Ataşehir Finans Merkezi Arazisi İle İlgili İddialar Ve Gerçekler - Son Dakika
Güncel

Ataşehir Finans Merkezi Arazisi İle İlgili İddialar Ve Gerçekler

Ataşehir Finans Merkezi'nin Ataşehir Belediyesi sınırlarından alınarak Ümraniye Belediyesi sınırlarına bağlanması ile ilgili Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi basın toplantısı yaptı.

10.09.2014 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt ve Celal Dinçer, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları İlhami Yılmaz ve Gül Çoşkun ile tartışmalara konu olan Finans Merkezi'nin bulunduğu Barbaros Mahallesi Muhtarı Ercan Ersin de basın toplantısına katıldılar.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bildiğiniz gibi ülkemizin gündeminde son 3 gündür Ataşehir tartışılıyor. Ataşehir'deki Barbaros Mahallesi bir gecede Torba Yasa Kanunuyla Ümraniye Belediyesi'ne aktarılmıştır. Ataşehir Belediyesi 2009 yılında kuruldu ve burası 17 mahalleden oluşuyor. Barbaros Mahallesi de Ataşehir'e aittir. Ümraniye İlçesiyle uzaktan yakından ilgisi yoktur. 5 yıl boyunca burayı biz yönettik. Gündemde böyle bir yasa yoktu. 2014 Yerel Seçimleri kaybedince 4 ay sonra Ataşehir Finans Merkezi'ni bir gecede Torba Yasa Kanunuyla Ataşehir'in elinde alıp Ümraniye Belediyesi'ne bağladılar. Bu hukuka ve yasalara aykırıdır. Bu yapılan yasa kabadayılığıdır. Bu yapılan mahalle hırsızlığıdır. 2009 yılında Ataşehir'in sınırları çizilirken Barbaros Mahallesi bu sınırların içinde kalmıştır. Finans merkezinin yapımı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilan edildiğinde Ataşehir Finans Merkezi olarak belirtildi. Buradaki harç ve vergiler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınmıyordu, ta ki bundan 6 ay önce Emlak Gayri Menkül ortaklığı borsaya açılınca zorunlu olarak harç ve vergileri ödemek zorunda kalmıştır."

"Mahalle hırsızlığı yapıyorlar"

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt basın toplantısında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Biliyorsunuz bu torba yasa 60 maddeyle başlayıp 161 maddeye kadar çıkan bir Torba yasa oldu. Soma, öğretmen tayinleri, vergi affı olarak başladı ve çok haklı nedenlerle biz de destek verdik. Fakat içine inanılmaz maddeler koydular. Uzun süre konuşuldu ve 1 Ekim'de toplanmak üzere Meclisi tatil ettiler. Birden bir karar verdiler ve ayın 8'inde toplanmaya karar verdiler. Toplanma sebebinde öğretmenlerin atanma yapılması, vergiler, Soma'daki durum bahane edilerek acil toplanıldı. Bu maddeler için anlaştık ve başka bir maddenin eklenmeyeceğinde de anlaştık fakat bir gece içinde bu maddeyi getirdiler. Sebep anlaşıldı. Ben bu araziyle ilgili iki buçuk yıldır mecliste soru önergeleri veriyorum. Bundan önce Sarıyer'de, Yeni Mahalle'de yaptıkları şeyi şimdi de Ataşehir'de yapıyorlar. Mahalle hırsızlığı yapıyorlar. Milli İrade hırsızlığı yapıyorlar."

"Mahalle hırsızlığı, rant hırsızlığı"

CHP İstanbul Milletvekili ve İçişleri komisyon üyesi Celal Dinçer ise yaptığı konuşmada şu açıklamalarda bulundu: "Ataşehir Belediyesi'ne 300 metre mesafedeki bir mahalleyi alıyorlar, sekiz, on kilometre uzaktaki Ümraniye Belediyesi'ne bağlıyorlar. Aradaki çelişkiyi sizin takdirlerinize bırakıyorum. Aradaki çelişki mahalle hırsızlığı, rant hırsızlığıdır. Bunun Türkiye Milet Meclisi'nde de konuşmasını yaptım ve tutanakları da mevcuttur. Türkiye'de sınır değişiklikleri hiçbir zaman kanunla düzenlenmez. Sınır değişiklikleri kanun çıktıktan sonra ilçeler kurulur, beldeler kurulur, köyler kurulur."

Başkan İlgezdi, iddialara cevap verdi

Basın toplantısında yaptığı açıklamalarla yanlış iddialara gerçek cevaplar veren Başkan Battal İlgezdi şunları söyledi: 2008 yılında yine AKP tarafından yapılan bir yasa ile oluşturulan Ataşehir'in, yine aynı yasa ile hiç bir kuşkuya yer bırakmayacak kadar açık seçik bir şekilde Ataşehir'e bağlanan Barbaros Mahallesi'nin bir kısmı bu kez bir torba yasa mahareti ile Ümraniye Belediye'sine aktarıldı. Bakanlarından milletvekillerine, milletvekillerinden belediye yetkililerine varana kadar AK Parti'liler yasa ile yapılan bu mahalle 'hırsızlığını' kamuoyundan gizlemek ve saklamak için yalana başvuruyorlar. Ak Partililerin konu hakkında ileri sürdüğü yanlış bilgileri ve yalanları birer birer kamuoyuna açıklamayı bir görev biliyorum.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ataşehir Finans Merkezi Arazisi İle İlgili İddialar Ve Gerçekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement