Bakan Kılıç Beyşehir'de - Son Dakika
Politika

Bakan Kılıç Beyşehir'de

Bakan Kılıç Beyşehir\'de

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Konya’nın Beyşehir ilçesinde, esnaf ziyareti yaptı, çalışmaları devam eden Beyşehir Gençlik Merkezi inşaatı ve Beyşehir Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisleri’nde incelemelerde bulundu.

09.05.2015 16:10

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Konya'nın Beyşehir ilçesinde, esnaf ziyareti yaptı, çalışmaları devam eden Beyşehir Gençlik Merkezi inşaatı ve Beyşehir Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisleri'nde incelemelerde bulundu.

Bakan Kılıç, Beyşehir'de partililerle beraber Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda onuruna verilen kahvaltı programına katıldı. Burada kürsüye gelen Bakan Kılıç, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerine değindi. Seçime çok az bir süre kaldığını anlatan Kılıç, AK Parti olarak seçimden seçime koşan, seçimden seçime vatandaşın yanında olan bir parti hiçbir zaman olmadıklarını vurguladı.

BAKAN KILIÇ'TAN MUHALEFETE ELEŞTİRİ

Konuşmasında muhalefete de yüklenen Bakan Kılıç, ana muhalefet partisi liderinin sözlerini eleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bize 4 yıl mühlet verin" sözünü hatırlatan Kılıç, "Bakın hatırlayın, burada ağabeylerimiz, ablalarımız var, genç kardeşlerimiz var. Ehliyeti ilk aldığınız zamanlarda gençler ne yapıyordunuz, hemen anne babanızın yanına gidip 'bir anahtarı versene, 'bir tur atayım geleceğim' diyordunuz değil mi? Şimdi 'bize mühlet verin 4 yıl iş başına gelelim' demek de 'verin de bir tur atalım' anlamına geliyor. Sonra sen o arabayı kullanırken gelip çizeceksin, kaldırıma çıkacaksın veya gideceksin bir yere toslayacaksın. E ne olacak, ondan sonra tabi AK Parti iktidarlarında milletin emanetine sahip çıkıldı, milli irade korundu ekonomi düz yola çıktı, IMF'ye borçlar ödendi, e tabi ondan sonra geleceksin oraya oturacaksın, yok öyle kusura bakmayın. Bu millet bu oyunu bozar, bu millet bunu kabul etmez, 13 yıldır kendisine hizmet edeni çok iyi biliyor, kendisiyle yol yürüyeni çok iyi biliyor" dedi.

Bakan Kılıç, konuşmasında, "Biri de çıkmış diyor ki, 'Taksim kıbledir, Diyanet'i kaldıracağım' diyor" dediğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Biz anlayamadık gitti şu işi, yani milletin dininden, imanından, inancından siz ne istiyorsunuz bir açıklayın. Çıkın açık açık söyleyin de biz de duyalım. Bu milletin dininden imanından, inancından size ne, biz hep ne dedik, inanç hürriyetine destek verdik. Siz çıkıp diyorsunuz ki, biz şöyle edeceğiz, böyle edeceğiz' Ha tarih bilgisinden de yoksun. Genel kültürden de yoksun. Niye 'Kudüs Yahudilerin kıblesiymiş' diyor, önce şöyle bir tarih kitaplarına bak da hani başka bir şey demeyeceğim. Orada gereken cevabı görürsün. Biz inananlar, Müslümanlar için Kudüs'ün ne anlama geldiğini sen daha anlamayacak, bilmeyecek kadar da kusura bakma ama cahilsin, bunun cevabını millet sana 7 Haziran'da verecek onu göreceğiz."

SURİYELİLERİN GERİ GÖNDERİLMESİ

Bakan Kılıç, bir siyasi parti liderinin de iktidara gelmeleri halinde zulümden kaçan Suriyelilerin geri gönderileceğini söylediğini belirterek, şu eleştirilerde bulundu:

"Yani, zalimden kaçan, zulümden kaçan mazluma biz medeniyet inancımız gereği, milletimizin yüksek misafirperverlik ve imanı gereği kucak açtık, bu sonuna kadar da böyle devam edecek, ama sen diyorsun ki 'iktidar olursam o insanları o zalimin kucağına göndereceğim…' E pes, başka hiçbir şey demiyorum, bunun da cevabını 7 Haziran'da göreceğiz, tabii bir de başka bir şey var, Cumhurbaşkanımız yakın zamanda bazı ziyaretler yaptılar, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde birileri neymiş efendim, 'karşılamaya gelmediler…' Sizin demokrasiden, millet iradesinden ve sandıktan ne anladığınız böylece ortaya çıktı. Türkiye Cumhuriyeti devletinde yaşayan 78 milyon insanın yüzde 52 oyunu almış ve Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı 12'nci Cumhurbaşkanı, yani devletin ve milletin en üst temsil makamında oturan kişiyi sen gidip karşılamayacak kadar da devlet terbiyesinden, adabından, demokrasi kültüründen yoksunsun, bunun cevabını da milletimiz 7 Haziran'da verecek hiç merak etmeyin."

BAKAN KILIÇ'A AV TÜFEĞİ HEDİYE EDİLDİ

Kılıç'a konuşmasının ardından Üzümlü yapımı bir av tüfeği hediye edildi. Bakan Kılıç, daha sonra ilçe merkezinde esnafları ziyaret ederek, karanfil verip bir süre sohbet etti.

Bakan Kılıç, daha sonra yapım çalışmaları devam eden Beyşehir Gençlik Merkezi inşaat alanında incelemelerde bulundu, çalışmalar hakkında ilgililerden bilgiler aldı. Kılıç, Gençlik Merkezi inşaatının Temmuz ayında bitirilmesini istedi.

Bakan Kılıç'ın Beyşehir ilçesinde son ziyaret durağı ise ilçe merkezine 12 kilometre mesafedeki Beyşehir Gölü kenarında bulunan Beyşehir Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisi oldu. Kılıç, tesisleri gezerek yetkililerden bilgiler aldı. Bakan Kılıç, tarihi Eşrefoğlu Camisi ziyaretinin ardından Beyşehir'den ayrıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Kılıç Beyşehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement