Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: "(Antalya Büyükşehir Belediyesine ait evrakın yakılması) Ben kimsenin suçlu çıkmasını arzu etmem ama İçişleri Bakanlığı müfettiş raporunu 'aklama nedeni' gibi sunmak, birilerinin ciddi sıkıntıda olduğunu gösteriyor" "Böyle bir davranışı kabul etmem mümkün değildir,

08.01.2015 16:03

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, geçmiş dönemde Büyükşehir Belediyesine ait evrakın yakılmasına ilişkin, "Ben kimsenin suçlu çıkmasını arzu etmem ama İçişleri Bakanlığı müfettiş raporunu 'aklama nedeni' gibi sunmak birilerinin ciddi sıkıntıda olduğunu gösteriyor" dedi.

Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Konferans Salonunda yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ocak ayı toplantısının ikinci bölümünde konuşan Başkan Türel, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın yakılan evrakta İçişleri Bakanlığı müfettişlerince suç unsuru bulunmadığına yönelik açıklamalarını değerlendirdi.

Evrak yakmaya ilişkin hukuki süreç devam ederken böyle bir açıklama yapılmasını doğru bulmadığını dile getiren Türel, şöyle konuştu:

"Hukuki süreci tüketmeden herhangi bir raporun kamuoyunda yer alması, hukuktan anlamayan bir anlayışın sonucudur. Daha Danıştay'da, itiraz süreci var. Orada bir karar çıksın, orada kim ak, kim kara ortaya çıkacak. Ben kimsenin suçlu çıkmasını arzu etmem ama İçişleri Bakanlığı müfettiş raporunu 'aklama nedeni' gibi sunmak, birilerinin ciddi sıkıntıda olduğunu gösteriyor."

Belediyenin mahkemeye hatalı tutanak sunduğu iddiası

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, meclis toplantıları karar özetlerinde maddi hatalar bulunduğunu öne sürerek, bu hataların mahkemeler nezdinde sıfat yokluğuna neden olduğunu söyledi.

Ağustos ayında meclisin aldığı bir karara ilişkin mahkemelerde yaptıkları itirazın bu hatalar nedeniyle kabul edilmediğini ifade eden Uysal, grup olarak "ret" oyu verdikleri bir konunun tutanaklarda "evet" şeklinde görüldüğü için davanın kabul edilmediğini savundu.

CHP'li Belediye Meclis Üyesi Cansel Tuncer Çevikol da Büyükşehir Belediyesinin yurtlarının Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfına (TÜRGEV) devrine de olanak sağlayan protokol yetkisine karşı açtığı davada, Büyükşehir Belediyesinin yanlış meclis tutanağı sunduğunu, bu nedenle dava ehliyetini ortadan kaldırdığını öne sürdü.

Mecliste verdiği "ret" oyunun, belediyece mahkemeye sunulan tutanakta "evet" şeklinde yer aldığını belirten Çevikol, Büyükşehir Belediyesinin mahkemeye gerçek dışı beyanda bulunduğunu iddia etti.

Çevikol, Antalya 3. İdare Mahkemesi'ne açtığı davada belediye tarafından mahkemeye sunulan tutanaklarda kendisinin "ret" kararı verdiği halde "evet" oyu verdiği yönünde bilginin yer aldığını, bu doğrultuda dava açma yetkisini kaybettiğini kaydetti.

Bugün ise mecliste kendilerine sunulan belgelerde mahkemeye verilen bilgilerin tam tersi bilgilerin yer aldığını savunan Çevikol, "Meclis üyesi olarak, hangi karara olumlu yönde mi yoksa olumsuz yönde mi oy verdiğimi belgeleyecek durumda değilim. Sadece ben değil, bütün meclis üyeleri aynı konumda" diye konuştu.

"Arkadaşlar ayakta uyuyorlar"

Menderes Türel ise mecliste Çevikol'a eylül ayındaki toplantıda neden itiraz etmediğini sordu.

Çevikol, oylamalarda nereye oy kullandıklarını göremedikleri için itiraz edemediklerini belirtti.

Başkan Türel, Çevikol'un iddiasına ilişkin, "Ben yargı kararları konusunda bir yorum yapmam. Yargı kararı neyse biz onun gereğini yaparız" ifadesini kullandı.

Türel, tutanaklarla ilgili bir sorun varsa eylül ayında itiraz edebileceklerini, meclisten düzeltilmesinin istenebileceğini vurguladı. CHP'li meclis üyesinin durumun zaman geçtikten sonra farkına vardığına işaret eden Türel, "Demek ki arkadaşlar biraz ayakta uyuyorlar" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na ayakkabı fırlatılması

Başkan Türel, emeklilerin sorunları ve çözüm önerileri konulu toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ayakkabı fırlatılmasını da doğru bulmadığına dikkati çekti.

Türel, "Böyle bir davranışı kabul etmem mümkün değil, Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun diliyorum" diye konuştu.

Toplantı, diğer konularda yapılan görüşmelerin ardından sona erdi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement