Bağımsız Milletvekili Günay'dan TBMM'ye Gazze Başvurusu - Son Dakika
Politika

Bağımsız Milletvekili Günay'dan TBMM'ye Gazze Başvurusu

TBMM (AA) Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, TBMM Başkanlığı'na başvurarak, Meclis'teki bütün siyasi partileri ve bağımsızları temsilen bir milletvekili grubunun acilen Gazze'ye ulaşmak üzere yola çıkmasını ve taraflarla görüşerek ateşkesin sağlanması için temaslar yapmasını istedi.

18.07.2014 15:19

TBMM (AA)- Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, TBMM Başkanlığı'na başvurarak, Meclis'teki bütün siyasi partileri ve bağımsızları temsilen bir milletvekili grubunun acilen Gazze'ye ulaşmak üzere yola çıkmasını ve taraflarla görüşerek ateşkesin sağlanması için temaslar yapmasını istedi.

Filistin halkının, on günü aşkın süredir yine İsrail ordusunun ağır saldırısı altında olduğunu belirten Günay dilekçesinde, bu saldırılarda, çoğu sivil yüzlerce insanın öldüğünü, binlerce kadın ve çocuğun da yaralandığını vurguladı.

Uluslararası kuruluşların karar mekanizmalarının yavaş ve etkisiz, Müslüman milletlerin devletleri ve dayanışması, bu saldırılar karşısında yok hükmünde olduğuna işaret eden Günay dilekçesinde, "Bu durum karşısında, Filistin halkının kendi kaderine sahip olma hakkını ve bölge barışını içtenlikle önemseyen Türkiye'nin etkin ve önemli ve kararlı adımlar atması, dünyaya ve bölgeye olumlu örnek oluşturması şarttır" ifadelerini kullandı.

Günay, şu önerilerde bulundu:

"TBMM'deki bütün siyasi partileri ve bağımsızları temsilen bir milletvekili grubu acilen Gazze'ye ulaşmak üzere yola çıkmalı; Filistin ve İsrail yetkilileri ile görüşerek ateşkesin sağlanması ve barış ortamının avdeti için temaslar yapmaya çalışmalı; Filistin halkıyla dayanışmamızı ve barış çağrımızı eylemli olarak dünyaya duyurmalıdır.

Ateşkesin sağlanması ve barışın avdeti şartına bağlı olarak Türkiye Hükümeti İsrail'le her türlü diplomatik ve ekonomik ilişkinin durdurulduğunu dünyaya duyurmalı ve bu duyurunun gereğini ödünsüz yerine getirmelidir." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bağımsız Milletvekili Günay'dan TBMM'ye Gazze Başvurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement