Bakan Eroğlu: Geçmiş Hükümetler Dönemini İyi Hatırlamak Gerek - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu: Geçmiş Hükümetler Dönemini İyi Hatırlamak Gerek

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son 11 yılda büyük hizmetlere imza attıklarını vurgularken, geçmiş hükümetler dönemini iyi hatırlamak gerektiğini belirterek, "Hükümet o zaman mütakip ayın memur maaşlarını ödeyebilmek için kapı kapı dolaşıyordu" dedi.

02.03.2014 16:33

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son 11 yılda büyük hizmetlere imza attıklarını vurgularken, geçmiş hükümetler dönemini iyi hatırlamak gerektiğini belirterek, "Hükümet o zaman mütakip ayın memur maaşlarını ödeyebilmek için kapı kapı dolaşıyordu" dedi.

Bakan Eroğlu, düzenlemiş oldukları toplu temel atma ve açılış merasiminde Tavşanlı Şenlik ve Hisarcık Güldüren Göletleri ile birlikte, 10 adet taşkın koruma tesisini hizmete aldıklarını, Şaphane, Gediz Yağmurlar, Tavşanlı Doğanlar Göletleri, Tavşanlı Uluçam, Hisarcık Güldüren, Tavşanlı Şenlik, Emet Konuş Gölet Sulamaları ve 3 adet taşkın koruma tesisinin de temelini attıklarını söyledi.

Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 44 milyon 500 bin lira yatırım bedeline sahip tesisler ile 3 bin 794 kişiye istihdam olanağı sağlanacağını ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu milli ekonomide de yıllık yaklaşık 7 milyon 175 bin lira gelir artışı hedeflendiğini belirtti. Tesislerle 4 bin 760 dekar zirai araziye sulama suyu sağlanacağını vurgulayan Eroğlu, taşkın koruma tesisleri ile de 1 ilçe, 16 yerleşim yeri ve 180 dekar arazi taşkın tehlikesinden korunacağını söyledi.

Kütahya'ya eli boş gelmediğini söyleyen Bakan Eroğlu, 105 milyon TL'ye mal edilecek 17 adet projeyi müjde olarak açıkladı. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 6 Nisan 2013 tarihinde Kütahya'ya 39 müjde daha verdiklerini belirterek, "Böylece son 11 ayda Kütahya'ya 295 milyon TL'lik 56 müjde verilmiş oldu" diye konuştu.

Son 11 yılda büyük hizmetlere imza attıklarını vurgulayan Eroğlu, geçmiş hükümetler dönemini iyi hatırlamak gerektiğini belirterek, "Hükümet o zaman mütakip ayın memur maaşlarını ödeyebilmek için kapı kapı dolaşıyordu" dedi. IMF borcunun, enflasyon canavarının unutulduğunu, dış borçların ödendiği belirten Prof. Dr. Eroğlu, 2002 yılından önce Merkez Bankası'nın kasasının boşaldığı, IMF'den borç istendiği günlerin geride kaldığını şimdi IMF'nin Türkiye'den borç istediğini kaydetti. Batık bankaların bugün ki rakamlarla 231 milyar TL zararını ödediklerini anlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu artık Türkiye'nin başının dik olduğunu söyledi.

-11 YILDA BİN 763 TESİS-

11 yıl önceki Türkiye ile şu an ki Türkiye arasında çok fark olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, paradan altı sıfır atıldığını, pasaportumuzun itibar kazandığını ve ülke ekonomisinin dünyadaki 16. büyük ekonomi haline geldiğini anlattı. Büyük hedeflere kilitlenerek 2023 yılını birinci hedef seçtiklerini söyleyen Bakan Eroğlu, 2053 yılının da ikinci büyük hedef olduğunu söyledi.

Milliyetçiliğin millete hizmet etmekle olduğunu, bakanlığının yatırımlarda rekorlara imza attığını kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, eskiden bir dere ıslahının 15 yılda, bir göletin ise 30-40 yılda bitirilemediğini vurgulayarak DSİ tarafından 1999-2002 yılları arasında sadece 9 tesisin hizmete açılabildiğini, 2003-2013 yılları arasında ise 1.763 yeni tesisin hizmete açıldığını söyledi. Prof. Dr. Eroğlu sadece bakanlığına ait 4000'den fazla şantiyenin gece gündüz 3 vardiya çalıştığını vurguladı. Milletin yıllardır özlemle beklediği tesisleri kendirlinin halkın hizmetine sunduklarını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu artık tesisleri toplu olarak açtıklarını vurguladı.

Bakan Veysel Eroğlu, ilk kez 1 Ocak 2012 tarihinde uygulamaya konulan "1000 Günde 1000 Gölet GÖL-SU" Projesi ile büyük sulama projeleri dışında kalan arazilerin sulanması maksadıyla göletler inşa etmeye başladıklarını vurguladı. 2012 yılına kadar 57 yılda 461 gölet tamamlanmışken, 1000 Günde 1000 Gölet Projesiyle 1071 göletin inşa edileceğini söyleyen Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu projenin tamamlanmasıyla 4.199.710 dekar zirai araziye su temin edileceğini belirtti.

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerimiz başta olmak üzere 81 ilimiz için içmesuyu eylem planları hazırlandığını kaydeden Eroğlu, illerimizin içmesuyu meselelerini uzun vadeli olarak çözdüklerini bunun yanı sıra yavru vatan Kıbrıs'a su götürmek için dev bir projenin devam ettiğini ve Türkiye'den Kıbrıs'a su aktarılacağını söyledi. Geçmişte arıtma tesislerinin yabancılar tarafından inşa edildiğini belirten Eroğlu "Şimdi bu tesislerin en muhteşemini, en modernini biz yapıyoruz" diye konuştu.

-3 MİLYAR FİDAN-

Ormancılık alanında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2002 yılında 20,8 milyon hektar olan orman varlığının 2012 yılı itibariyle 21,7 milyon hektara çıkarıldığını kaydetti. Eroğlu, Son 11 yılda Türkiye'de 3 milyarı aşkın fidanın toprakla buluşturulduğunu ve gelir getirici türlerle alakalı yeni projelerin hayata geçirildiğini ifade etti. Konuşmaların ardından tesislerin açılışı ve temel atmaları protokol üyeleriyle birlikte topluca gerçekleştirildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu: Geçmiş Hükümetler Dönemini İyi Hatırlamak Gerek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement