Antalya 6. Uluslararası Tiyatro Festivali - Son Dakika
Yerel

Antalya 6. Uluslararası Tiyatro Festivali

Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Selim Gürata, "Devlet Tiyatroları Antalya 6. Uluslararası Tiyatro Festivali"nin, dünya tiyatrosunu, tiyatronun doğduğu Antalya'da buluşturacağını söyledi.

15.05.2015 14:35

Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Selim Gürata, "Devlet Tiyatroları Antalya 6. Uluslararası Tiyatro Festivali"nin, dünya tiyatrosunu, tiyatronun doğduğu Antalya'da buluşturacağını söyledi.

Gürata, bu yılki festivalin nitelik açısından iyi bir potansiyele ulaştığını belirtti.

Festivale yurtdışından 128 başvuru yapıldığını bildiren Selim Gürata, müracaatlar içinden en iyi temsillerin seçildiğini kaydetti.

Gürata, festivalin 17 Mayıs'ta, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde, Hindistan'dan Taj Express grubunun "Bollywood" müzikaliyle başlayacağını aktardı. Bu yıl Ankara Devlet Tiyatrosu dışında Diyarbakır, Sivas ve Erzurum devlet tiyatrolarının da festivalin konuğu olacağını duyuran Selim Gürata, Antalya coğrafyasını kültür ve sanat açısından çok önemsediğini vurguladı.

"105 antik tiyatronun olduğu ve tiyatronun doğduğu topraklarda yaşıyorum" diyen Gürata, şöyle konuştu:

"Bu festivali planlarken, yapılmasını arzu ederken hep şu cümleden yola çıktım; 'Tiyatronun doğduğu topraklarda, dünyanın tiyatrosu buluşuyor'. Bu yüzden her yıl değişik ülkelerin festivalde yer almasını istiyorum ve bunun için çaba gösteriyorum. Bu yıl ilk kez Fransa'dan katılımımız var. Rusya, Romanya, Norveç, Makedonya'dan katılımımız var. Her yıl mutlaka değişik ülke tiyatrolarının festivalde bizimle olmasını çok arzu ediyorum."

Festivale gösterilen ilgi

Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Gürata, festivalin bilet fiyatının müzikaller için 15, diğer oyunlar için 10 ve indirimli 7,5 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

Başta "Bollywood" müzikali olmak üzere birçok gösteri için yer kalmadığını ya da biletlerin tükenmek üzere olduğunu ifade eden Gürata, etkinliklere gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Selim Gürata, Hindistan'da bir müzikalin 60 avro karşılığında ve orijinal dilinde izlenebildiğini vurgulayarak, "Rusya'da ise izlemeye gittiğiniz oyunun bilet fiyatları 35 avrodan başlar. Yurtdışında izleyeceğiniz bir oyun fiyatına, bu festivaldeki bütün oyunları izlersiniz. Aynı zamanda Türkçe altyazıyla izlersiniz" dedi.

Festivaldeki 20 gösteride 12 bin seyirci hedefinin üzerine çıkacaklarına inandığını da dile getiren Gürata, geçen yıl festivalin açılış gösterisinin Cumhuriyet Meydanı'nda yapılmasından dolayı yaklaşık 20 bin kişiye ulaştıklarını sözlerine ekledi.

ABD'den Prof. Dr. Stanton Davis'in "Aktör İçin Ses: Özgürlük, Odaklama ve Güç", Norveç'ten Lars Oyno'nun "Büyüsel Aktör: Antonin Artaud Tiyatrosunun Temel Adımları" ve Türkiye'den Ali Meriç'in "Karagöz Yapım ve Oynatımı" konularında atölye çalışmalarına katılacağı festival, 27 Mayıs'ta sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya 6. Uluslararası Tiyatro Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement