Bakan Elvan Soruları Yanıtladı - Son Dakika
Güncel

Bakan Elvan Soruları Yanıtladı

Bakan Elvan Soruları Yanıtladı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "Tüm hostesler Ebola konusunda eğitim aldılar" "FSM'de çalışmalar saat 23.00'ten sabah 06.00'ya kadar devam edecek, sadece bir şerit kapanacak" "İller arasındaki çapraz uçuşları başlatarak havayolu sektörünün daha fazla gelişmesini sağlamak.

17.10.2014 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ebola salgınına karşı gereken önlemlerin alındığını belirterek, "Tüm hosteslerimiz Ebola konusunda eğitim aldılar. Dolayısıyla (uçuş yapılan yer) herhangi bir Afrika ülkesiyse oradan gelişte, check-in kısmında veya uçakta herhangi bir şüpheli durum olduğunda gereken önlemleri alıyorlar. Yurt içine girişte de gerekli önlemler alınmış durumda" dedi.

Elvan, Avrupa Havayolları Birliği (AEA) Havacılık Liderleri Zirvesi'nin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Uçuşlarda Ebola nedeniyle herhangi bir kısıtlamanın söz konusu olmadığını, Sağlık Bakanlığı, Türk Hava Yolları (THY) ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) Ebola virüsüne karşı gerekli önlemleri aldığını belirten Elvan, bu konuya yüksek hassasiyetle yaklaşıldığını söyledi.

THY personelinin Ebola'ya ilişkin eğitime tabi tutulduğunu anlatan Elvan, "Tüm hostesler Ebola konusunda eğitim aldılar. Dolayısıyla bu konuda (uçuş yeri) herhangi bir Afrika ülkesiyse oradan gelişte, check-in kısmında veya uçakta herhangi bir şüpheli durum olduğunda gereken önlemleri alıyorlar. Yurt içine girişte de gerekli önlemler alınmış durumda" bilgisini verdi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde (FSM) bakım ve onarım çalışmaların başlayacağını açıklayan Elvan, buradaki çalışmaların vatandaşın ulaşımını etkilemeyecek şekilde planlandığını söyledi. Elvan şunları kaydetti:

"Boğaziçi Köprüsü'nde olduğu gibi FSM'de de çalışmalarımız saat 23.00'te başlayacak ama kapatma işlemlerine saat 22.00'de başlanacak. Saat 23.00'ten sabah 06.00'ya kadar çalışmalarımız devam edecek, sadece bir şerit kapanacak. Trafiği etkileyeceğini düşünmüyoruz, herhangi bir sıkıntı yaşanmayacak."

"Trenle yük taşımacılığında maksimum 120 kilometre hız yapılabilecek"

Yüksek Hızlı Tren'lerde (YHT) hızlı yük taşımacılığına önem verdiklerini yineleyen Elvan, "özellikle İzmir aksından gelen, Ankara aksından gelen tüm yüklerimiz Konya üzerinden, Karaman, oradan Mersin ve Adana'ya ulaşacak. Yani Mersin Limanı'na ulaşacağız. Konya'dan itibaren Karaman ve Mersin güzergahındaki tren hattımız YHT değil Hızlı Tren… Yani yolcu taşımacılığında maksimum 200 kilometre hız yapabilecek, yük taşımacılığında ise maksimum 120 kilometre hız yapabilecek… YHT'lerimizdeki hız biliyorsunuz 250 kilometre ve biraz üzeri. Ama hızlı trenlerimizdeki maksimum hız 200 kilometre. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor."

Dış ticarette yurt içi yük taşımacılığının çok yüksek maliyetlerine dikkati çeken Elvan, yüksek hızlı yük taşımacılığıyla demiryollarını denizlere bağlayacaklarını söyledi. Elvan böylece yurt dışı taşımacılıktan pahalıya gelen lojistik giderlerini azaltacaklarını kaydetti.

Çapraz uçuşlar

Elvan bir soru üzerine, tüm havaalanı bulunan illerin uçuşlarla birbirine bağlanması anlamına gelen "çapraz uçuşlar" üzerinde Bakanlığın çalışmalar yaptığını bildirdi. Elvan, şöyle devam etti:

"Şu anda toplam 53 havaalanımız var ve 7 farklı ilden uçuş gerçekleştiriyoruz. Bu il sayısını artıracağız. Bununla ilgili tabii bunun bir mali boyutu var, fizibilite kısmını hazırlıyor arkadaşlarımız. Özellikle havayolu firmalarımızın yaklaşımları bu konuda nedir bunların hepsini tartışıyoruz, konuşuyoruz. Burada biz şunu arzu ediyoruz. İller arasındaki çapraz uçuşları başlatarak havayolu sektörünün daha fazla gelişmesini sağlamak istiyoruz."

"Ebola konusunda havaalanında ve uçakta tedbirler var"

THY Genel Müdürü Temel Kotil ise Brüksel Havayolları Genel Müdürünün bu sabah Afrika'dan gelerek kendilerine Ebola konusunda brifing verdiğini bildirdi.

Ebola'nın ölümcül bir hastalık olmasına karşın tedbirlerin alındığına işaret eden Kotil, "Sayın bakanımızın dediği gibi Afrika'dan gelenlere de havaalanında kontroller yapılıyor, uçakta tedbirler var. İnşallah yakında ilacı da bulunur" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Elvan Soruları Yanıtladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement