Altınoluk'taki Mülteci Faciası Soruşturmasında Tutuklama - Son Dakika
Güncel

Altınoluk'taki Mülteci Faciası Soruşturmasında Tutuklama

Altınoluk\'taki Mülteci Faciası Soruşturmasında Tutuklama

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Mahallesi'nde, geçen 8 Şubat'ta bindikleri teknenin batması sonucu 11'i çocuk 27 mültecinin yaşamını yitirdiği faicayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Havran'da yakalanan 1 kişi, tutuklandı.

21.02.2016 16:23

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Mahallesi'nde, geçen 8 Şubat'ta bindikleri teknenin batması sonucu 11'i çocuk 27 mültecinin yaşamını yitirdiği faicayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Havran'da yakalanan 1 kişi, tutuklandı. Öte yandan jandarma bir işyerinden çaldıkları tekne motorlarıyla yakalanan 4 kişiyi de gözaltına aldı.

Geçen 8 Şubat'ta saat 06.06'da 'Alo 158 Sahil Güvenlik' ihbar hattını arayan mülteciler, Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isterken bindikleri teknenin Altınoluk önlerinde alabora olup, battığını bildirdi. Bunun üzerine bölgeye Sahil Güvenlik botları ve helikopteri sevk edildi. Bu sırada bölgede bulunan balıkçılar, saat 10.00 sıralarında 1 mülteciyi kurtarldı. Daha sonra bölgeye takviye olarak gönderilen Sahil Güvenlik uçağı kıyıdan 2 mil kadar mesafede yarı batık bir fiber tekne olduğunu farketti. Saat 13.00 sıralarında 2'si Sahil Güvenlik botu, 1'i de Sahil Güvenlik helikopteri tarafından olmak üzere 3 mülteci daha kurtarıldı. Sahil Güvenlik ekipleri, 11'i çocuk 27 mültecinin ise cesedini bulup, sudan çıkardı.

Mültecilere mezar olan, Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki Kefken Limanı'na bağlı olduğu tespit edilen 'Doğan' adlı teknedeki ölenlerden 18'inin Suriye, 9'unun da Irak uyruklu olduğu belirlendi. Batan 9 metrelik fiber teknenin su yüzeyindeki yaklaşık 1 metrelik burun kısmına tutunarak hayatta kalan 20 yaşındaki Iraklı mülteci Pelen Hüseyin'in de 8 aat sonra sahil güvenlik tarafından kurtarıldı.

Faciayla ilgili soruşturma kapsamında jandarma, şüphelilerden 45 yaşındaki Fatih Özdemir' Havran'da yakaladı. Facianın baş sorumlularından olan ve insan kaçakçılığı yaptığı ileri sürülen Özdemir'in Havran'daki deposunda yapılan aramalarda bulunan çok sayıda belgesiz tekne motoru ile can yeleğine ise el konuldu. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Özdemir, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

TEKNE MOTORU HIRSIZLIĞINA DÖRT GÖZALTI

Öte yandan jandarma geçen 14 Şubat'ta bir işyerinden çaldıkları 4 tekne moturu ile yakalanan H.D., H.D., G.Ç. ve F.D.'yi gözaltına aldı. Tekne motorları, sahiplerine tutanakla teslim edilirken, şüpheli 4 kişinin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Altınoluk'taki Mülteci Faciası Soruşturmasında Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement