Aytaç Durak: Kıbrıs'a Su Vermek 14 Yıl Önce Bizim Gündemimizdeydi - Son Dakika
Güncel

Aytaç Durak: Kıbrıs'a Su Vermek 14 Yıl Önce Bizim Gündemimizdeydi

Aytaç Durak: Kıbrıs\'a Su Vermek 14 Yıl Önce Bizim Gündemimizdeydi

Adana Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Aytaç Durak, 'Asrın projesi' diye adlandırılan Mersin'in Anamur İlçesi'nden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) su verilmesi projesinin ilk kez 14 yıl önce kendilerinin gündeminde olduğunu söyledi.

20.10.2015 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Aytaç Durak, 'Asrın projesi' diye adlandırılan Mersin'in Anamur İlçesi'nden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) su verilmesi projesinin ilk kez 14 yıl önce kendilerinin gündeminde olduğunu söyledi.

Adana'da 5 dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Aytaç Durak, dönemin KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, Lefkoşa Belediye Başkanı Şemi Bora ile birlikte kardeşlik protokolü imzalarken bu konuyu önerdiğini belirterek şöyle dedi:

"Birileri 'Asrın projesi' diyor, birileri 'Dünya çapındaki proje.' Meydanı boş bulanlar aklına geleni söylüyor. Sayın Başbakan da 'Bu projeleri hayal dahi edemeyenler utansın' diyor. 14 yıl önce Kıbrıs'a su verilmesi gündemimizdeydi. KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, Lefkoşa Belediye Başkanı Şemi Bora ve ben, Kıbrıs'la kardeşlik protokolünü birlikte imzalamıştık. Bu doğrultuda, bizim o tarihlerde Adana'ya getirdiğimiz Çatalan suyundan fazla gelen kısmını Kıbrıs'a vereceğimiz gibi, Güney Kıbrıs'a da istenirse verilebileceğini belirtmiştim. Çatalan içme suyumuz, bugün hükümetimizin Kıbrıs'a götürdüğü sudan çok daha fazla kapasiteye sahiptir. Ayrıca, Seyhan ve Ceyhan nehirlerimizden yılda 5 milyar metreküp su fazlası Akdeniz'e boşa akmaktadır, ki bugün götürülen su 75 milyon metreküp. Bu fazla sudan Kıbrıs'ın tamamına yetecek sulama suyunun aktarılabileceği de gündemimizdeydi."

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun projenin açılış töreninde kullandığı "Bu büyük projeleri hayal edemeyenler utansın" sözlerine değinerek, "Asıl Dünyada ilk olan; Adana'daki uygulamamızdır. Yazları, şehrin tüm musluklarından sağlıklı soğuk içme suyu servisi yapıyoruz. Bunun nedenini bazıları hayal bile edemezler. Sayın Başbakan da 'Bu büyük projeleri hayal dahi edemeyenler utansın' demiş. Biz Başbakanımız'a karşı benzer cümleler kullanamayız. Ama Çukurova'da bir darb-ı mesel vardır. Siz giderken, biz geliyorduk" dedi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aytaç Durak: Kıbrıs'a Su Vermek 14 Yıl Önce Bizim Gündemimizdeydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • nunjuny: muratcodj 0 0 Yanıtla

Advertisement