Antalya'da Sürgün Memura Çay Soruşturması - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Sürgün Memura Çay Soruşturması

Antalya\'da Sürgün Memura Çay Soruşturması

Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, bir müfettişin, sürgüne gönderilen işçilerin günde ne kadar çay içtiğini tespit için soruşturma başlattığını iddia etti.

20.01.2015 17:16  Güncelleme: 10:03

Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel'in görevlendirdiği bir müfettişin, 14 ilçeye sürgüne gönderilen memur ve işçilerin günde ne kadar çay içtiğini tespit için soruşturma başlattığını iddia etti.

Eğitim Sen Antalya Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen İlhan Karakurt, geçen hafta Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan memur ve işçilerin 'sürgün yeri' olarak ifade ettiği ilçe hizmet birimlerini ziyaret ettiklerini söyledi.

Gündoğmuş ve Akseki ilçelerinde karşılaştıkları manzaranın içler acısı olduğunu dile getiren Karakurt, şöyle konuştu:

"Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ifade edilen 'Sürgün yerlerinde akşama kadar çay içiyorlar' açıklamasını ihbar kabul eden Türel, bir kadın müfettişi görevlendirerek sürgün yeri 14 ilçede memur ve işçilerin günde ne kadar çay içtiklerini tespit etmek için soruşturma başlattığına bizzat tanık olduk. Gündoğmuş hizmet biriminde biz de topluca çay içme eylemi yaptık. Yani soruşturmaya konu olan çay içme suçunu bizzat yerinde hayata geçirdik."

MÜFETTİŞ DE SÜRGÜNE GÖNDERİLDİ

İlhan Karakurt, çalışanların ne kadar çay tükettiğini tespit için gönderilen müfettişin de sürgüne gönderildiğini iddia etti. Karakurt, "Şöyle ki, müfettiş de soruşturma yapma adıyla sürgüne gönderilmişti. Çünkü sürgünlerin ne kadar çay içtiklerini tespit edebilmek için her ilçede en az 1 hafta kalması gerekiyormuş. 14 ilçe toplamda 14 hafta" diye konuştu.

BAŞKANI ÇAYA DAVET ETTİ

Belediye Başkanı Menderes Türel'i ilçe hizmet birimlerinde çay içmeye davet eden İlhan Karakurt, ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nin 8 Ocak tarihli yazısıyla belediyenin farklı birimlerinde görevli 81 çalışanın Alanya, Akseki, İbradı, Gazipaşa, Gündoğmuş'a sürgüne gönderildiğini söyledi.

Başkan Türel'in 'olur' imzalı yazısını gösteren Karakurt, "Büyükşehir Belediyesi'nin Akseki hizmet biriminde 60 arkadaş var. Birisi hamile, iki canlı, ama biz tek sayıyoruz. Bu arkadaşlarımız için 18 metrekarelik bir oda tahsis edilmiş. Yani metrekareye 3 memur düşüyor. Bu sayı Akseki'de hizmet yoğunluğunu ifade etmiyor. Bu oran Büyükşehir'in emekçilere uygulanan baskı ve zulmün yoğunluğunu göstermektedi" diye konuştu.

Basın toplantısı, sendika üyelerinin hep birlikte çay içmesiyle sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Sürgün Memura Çay Soruşturması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement