Alper Akınoğlu Kongre Salonu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Alper Akınoğlu Kongre Salonu Açıldı

Alper Akınoğlu Kongre Salonu Açıldı

Temeli 2008 yılında atılan ve 21 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Alper Akınoğlu Kongre Salonu'nun açılışı yapıldı.

12.07.2012 23:53

Temeli 2008 yılında atılan ve 21 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Alper Akınoğlu Kongre Salonu'nun açılışı yapıldı.

Adana'nın en büyük kongre salonu olan ve eski ÇÜ Rektörü Alper Akınoğlu'nun adını taşıyan kongre salonu, görkemli bir törenle açıldı. Açılış konuşmasını yapan eski ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, kongre salonunun büyük bir ihtiyacı karşılayacağını belirterek, "B blok olarak isimlendirdiğimiz alanda, güney ve kuzey rüzgarına açık olduğundan, Adana'nın en sıcak günlerinde bile burada çok rahatlıkla toplantı yapılabilir. Batı tarafta kalan blokta ise bin kişilik bölünebilir salonlar, sinema salonları, restoranlar, müzeler ve değişik çalışma salonları bulunmaktadır" dedi.

Kongre salonunun c bloğu olarak adlandırılan ana salonunun bin 700 kişilik olarak dizayn edildiğini söyleyen Akınoğlu, bu salonun bin 900 kişiye rahatlıkla çıkarılabileceğini ifade etti. Akınoğlu, "Buranın yangında boşaltılma süresinin 60 saniye olduğu düşünülürse, uluslararası toplantı yapabilmenin yolu çok açıktır. Bizim hayal edemediğimiz güvenlik önlemleri bile burada alındı. Her türlü amaç doğrultusunda kullanılabilecek salonlarda, opera için, senfoni orkestrası için ve 300 kişilik Anadolu Ateşi gösterilerine bile uygun, 8 tane tercüme odasıyla uluslar arası standartlarda yapıldı. 15-20'ye takın naklen yayın aracına kongre merkezinin dışından yayın verilebilmesi, burayı uluslar arası toplantılara en iyi şekilde hazır konuma getirmiştir" diye konuştu.

Akınoğlu, merkezle bütünleşmiş olimpik ölçülerde bir yüzme havuzu da planlandığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından ÇÜ dans topluluğu roman havası eşliğinde dans etti. Gösterinin ardından kongre salonu gezildi ve sonrasında kokteyl verildi. Açılış töreni, havai fişek gösterisi ve müzik dinletisi ile son buldu.

SALON HAKKINDA

Temeli 2008'de atılan, orta üstü kapalı büyük bir saçakla birbirine bağlanan kongre bloğu ve çok amaçlı etkinlikler bloğu olarak iki bölümden oluşan kongre salonu, iki adet bin kişi kapasiteli kongre ve kültür merkezine, iki adet yüz kişilik çok amaçlı salona, sergi salonlarına, bin kişilik bölünebilir salonlara, 48 adet farklı büyüklükte toplantı salonlarına, iki adet iki yüz kişilik sinema salonlarına ve üç bin araç kapasiteli otoparka sahip.

Bölgenin en işlevsel sergi salonlarından biri olan Alper Akınoğlu Kongre Salonu'nda, sinema ve tiyatro salonlarının yanı sıra restoranlar da yer alıyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alper Akınoğlu Kongre Salonu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement