Avrupa ve Arabistan'da Bolvadin Yumurtası Pişiyor - Son Dakika
Yerel

Avrupa ve Arabistan'da Bolvadin Yumurtası Pişiyor

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde üretilen yumurta, ihraç edildiği Arap ve Avrupa ülkelerinde yoğun ilgi görüyor.

15.07.2015 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SAMET BİÇER - Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde üretilen yumurta, ihraç edildiği Arap ve Avrupa ülkelerinde yoğun ilgi görüyor.

Tavuk çiftliği sahibi Mehmet Ayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 8 yıldır organik yumurta üreticiliği yaptıklarını söyledi.

Avrupa ve Arap ülkelerinden de sipariş aldıklarını belirten Ayar, " Yunanistan'da bulunan birçok otele ve Arap ülkeleri olarak da genellikle Irak'a organik yumurta gönderiyoruz. Türkiye'de Akdeniz ve Ege bölgelerinde bulunan otellerin birçoğu organik yumurtaları tercih ediyor ve bu nedenle siparişlerimiz yaz aylarında yüzde 100 artıyor" diye konuştu.

Ayar, bir tavuğun günde bir kez yumurtladığını belirterek, günlük sayının mevsime göre değiştiğini ve yazları günde 4 bin 865 yumurta alabildiklerini aktardı.

Yumurta üretiminin organikleştirilmesi ve tavukların doğal ortamını oluşturmak için yoğun bir çaba içine girdiklerini anlatan Ayar, "Aradan geçen zamanda hem bizim yem takviyemiz hem de doğada bulunan yemden beslenen tavuklardan elde edilen yumurtalara ilgiden memnunuz. Organik yumurtayı yurtdışına gönderiyoruz. Arap ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok yerle güzel bir pazar oluşturduk. Yoğun ilgiden memnunuz. Satışlarındaki başarının, organik yumurtanın faydasının pek çok kişi tarafından bilinmesinden kaynaklandığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Avrupa ve Arabistan'da Bolvadin Yumurtası Pişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement