Ardıl Barajı'nın İhalesi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Ardıl Barajı'nın İhalesi Yapıldı

Gaziantep'in Araban ilçesinde yapılacak Ardıl Sulama Barajı'nın ihalesi yapıldı.

04.05.2013 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'in Araban ilçesinde yapılacak Ardıl Sulama Barajı'nın ihalesi yapıldı.

İlçenin 10 kilometre kuzeyinde Köklüce köyü yakınlarındaki Ardıl çayında kurulacak barajın ihalesi yapılarak yüklenici firma ile sözleşmesi imzalandı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarım asırdır gündemde olan barajın 2015 yılında tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Barajın gövde inşaatı için 50 milyon lira, suyun araziye kavuşturulması için de 45 milyon lira harcanacağını ifade eden Erdoğan, barajın tamamlanmasıyla 2 bin 573 hektarlık alan cazibeyle sulanacağını kaydetti.

Gölbaşı Çetintepe Barajı ile Araban'a bağlı Ziyaret köyü Çat Boğazı mevkine yapılacak barajın çalışmalarının da sürdüğünü belirten Erdoğan, bölgedeki barajların tamamlanmasıyla toplam 77 bin hektarlık alanın sulamaya açılacağını ifade etti.

Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan da barajın inşaat yapımı için kurulan şantiye çalışmalarını inceledi.

Her seçim zamanı değişik partilerin milletvekili adaylarının bölgeye gelerek, barajla ilgili vaatlerde bulunduğunu savunan Doğan, "Seçimin ardından unutulan barajın ihalesi, AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan'ın yoğun çalışması neticesinde yapıldı. Önümüzdeki günlerde inşaatına başlanacak. Bizim için bir hayal arık gerçek olacak" dedi.

Doğan, barajın yapılması için yoğun çaba gösteren Erdoğan'ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile AK Partili Gaziantep milletvekillerine teşekkür etti.

Çalışmaları inceleyen Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Suvarlı belde Belediye Başkanı Faruk Bozdağ ise Erdoğan'ın, 50 yılı aşkın zamandan beri her seçim zamanı gündeme getirilip, sonra da unutularak yapılması "yılan hikayesine dönen" barajın yapımı için yıllardır yoğun çaba harcadığını söyledi.

Barajın hem ülke hem de bölge ekonomisine önemli katkı sağlayacağını ifade eden Bozdağ, emeği geçenlere teşekkür etti. - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ardıl Barajı'nın İhalesi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement