Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.PTT Başmüdürlüğü'nden emekli olduktan sonra resim sanatıyla uğraşan Semra Ayaz, ilk kişisel sergisini açmanın büyük heyecanını yaşadı.

25.03.2013 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Başkan Tütüncü ve satranç oynayan çocuklar

===

Ayaz'ın ilk heyecanı

PTT Başmüdürlüğü'nden emekli olduktan sonra resim sanatıyla uğraşan Semra Ayaz, ilk kişisel sergisini açmanın büyük heyecanını yaşadı. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in kurdelesini kestiği sergi, belediyeye ait Aydın Kanza Güzel Sanatlar Galerisi'nde açıldı.

Sergide, iki çocuk annesi Semra Ayaz'ın yağlıboya ve suluboya çalışması doğa manzaraları, insan portreleri, at figürleri ve romantik resimlerinden oluşan tablolar yer aldı. Başkan Evcilmen, "Ayaz'ın heyecanına ben de katılıyorum" diyerek, eserlere tam not verdi.

Başkan Evcilmen, Antalyalı kadınların sanat kurslarına yoğun ilgisinin sevindirici olduğunu, sadece Muratpaşa İlçesi'nde her yıl 10 bin kişinin eğitim aldığını vurguladı. Ayaz ise "Her ortaya çıkardığım eser, heyecanıma heyecan katıyor. Renklerin arasında mutlu yaşıyorum" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Kurdele kesilirken, Semra Ayaz'ın tablo önünde

===

Savaşa hayır sergisi

MANAVGAT'ta fotoğraf sanatçısı Niko Guido tarafından Irak Savaşı'nın 10'uncu Yıldönümü'nde 'Savaşa Hayır, Barışa Evet' sergisi açıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda açılan sergide, 30'a fotoğraf bulunuyor. Sergiyi Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve çok sayıda vatandaş gezdi. Dünya genelinde serginin 33 kentte eş zamanlı açıldığını kaydeden Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, savaşın insanın insan olma değerlerini yok eden fiziksel, psikolojik ve yapısal şiddetin en vahşi biçimi olduğunu söyledi.

Fotoğraflardaki insan yüzlerindeki çirkinliklerin aslında savaşın çirkinliği olduğunu kaydeden Başkan Sözen, "Bu kişilerin bu fotoğrafları öyle bir ortamda korkusuzca çektirebilmeleri bile çok zor ve anlamlı bir görev. Sergiyi Manavgat'ta bütün halkımızın gezmesini arzu ediyorum" dedi.

MANAVGAT, (DHA)

Foto: Sergiden

===

Otomobil takla attı, burnu kanamadı

GAZİPAŞA'da yoldaki mıcır nedeniyle kontrolden çıkarak takla atan otomobilde refüje çarparak durdu. Sürücü Süleyan Gür, kazadan burnu dahi kanamadan kurtuldu. Kaza, D-400 Antalya- Mersin karayolu Havalimanı Kavşağı'nda meydana geldi. Gazipaşa'dan Alanya istikametine seyreden Burhan İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Süleyman Gür yönetimindeki 07 SG 207 plakalı otomobil, yoldaki mıcır nedeniyle kayarak kontrolden çıktı.

Takla atan otomobil, refüjdeki bordür taşlarına çarparak yan yatarak durdu. Sürücü Süleyman Gür, kazayı gören çevredekiler tarafından kurtarıldı. Şans eseri yara almadan kurtulan Gür, olay yerine çağrılan sağlık ekibi tarafından kontrolden geçirildi. Gür'ün herhangi bir yarasının olmadığı belirlendi. Büyük hasar gören otomobil ise çekiciyle olay yerinden götürüldü.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Kazadan foto

===

TIR'ın çarptığı yaşlı adam öldü

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde yolun karşısına geçmek isterken TIR'ın çarptığı 80 yaşındaki Mehmet Utku yaşamını yitirdi. Kaza, D-400 Antalya-Mersin Karayolu Kahyalar Beldesi mevkiinde meydana geldi.

D- 400 Karayolu'ndan yolun karşısına geçmek isteyen Mehmet Utku'ya Mersin istikametinden Antalya yönüne seyreden Behzet Rıdvanoğulları'nın kullandığı 31 HJ 997 plakalı TIR'ı çarptı. Ağır yaralanan Utku, ambulansla Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil servisteki ilk tedavisinin ardından Utku, Alanya Devlet Hastanesine sevk edilen Mehmet Utku, müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Mehmet Utku, TIR,

===

Türk Eğitim-Sen Finike'de toplandı

TÜRK Eğitim-Sen bölge istişare toplantısı Finike'de yapıldı. Sahilkent Beldesi'nde düzenlenen toplantıya Türk Eğitim-Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Seçme ve ilçe temsilcileri katıldı. Toplantı öncesi sendikanın çalışmaları hakkında bilgi veren Bünyamin Seçme, her ay bir ilçede ilçe başkan, temsilci ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla istişare toplantıları düzenlediklerini söyledi.

YETKİ BİZDE

Toplantılar sırasında Türkiye'nin ve sendikacılığın gündemini değerlendirdiklerini kaydeden Seçme şunları söyledi: "15 Mayıs'ta sayım var. Sendikalar arasında yetki, toplu sözleşme görüşmeleri süreci yeniden belirlenecek. Antalya'da 2003 yılından bu yana yetkili sendikayız. Bu yetkililiğimizin devamı noktasında bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Antalya'da Türk Eğitim-Sen 1 ve 2 nolu şubelerinin toplam 7 bin 200 üyesi var. Bu yılda sözleşmede yetkili sendika biz olacağız."

Ülke gündemine ilişkin değerlendirme de yapan Seçme, Atatürk'ün tartışıldığı, devletin sınırları, kimliği ve adının tartışıldığı bir dönemde bölücü yapılarla mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin asla taviz vermemesi gerektiğini söyleyen Seçme, Türkiye Kamu-Sen olarak ülkenin ortak değerlerlerine sahip çıkılması gerektiğini savunduklarını kaydetti.

Bir ülkenin ortak değerlerinin dili ve bayrağı olduğunu anlatan Başkan Seçme, eğitim çalışanları olarak birden fazla dilin ülkeyi böleceğine inandıklarını kaydetti. Tek vatan, tek devlet, tek dil kavramlarından ve Anayasa'nın ilk üç maddesinden asla taviz verilememesi gerektiğini savunan Başkan Seçme, "Ülkemizin birliği için ana dilimizin, Türkçenin asla tartışılmaması gerekir" diye konuştu.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Seçme ve toplu ve çekilen fotoğraf.

===

En iyilere ödül

ENGELSİZ Yaşam Vakfı himayesinde Mahmut Boz tarafından düzenlenen 'Antalya'nın En İyileri' ödül töreni, Mardan Palace Otel'de gerçekleştirilecek. Bu yıl ilki düzenlenecek 'Antalya'nın En İyileri Ödülleri', 23 ayrı dalda dağıtılacak. Ödüller, ünlü sanatçıların katılımıyla 2 Nisan'da Mardan Palace Otel'de düzenlenecek gecede sahiplerini bulacak.

Gecenin amacının Antalya'nın başarılı işadamlarını ödüllendirirken, onları hayırlı bir amaca ortak etmek olduğunu aktaran Mahmut Boz, "Gülsüm Kabadayı, Engelsiz Yaşam Vakfı özel ödülü ile 'Yılın Annesi' ilan ederek maddi destekle ödüllendirilecek" diye konuştu.

Geceye katılacak sanatçıların da Antalyalı işadamları gibi hayırlı bir işe hizmet edeceğini kaydeden Boz, "Geceye Hande Yener, Sinan Akçıl, Özcan Deniz, Hakan Altun, Safiye Soyman ve Faik Öztürk, Tuğba Özay ve sürpriz sanatçıların yanı sıra, Cüneyt Arkın, Hülya Koçyiğit, Salih Güney gibi sanatçılar katılacak" dedi.

Engelsiz Yaşam Vakfı Başkanı Atilla Kaplakarslan ise "Engelsiz Yaşam Vakfı olarak önünde engel olan tüm canlılara yardım etmek için yola çıktık. Bu tür organizasyonlar ile amacımız engelli dostlarımızın sorunlarını farklı illerdeki daha geniş kitlelere duyurmak" dedi.

Kaplakarslan, Türkiye nüfusunun yüzde 12.3'ünü engellilerin oluşturduğu, her geçen gün çeşitli hastalık ve kazalar nedeniyle yüzlerce kişinin de engelli durumuna düştüğüne dikkat çekmek istediklerini kaydetti. Antalya'da 23 kategoride belirlenen yılın diğer 'en'leri ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Yılın annesi seçilen Gülsüm Kabadayı

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement