"10 Ağustos, Eski Türkiye'nin Bittiğinin Resmen İlanı Olacak" - Son Dakika
Politika

"10 Ağustos, Eski Türkiye'nin Bittiğinin Resmen İlanı Olacak"

"10 Ağustos, Eski Türkiye\'nin Bittiğinin Resmen İlanı Olacak"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Uşak İl Başkanlığını ziyaret ederek, kendisine hediye edilen poşuyu taktı.

09.08.2014 00:02  Güncelleme: 10:54

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin önemine dikkati çekerek, "Bu, gerçekten eski Türkiye'nin bittiğinin resmen ilan edileceği ve yeni Türkiye'nin başlangıcının da kutlanacağı bir tarih olacak inşallah" dedi.

Bakan Avcı, AK Parti Uşak İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, kendisine hediye edilen poşuyu taktı. Uşak'a 9 yıl aradan sonra ilk kez bir Milli Eğitim Bakanı'nın geldiğini öğrendiğini ve bundan dolayı çok mahcubiyet duyduğunu belirten Avcı, Uşaklılarla bundan sonra arayı daha fazla uzatmayacağını ve bu kente daha sık geleceğini söyledi.

Avcı, bu pazar yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde Uşak'tan güzel bir ses yükseleceğini ifade ederek, "İnşallah 10 Ağustos'ta hepimiz üzerimize düşeni yapacağız. Türk tarihinde ilk defa millet kendi cumhurbaşkanını kendi seçecek, bunun kıymetini hepimiz biliyoruz, dolayısıyla şimdiden demokrasi bayramımız hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.

Uşak'taki temasları kapsamında bir otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Avcı, yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine değinerek, şunları kaydetti:

"Bu, gerçekten eski Türkiye'nin bittiğinin resmen ilan edileceği ve yeni Türkiye'nin başlangıcının da kutlanacağı bir tarih olacak inşallah. Yaşı müsait olanlar lütfen genç arkadaşlarımıza, eski Türkiye'nin ne olduğunu onların başını kalkmadan eğitimde, ulaşımda, sağlıkta, adalette, şehircilik hizmetlerinde eski Türkiye'nin ne olduğunu bir kere daha hatırlatsın çünkü 12 yılda çok şey değişti. O tarihte 8 yaşında olan çocuklar bugün oy kullanıyor. O eski Türkiye'yi bilmiyorlar, bizim yollarda okullarda, hastanelerde, adliye koridorlarında, hizmet almak için gittiğimiz devlet dairelerinde ne tür muameleyle karşılaştığımızı onlar bilmiyor, yaşamadılar, bundan sonra da yaşamasınlar. Onlar daha güzellerini yaşasınlar ama bu yapılanların hep böyle olmadığını onlara uygun bir şekilde hatırlatmada fayda var. Ben şimdiden 10 Ağustos demokrasi bayramınızı tebrik ediyorum."

Avcı, cumhurbaşkanı seçiminde Uşak'tan yüksek oranda oy beklediklerini dile getirerek, "Uşak'tan yükselecek ses, sadece Türkiye'de yankı bulmayacak. Buradan ve diğer vilayetlerimizden yükselecek sesi, Gazze, Bosna, Makedonya ve Kırım aynı heyecanla bekliyor. Uşak'ın kendisine yakışacağını yapacağına eminim" diye konuştu.

Daha sonra, esnaf ziyaretinde bulunan Avcı, vatandaşlarla sohbet edip çocukları sevdi.

Bakan Avcı'nın yanına gelen bir Uşaklı, beden eğitimi öğretmeni olan çocuğunun uzun süredir KPSS'yi kazanamadığını ve atanamadığını belirterek, bu sınavın kaldırılmasını istedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde okuduğunu anlatan bir genç de Avcı'dan ikinci öğretim öğrencilerinden alınan harçların kaldırılmasını talep etti.

Avcı, daha sonra kentten ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika '10 Ağustos, Eski Türkiye'nin Bittiğinin Resmen İlanı Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement