Aydıncık Kültür, Turizm ve Kazankaya Kanyonu Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

Aydıncık Kültür, Turizm ve Kazankaya Kanyonu Festivali Başladı

Aydıncık ilçesinde 15'incisi düzenlenen Kültür, Turizm ve Kazankaya Kanyonu Festivali başladı.

28.09.2014 10:12

Aydıncık ilçesinde 15'incisi düzenlenen Kültür, Turizm ve Kazankaya Kanyonu Festivali başladı.

Vali Abdulkadir Yazıcı, Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, festivallerin önemli tanıtım unsurlarından biri olduğunu söyledi.

Kazankaya Kanyonu'nun doğal güzelliği sayesinde turizm açısından cazibe merkezi haline gelebileceğine dikkati çeken Yazıcı, şunları kaydetti:

"Festivaller bir yerin tanıtımı ve o yöreye ait güzelliklerin diğer insanlara aktarılması noktasında önemli organizasyonlardır. Bugün burada da Aydıncık Kültür Turizm ve Kazankaya Kanyonu Festivali sayesinde, ilçemize ait tarım ürünlerinin, görülmeye değer doğasıyla Kazankaya Kanyonu'nun ve çok güzel bir görsel değere sahip ametist taşının tanıtımını yapmış olacağız. Ayrıca Aydıncık ilçemiz,  nüfusu ve köyleri itibariyle ilimizde pozitif ayrımcılık yaptığımız bir ilçemiz. Aydıncık'ın geleceğinin güzel olacağına inanıyorum."

Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Koçak ise belediyeciliğin sadece yol, kanalizasyon gibi hizmetlerden oluşmadığını ifade ederek, belediye olarak kültürel faaliyetlere de önem verdiklerini söyledi.

İlçenin tanımına da önem verdikleri ifade eden Koçak, "Aydıncık ve Kümbet Ovası'nın üretim alanında gelişmesi için gerekli çalışmalar yapılıyor. Yozgat ve İç Anadolu'da ender bulunan bir kanyona sahibiz. Kazankaya Kanyonu'nun güzelliğini Türkiye'ye tanıtmak için çalışmalar yapacağız. Aydıncık'ta çıkarılan ametist, kalsedon ve diğer taşların işlenmesi için de gerekli çalışmaları başlattık" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, sanatçı Uğur Işılak konser verdi. Etkinlikler kapsamında, ilçede çıkarılan ametist taşından yapılan süs eşyalarının yer aldığı serginin açılışı da yapıldı.

Festivale, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ve bazı daire müdürleri de katıldı. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydıncık Kültür, Turizm ve Kazankaya Kanyonu Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement