Bakanlar, Adıyaman Tanıtım Günleri'nde Buluştu - Son Dakika
Güncel

Bakanlar, Adıyaman Tanıtım Günleri'nde Buluştu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Feshane’de düzenlenen Adıyaman Tanıtım Günleri’nin açılışına katıldı.

25.09.2014 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Feshane'de düzenlenen Adıyaman Tanıtım Günleri'nin açılışına katıldı. Adıyaman'ın meşhur çiğ köftesini tadan bakanlar, yöresel türküleri keyifle dinledi.

Adıyamanlılar Vakfı tarafından Feshane Uluslararası Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Adıyaman Tanıtım Günleri başladı. Adıyaman Belediyesi Harfane Grubu'nun yörenin türkülerini söylendiği renkli açılış töreninde halk çiğköfteden yapılan tarihi Nemrut eserleri yoğun ilgi gördü. Adıyaman'ın birbirinden lezzetli yöresel yiyecekleri ve el işi ürünleri tanıtım günleri kapsamında ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Metiner, Feyzullah Kıyıklık, Ahmet Aydın, Harun Karaca, Adıyaman ilçe belediye başkanları ve çok sayıda kişi katıldı.

BAKAN CANİKLİ, ADIYAMAN ÜZÜNTÜSÜNÜ DİLE GETİRDİ

Adıyaman'ı hiç görmediğini belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, yaptığı konuşmada duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Bakan Canikli, "Şunu üzülerek itiraf etmem gerekiyor. Güneş'in en güzel doğduğu ve battığı yer, güneşin en güzel doğuşunu ve batışını Adıyaman'dan seyretme imkanım olmadı. Sözümüz vardı. Birkaç kere niyetlendik ama olmadı gidemedik. Bunu öncü olarak kabul ediyoruz. Bugün burada Adıyaman'ın o manevi havasını teneffüs etme imkanı bulduk. Bundan dolayı davet eden arkadaşlarımıza, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. En kısa zamanda o güneşin doğuşunu ve batışını Adıyaman'dan en güzel noktadan arkadaşlarımızla izleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Modern yaşamın kültür ve değerleri yok etme riskini meydana getirdiğini belirten Canikli, Modern yaşam böyle bir risk yaşatıyor. Bizim bu boşluğu doldurmamız lazım. Çünkü geçmişimizin izlerini iyi takip edemezsek, özümseyemezsek gelecekle ilgili çok ciddi sıkıntılar yaşanır. Adıyaman birçok açıdan eşsiz. Anadolu'nun en önemli şehirlerinden bit tanesi" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Adıyaman'ın büyük destek verdiğini ifade eden Bakan Canikli, Adıyamanlı'lara teşekkür etti.

BAKAN EROĞLU'NDAN ADIYAMANLILARA "BARAJ" MÜJDESİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı konuşmada, İSKİ Genel Müdürü'yken Adıyaman'a verdiği destekten dolayı Adıyamanlı'ların kendisine fahri hemşerilik beratı verdiklerini söyledi.

Bakan Eroğlu, "Adıyaman'a karşı bir sevgimiz var. Yiğit insanların yeri. Güneşin en güzel doğup battığı yer. Adı gibi yaman bir şehir. Adıyaman için ne yapılsa azdır. Hükümetimiz Adıyaman'a çok değer veriyor. Adıyaman hükümetimizden önce unutulmuş bir ildi. İlk defa hükümetimiz hatırladı. 7 katrilyonlık yatırım yapılmış. İnşallah bu devam edecek" diye konuştu.

Adıyaman'a baraj müjdesi de veren Bakan Eroğlu, "Adıyaman'ın hayali Çetintepe barajının temelini attık. Burası Adıyaman'a hayat verecek. Koçali barajının ihalesi bitti. Allah izin verirse temelini atmaya geleceğim. Gömükan barajının da projeleri önümüzdeki bitiyor. Bunlar bitince de temeli atarız" dedi.

"2 YILDA BİN 66 DERSLİK İNŞA ETTİK"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise Milli Eğitim Bakanlığı olarak Adıyaman'a her zaman destek olacaklarını ifade etti.

Bakan Avcı, "Son 2 yıl içinde bin 66 derslik inşa ettik. Barınma sorunu yaşayan 2 bin 37 öğrenci için pansiyon ihtiyacı sağladık" dedi.

"ADIYAMAN GÜNEŞİN DOĞDUĞU YERDİR"

Adıyaman'ın tarihi ve kültürel özelliklerine vurgu yapan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, "Adıyaman tüm dünya insanlarının ziyaret ettiği kardeşçe yaşanılan Güneydoğu'nun en güzide yeridir. Adıyaman, güneşin en güzel doğup ve battığı yerdir, güneşin anavatanıdır" diye konuştu.

Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu ise, "İlk defa İstanbul'a Adıyaman tanıtım günleri yapıyoruz. Hemşerilerimizin yoğun yaşadığı yerde yapmak boynumuzun borcuydu. Müslüman ile Hristiyan'ın, Alevi ile Sünni'nin kardeş olarak yaşadığı, aralarında ayrı gayrı olmayan huzurun başkentine herkesi davet ediyoruz" diye konuştu.

NURETTİN CANİKLİ STANTALARI GEZDİ

Konuşmaların ardından bakanlar kurdeleyi keserek, Adıyaman Tanıtım Günleri'nin açılışını yaptı. Stantları gezen bakanlar, Adıyaman'ın meşhur çiğköftesinden tatmayı ihmal etmedi. Bakanlar Nabi Avcı ve Veysel Eroğlu Feshane'den ayrılırken, Nurettin Canikli ise bir sürede daha stantları gezerek, Adıyaman kültürü hakkında bilgi aldı.

Adıyaman Tanıtım Günleri, 28 Eyül'e kadar Feshane'de ziyaretçilerini bekliyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakanlar, Adıyaman Tanıtım Günleri'nde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement