Bakan Yılmaz: "Başbakan Birçok Reforma İmza Attı" - Son Dakika
Politika

Bakan Yılmaz: "Başbakan Birçok Reforma İmza Attı"

Bakan Yılmaz: "Başbakan Birçok Reforma İmza Attı"

Bingöl’deki ziyaretlerini sürdüren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’a destek çağrısında bulundu.

07.07.2014 21:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'deki ziyaretlerini sürdüren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'a destek çağrısında bulundu. Bakan Yılmaz, "Sayın Recep Tayip Erdoğan, bu ülkede sessiz bir devrim yaptı adeta. 12 yılda büyük hizmetler yaptı. İnanç hürriyeti anlamında fikir hürriyeti anlamında kendi kimliğini, kültürünü daha rahat yaşaması anlamında birçok reformlara imza attı. İnşallah bizde 10 Ağustos'ta sandığa gidip başbakanımıza çok güçlü bir şekilde destek olacağız" dedi.

Bingöl'deki temaslarını sürdüren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Solhan Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen iftar programına katıldı. Programda bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi. Seçimlerde halkın doğrudan cumhurbaşkanını seçeceğini anımsatan Bakan Yılmaz, "Öncelikle önümüzdeki dönem Ağustos'un 10'unda 12'inci cumhurbaşkanını seçeceğiz. Allah'ın izniyle bu millet doğrudan kendi başkanını, cumhuru reisini seçmiş olacak" dedi.

"BİRİLERİ GELDİ ÜLKEYİ KARIŞTIRDI"

Geçmişte cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birilerinin ortalığı karıştırdığını ifade eden Bakan Yılmaz, "Birileri geldi ortalığı karıştırdı. En son Sayın Abdullah Gül'ü seçtiğimiz dönemde de hatırlarsanız 367 krizi çıkardılar. Memleketin başına bir sürü sıkıntılar açtılar istikrarımızı bozdular. Onun üzerine bir referanduma gittik 2007'deki referandumda sizler artık halk seçsin dediniz. Şimdi ise ilk defa bu cumhurbaşkanını sizler seçeceksiniz. Solhan'dan Bingöl'den bütün milletimiz Türkiye'nin dört bir yanından sandıklara gidecek sadece yurt içinden değil, bir yenilik daha yaptık artık yurt dışındaki vatandaşlarımızda sandıklara gidecek kendi reisi cumhurunu seçmiş olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Seçimin ikinci tura bırakılmamasını isteyen Bakan Yılmaz, "İkinci tura inşallah bu işi bırakmayalım. İkinci tur demek masraf demek, zaman kaybı demek. Yurt içinde yurt dışında bir sürü insanın boş yere uğraşması demek. İnşallah ilk turda güçlü bir şekilde gidelim, başbakanımıza 12. Cumhurbaşkanı adayımıza hep birlikte destek olalım" şeklinde konuştu.

"BAŞBAKANIMIZ 12 YILDA BÜYÜK HİZMETLER YAPTI"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidarı süresince büyük hizmetlere imza attığını kaydeden Bakan Yılmaz, şöyle konuştu: "Sayın Recep Tayip Erdoğan, bu ülkede sessiz bir devrim yaptı adeta. 12 yılda büyük hizmetler yaptı. Sadece fiziki hizmetler değil, yollar hastaneler, okullar vesaireler sadece onlar değil, insanlarımızı inanç hürriyeti anlamında fikir hürriyeti anlamında kendi kimliğini, kültürünü daha rahat yaşaması anlamında birçok reformlara imza attı. İnşallah bizde 10 ağustosta sandığa gidip başbakanımıza çok güçlü bir şekilde destek olacağız. Bingöl'ün tarihi bu anlamda çok parlak bir tarihtir. 12 Eylül anayasasına gösterdiği tavır, yine 2010 referandumunda gösterdiği tavır hep ortadadır. Bizde inşallah 10 ağustosta buna cevap vereceğiz. Başbakanımıza Bingöl'den, Solhan'dan çok güçlü bir destek vereceğiz."

Programa, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Genç Belediye Başkanı Mehmet Hadi Topraktan, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, İl Başkanı Yusuf Coşkun Solhan Kaymakamı Şeref Aydın ve çok sayıda partili katıldı. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Yılmaz: 'Başbakan Birçok Reforma İmza Attı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement