Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin "100'den fazla vatandaşımızın katledilmesi hepimizi yaralıyor, üzüyor.

11.10.2015 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  Ankara'daki terör saldırısına ilişkin "100'den fazla vatandaşımızın katledilmesi hepimizi yaralıyor, üzüyor. Hepimiz perişanız" dedi.

İzmir'de bazı sendikalar ve sivil toplum örgütleri tarafından Birleşik Metal-İş Sendikası binasında düzenlenen basın toplantısına katılarak konuşma yapan Kocaoğlu, acılarının çok büyük olduğunu, böyle günlerde birlik ve beraberliğe büyük ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Kocaoğlu, "100'den fazla vatandaşımızın katledilmesi hepimizi yaralıyor, üzüyor. Hepimiz perişanız. Bu 'sokağa çıkma, protesto yapma, duygu ve düşüncelerini ifade etme, hakkını arama' demekten başka bir şey değildir. Ülkenin başındaki büyük derdi, başımızdan defetmek için ne gerekiyorsa yapmak durumundayız" diye konuştu.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TBB) adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Bahri Akkan da savaşa karşı barışı, baskı, şiddet ve zora karşı özgürlük ve demokrasiyi yükseltmek için Ankara'ya gittiklerini belirtti.

Akkan, "Bütün vahşet, şiddet ve katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Dünkü saldırıda hayatını kaybeden Ayşe Deniz, Berna Koç, Mesut Mak ve Hacı Kıvrak'ın İzmir'den gittiğini dile getiren Akkan, 10'dan fazla da yaralı arkadaşlarının olduğunu belirtti.  Akkan, hayatı kaybeden vatandaşları anmak ve saldırıyı protesto etmek için bugünden itibaren Türkiye genelinde grevde olacaklarını da bildirdi.

Basın açıklamasına destek veren CHP İzmir milletvekili adayları Zeynep Altıok, Kamil Oktay Sındır, Tacettin Bayır ve Atilla Sertel ile HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur da birer konuşma yaptı.

Menemen ve Soma'da protesto eylemleri

HDP Menemen İlçe Teşkilatı, Asarlık Mahallesi'nde yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklama öncesi bir grubun Turgut Özal Bulvarı üzerinde yürüyüş yapmak istemesine polis izin vermedi. Polisin TOMA ile müdahale ettiği grup dağıldı.

Daha sonra gerçekleştirilen basın açıklamasına HDP İzmir milletvekili adayları Gülistan Kılıç Koçyiğit, Süleyman Gündüz ve HDP İzmir İl Eş Başkanı Dilek Aykan da katıldı. Grup, açıklama sonrası olaysız dağıldı.

Manisa'nın Soma ilçesinde ise Cengiz Topel Meydanı'nda toplanan KESK, Eğitim-Sen Soma İlçe Temsilciliği ile Soma Sosyal Haklar Derneği üyeleri, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunarak basın açıklaması yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement