Bakan Avcı: Bize Başımızı Daima Dik Tutacak Bir Başkan Lazım - Son Dakika
Güncel

Bakan Avcı: Bize Başımızı Daima Dik Tutacak Bir Başkan Lazım

Bakan Avcı: Bize Başımızı Daima Dik Tutacak Bir Başkan Lazım

Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Millet olarak başımızı dik tutmamızı sağlayan olaya sizlerde defalarca şahit oldunuz. Bize başımızı daima dik tutacak bir başkan lazım." dedi.

07.08.2014 23:01  Güncelleme: 08:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİLECİK (İHA) – Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Millet olarak başımızı dik tutmamızı sağlayan olaya sizlerde defalarca şahit oldunuz. Bize başımızı daima dik tutacak bir başkan lazım" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bilecik programı kapsamında Bozüyük'te de bir takım ziyaretlerde bulundu. İlk olarak belediye başkanlığına bir ziyaret gerçekleştiren Bakan Avcı, daha sonra düğün salonunda sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Avcı, bir vatandaş olarak oyunu neden Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğini açıkladı. Bakan Avcı, "Sizde devletimizin ve milletimizin gücünü en az benim kadar önemsiyorsunuz. Millet olarak başımızı dik tutmamızı sağlayan olaya sizlerde defalarca şahit oldunuz. Bize başımızı daima dik tutacak bir başkan lazım" dedi.

Bakan Avcı, konuşmasında yaşadığı bir olayı anlatarak vatandaş olarak oyunu neden Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğini anlattı. Avcı, "Türkiye 12 yıldır her alanda çok ciddi bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. İnşallah daha da değişecek ve daha da iyi olacak. Ama 12 yıl önce 8-10 yaşında olan çocuklarımız bugün ilk defa oy kullanacaklar ve eski Türkiye'yi bilmiyorlar. Yine de bilmesinler, yaşamasınlar. Ama o günlerin ne olduğunu onları kırmadan, onların başına kakmadan uygun bir üslupla anlatmamızda da fayda var.

10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Ben milletvekili, Milli Eğitim Bakanı olarak değil bir vatandaş olarak bu seçimde neden Sayın Başbakan'ımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceğimi açıklayacağım. 3 1 Mayıs 2010 tarihinde Başbakanlıkta Başbakan Başdanışmanı olarak görev yaparken İsrail'in Akdeniz de uluslararası sularda Gazze'ye yardım götüren yardım gemisine baskın düzenleyerek uluslararası sularda suç işlemişti. Başbakan o gece bütün heyeti toplayarak durum değerlendirmesi yapıldı. Biz de benimle birlikte 4 kişi Başbakan'ın talimatıyla sabahleyin orada ölü yaralı, Türk yabancı hiç kimseyi bırakmamak koşuluyla Tel Aviv'e gittik. Biz orada o sıkıntılı süreçte görüşmelerimizi yaparken orada bizi kollayan orta yaşlarda bir hanfendi gördüm. O hanım bir süre sonra kendisi yanıma geldi. Bir İskandinav ülkesinin büyükelçisi olduğunu söyledi. Onların da bu gemide mağdurlarının olduğunu ifade etti. O İskandinav Büyükelçisi bana, 'Sabahtan beri yaptığınız bu operasyonu girişimleri hayranlıkla izliyorum. Türkiye dışında hiç kimse bunu yapamaz" dedi. Ben onun için bu seçimde Sayın Başbakan'ımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceğim. Tarihte ilk defa Türkler Cumhurbaşkanını, Devlet Başkanını kendileri seçecekler. Millet olarak ilk defa Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. Cumhurbaşkanımızı Çankaya'ya ne kadar güçlü gönderirsek Türkiye o kadar güçlü olacak demektir. Tayyip Erdoğan, milletin adamı ve milletin adayıdır. Millet ne kadar O'nu ne kadar güçlü bir şekilde Çankaya'ya çıkartırsa Türk Devleti o kadar güçlü olacak demektir. Onun için ben bu seçimlerde oyumu Sayın Başbakan'ımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceğim. Sizde devletimizin ve milletimizin gücünü en az benim kadar önemsiyorsunuz. Millet olarak başımızı dik tutmamızı sağlayan olaya sizlerde şahit oldunuz. Bize başımızı daima dik tutacak bir başkan lazım. 10 Ağustos bunun için çok iyi bir fırsattır" dedi.

Konuşmaların ardından vatandaşların fotoğraf isteğini kırmayan Bakan Avcı daha sonra Bozüyük'ten ayrıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Avcı: Bize Başımızı Daima Dik Tutacak Bir Başkan Lazım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement