Alzheımer İçin İngiltere'den Everest'e Yürüyor - Son Dakika
Güncel

Alzheımer İçin İngiltere'den Everest'e Yürüyor

Alzheımer İçin İngiltere\'den Everest\'e Yürüyor

Alzheımer hastalığına dikkat çekmek için bir yıl önce İngiltere'den yürümeye başlayan 51 yaşındaki Si Homfray Bolu'ya ulaştı. Si Homfray, bir yıl sonra Everest'e ulaşmayı hedefliyor.

10.09.2014 13:31  Güncelleme: 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Grafiker Si Homfray, Alzheimer hastalığına dikkat çekmek için geçen yıl ağustos ayında Everest'e doğru yola çıktı. Kendi tasarladığı ve yaklaşık 50 kilogram ağırlığındaki mini römorkunu beline bağladığı kuşakla çeken Si Homfray, Fransa, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Sırbistan, Arnavutluk, Makedonya ve Yunanistan'ın ardından Türkiye'ye ulaştı. Si Homfray, Bolu'nun en işlek caddesi İzzet Baysal'dan vatandaşların meraklı bakışları altında yürüyerek geçerken, mısır satanların fotoğraflarını çekti.

Alzheimer hastalığına dikkat çekmek için bir yıl önce yola çıktığını söyleyen Si Homfray, "Bir yılda yürüyerek Türkiye'ye ulaştım. Türkiye'nin ardından Gürcistan, Azerbaycan, Türkmenistan'ın ardından Afganistan'a gitmeyi planlıyorum. Afganistan biraz riskli bir bölge olduğu için oraya belki uğramayabilirim. Sonrasında Pakistan, Hindistan, Nepal'in ardından Everest'e gideceğim. Yolun yarısını bir yılda bitirdim, geri kalanını da bir yılda tamamlamayı düşünüyorum. Yürüyüşümün sonunda 8 bin mil yol yürümüş olacağım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alzheımer İçin İngiltere'den Everest'e Yürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement