi yapılması taleplerini mevcut belediye başkanlarına ilettiklerini aktaran Aktaş, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Yargıtay, Cemevlerimizin ibadethane olduğunu kabul etmişlerdir. Biz Cemevi ve diğer istek ve taleplerimizi elbette belediyelerden, hükümetlerden ve devletimizden isteyeceğiz. Gidip Fransız, Alman, Rusya, İsviçre gibi devletlerin hükümet ve belediyelerinden isteyecek değiliz. Hakkımız olan şeyi talep ediyoruz. Hak verilmez alınır. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel bizim talebimiz üzerine zaten geçen sene Cemevi sözümüz vardı dedi. Verdiği bu sözü tutacağını, Cemevi yapılacak birkaç yerin olduğunu, öncelikle Muratpaşa ilçesinde AKD'ye bir Cemevi yapacağını altını çizerek söz verdi. Cemevi yapılacak yerin AKD'nin kanaat önderleriyle ileriki zamanlarda tekrar bir araya geleceğini, Cemevinin yerini ve projesini beraber belirleyeceğinin sözünü vermiştir" dedi.

"ANTALYA'DA CEMEVİ YETMİYOR"

Cemevini caminin alternatifi olarak görmediklerine değinen Aktaş, "Cemevi de, cami de, kilise de, havra da bizimdir, bizim zenginliğimizdir. Bugün Türkiye'de 120 bin camiye karşılık, bin 500 civarında Cemevi bulunmaktadır. Kaldı ki Türkiye'de 20 milyondan fazla Alevi- Bektaşi yaşamaktadır. Antalya genelinde 300 binin üzerinde Alevi Bektaşi vatandaşımız yaşamaktadır. AKD'nin Antalya'da 7 şubesi bulunmaktadır. Buna karşılık bir Cemevimiz vardır. Biz ibadetimizi Cemevlerimizde yapıyoruz. Cenazelerimizi Cemevlerimizde kaldırıyoruz. Bu, bir Cemevi bize yetmemektedir. Yoğun bir şekilde yaşadığımız bir bölgede Cemevi talebinde bulunmak bizim hakkımızdır" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alevi Kültür Dernekleri(Akd) Genel Başkan Yardımcısı Ali Aktaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement