Azerbaycan'da Nevruz Coşkusu - Son Dakika
Dünya

Azerbaycan'da Nevruz Coşkusu

Azerbaycan\'da Nevruz Coşkusu

Azerbaycan’da Nevruz coşkusu başkent Bakü’de düzenlenen festivalle kutlandı.

20.03.2015 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'da Nevruz coşkusu başkent Bakü'de düzenlenen festivalle kutlandı. Festivale, Türkiye de büyük etkinliklerle katıldı.

Başkent Bakü'nün tarihi mekanlarından İçerişehir meydanında geleneksel Nevruz Festivali'nin 2'ncisi gerçekleştirildi. Azerbaycan'da çok büyük şenliklerle kutlanan Nevruz Bayramı'na, Türkiye bu yıl da büyük etkinliklerle katıldı. Festivalde başta Türkiye olmak üzere Rusya, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Tacikistan'ın stantları yer aldı.

Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ile Yunus Emre Türk Kültür Merkezi tarafından organize edilen Türk standında, Türk el sanatları, telkare, lüle taşı işlemeciliği, oltu taşı işlemeciliği, ebru sanatı gibi dallarda çalışmalar yerinde gösterildi. Stantta Türk mutfağından örnekler de ikram edildi ve ziyaretçilere Türkiye'yle ilgili bilgiler verildi.

Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Seyit Ahmet Arslan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bu şenlik havasında gösterilen bu etkinlikleri Türkiye olarak çok önemsiyoruz. Her yıl bu güzel tarihi İçerişehir meydanında Türkiye olarak aktif ve etkin bir şekilde katılıyoruz. Diğer stantlar içerisin de en büyük ilginin Türkiye standına olduğunu görüyorsunuz. Nevruzla birlikte Türk milletinin birliğini, dirliğini ortaya çıkarmak adına üzerimize düşen görevi yerine getirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakü Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Ali Cura yaptığı açıklamada, "Öncelikle Azerbaycan'da, Türkiye'de ve bugünlerde tüm insanlığın ihtiyacı olan sevginin, barışın hakim olmasını istiyorum bu vesileyle. Biz Türkiye'de var olan ve pek çok yerde unutulan el işlemeleri sanatını burada göstermeyi arzu ettik. Bunun yanında Türk mutfağını sergiliyoruz. Burada bilinmeyen bazı Türk yemeklerini gösteriyoruz. Ayrıca ebru sanatı yine burada, oltu taşı işlemesi, telkare sanatını icra eden Kültür Bakanlığı'mızın sanatçıları burada bunları gösteriyor. Aynı zamanda TRT'den ünlü halk müziği sanatçılarımız geldi onlar burada konser vererek bizim türkülerimizi, Anadolu'nun tınılarını burada Azerbaycan halkına gösterecekler" diye konuştu.

Festivalde TRT'nin desteği ile Türk Halk Müziği'nin ünlü isimlerinden Nursaç Doğanışık konser verdi. 23 Mart'a kadar sürecek etkinliklerde Köksal Coşkun ve Türk-Azeri Pop Müziği'nin temsilcilerinden Nurkan-Lale ikilisinin birbirinden güzel parçalar seslendirecek. Etkinlikte ayrıca Türk halk dansları da gösterilecek. - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Azerbaycan'da Nevruz Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement