Aydınlı 4 Sanayici Ege'nin Yıldızları Arasına Girdi - Son Dakika
Yerel

Aydınlı 4 Sanayici Ege'nin Yıldızları Arasına Girdi

Aydınlı 4 Sanayici Ege\'nin Yıldızları Arasına Girdi

Ege’de 2013 Yılı İhracatın Yıldızları arasına girmeyi başaran Aydın Sanayi Odası (AYSO) üyesi dört sanayici, ödüllerini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin elinden aldı.

19.02.2014 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege'de 2013 Yılı İhracatın Yıldızları arasına girmeyi başaran Aydın Sanayi Odası (AYSO) üyesi dört sanayici, ödüllerini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin elinden aldı.

Ege İhracatçı Birliklerinin açıkladığı ve geçtiğimiz yıl Ege Bölgesi'nden en çok ihracat yapan 57 şirket ödüllerini törenle aldı. AYSO'ya kayıtlı Kaltun Madencilik, Jantsa, Söktaş Dokuma ve Sartel Elektrik Kablo kendi sektörlerinde Ege Bölgesi'nde üçüncülük ödülü aldı. 2013 Yılı İhracatın Yıldızları Ödül Töreni'nde Aydınlı ihracatçılara ödüllerini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci verdi.

AYSO Başkanı Mehmet Yunus Şahin, yaptığı açıklamada; "Aydınlı ihracatçılarımız 2013 yılını 689 milyon 418 bin 808 dolarlık ihracatı geride bıraktı. Ödül alan değerli sanayicilerimizin toplam ihracatı, ilimizden yapılan ihracatın yüzde 26'sıdır. Bu sebeple; ilk olarak ödül alarak ilimizi tanıtan, bizleri gururlandıran ve örnek olan bu dört sanayici üyemize; aynı zamanda ihraç ürünü üreterek, dolaylı ya da direkt ihracat yapan tüm sanayicilerimize ilimize kazandırdıkları için teşekkürlerimi ve tebriklerimi sunarım" dedi.

2013 yılında Aydın ithalatının 299 milyon 731 bin dolarda kaldığına işaret eden Şahin, "Aydın'ın ihracatının ithalatını karşılama oranı yüzde 230 gibi rekor seviyede gerçekleşti. Bir başka ifadeyle Aydın ili 2013 yılında yaptığı her 100 dolarlık ithalata karşılık 230 dolar ihracat yaptı. 2013 yılında Türkiye, 99.8 milyar dolar dış ticaret açığı verirken Aydın ili 391 milyon dolar dış ticaret fazlası verdi" diye konuştu.

"AYDIN'IN HEDEFİ 1 MİLYAR DOLAR"

Aydınlı ihracatçıların yerli girdi kullanımlarının çok üst seviyede olduğuna dikkati çeken Şahin, şunları söyledi: "İhracatın ithalatı karşılama oranındaki artış moralimizi yükseltiyor. Aydın'dan yapılan ihracatın katma değerinin yüzde 70-80'i ülkemizde kalıyor. Döviz kurlarındaki olumlu seyrin de etkisiyle 2014 yılı ilk çeyreğinde, geçen yıllara göre ihracatta önemli bir artış olacağını düşünüyoruz ve dönemimizde, ilimizden bin sanayici üyemiz ile 1 milyar dolar ihracat rakamına ulaşma hedefimiz için daha çok çalışacağız" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydınlı 4 Sanayici Ege'nin Yıldızları Arasına Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement