Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Germencik'te devlet vatandaş işbirliği ile yapımı tamamlanan Kuran Kursu düzenlenen törenle açıldı.

09.07.2014 13:35

Germencik'te devlet-vatandaş işbirliği ile yapımı tamamlanan Kuran Kursu düzenlenen törenle açıldı.

Yeni Mahalle'de hizmete açılan ve bünyesinde spor tesislerinin de bulunduğu tesisin hayırlı olmasını dileyen Aydın Valisi Erol Ayyıldız, "İnsanların en hayırlısı Kuran öğrenen ve öğretendir. Bu tesisin açılışına sebep olan tüm kardeşlerime ve katkıda bulunan iş adamlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Germencik Kaymakamı Bahri Tiryaki ise tesisin korunup yaşatılması için vatandaşlara büyük görev düştüğünü belirterek sahip çıkılmasını istedi.

Bünyesinde internet kafe de bulunan tesiste, Arapça, İngilizce, bilgisayar, ney ve çeşitli meslek edindirme kurslarının düzenlenmesinin de planlandığı belirtildi.

Atabay halkın sorunlarını dinledi

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Efeler Mahallesi'nde incelemelerde bulunarak halkın sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Mahalle muhtarı Mehmet Emin Öztürk ile görüşen Atabay, mahalle bazlı çalışmalar yapacaklarını belirterek eksiklikleri tespit edip belediyenin tüm birimleriyle bunları gidermeye çalışacaklarını ifade etti.

Atabay, bu süreçte Aydın Büyükşehir Belediyesi ile de koordinasyon halinde olacaklarını dile getirerek 2 yıl içerisinde tüm mahallelerin gözden geçirileceğini belirtti.

Efeler mahallesine ilk etapta özel bir pazaryeri inşa edeceklerini kaydeden Atabay, yolların asfaltının yenileneceğini, bazı noktalarda parke taşı döşeneceğini sözlerine ekledi.

Mermer atıkları değerlendiriliyor

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) destekleriyle hayata geçirdikleri, "Mermer atığından mermer gibi sağlam yollar" isimli projeyle mıcır ve parke taşı ihtiyacını karşıladıklarını söyledi.

Alıcık, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, proje kapsamında ilçedeki mermer işletme atölyelerinden mermer atıklarının toplandığını ve ekonomiye kazandırıldığını anlattı.

Alıcık, "İşlenen mermer atığı mıcır maddesine dönüştürülmesinin yanı sıra parke taşı yapılarak çevre düzenlemesinde kullanılıyor. Böylelikle hem dışarıdan mıcır maddesi almayarak kar ediyoruz, hem de çevreye atılan mermer atıklarını parke taşına dönüştürerek ekonomiye katkı sağlıyoruz" dedi.

Germencik'te uyuşturucu operasyonu

Germencik'te polisin devriye görevi sırasında R.D (28) isimli kişinin üzerinde 30 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.

Alangüllü mahallesindeki denetim sırasında yakalanan ve hakkında arama kararı olduğu belirlenen kişinin üzerindeki uyuşturucu maddesini tartmak için kullanılan hassas tartıya da el konuldu.

Emniyetteki sorgusunun ardından Germencik Adliyesi'ne çıkarılan şahıs tutuklanarak Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement