Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'den Kısa Kısa

Baharın gelmesiyle Kazdağları'ndaki otlar pazar yerlerine indi.

21.03.2014 12:24

Köylü kadınlar, baharın gelmesiyle Kazdağları'nda yetişen çeşitli türlerdeki otları pazarlarda satıyor.

Altınoluk pazarında yıllardır ot satan Emine Kızılkeçili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ege mutfağı denildiğinde zeytin yağının yanında zengin ot çeşidinin de olduğunu söyledi.

Havaların ısınmasıyla özellikle salatalarda kullanılan ot çeşitlerinin filizlendiğini ifade eden Kızılkeçili, "Bu mevsimde şimdi en fazla, şevketi bostan, acı ve tatlı hindiba, rezene, ısırgan, dağ maydanozu, kuzu kulağı (ekşi kulak), gelincik ve karabaş otu bulunur. Bu otların bazıları pişirilirken, çoğu sofralarda yeşillik olarak tüketiliyor. Allah bize böyle bir zenginlik vermiş. Memleketimizin kıymetini hep birlikte bilmemiz ve şükretmemiz gerekiyor" dedi.

-Yerel seçime doğru

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bandırma Belediye başkan adayı Dr. Hadi Selimoğlu, ilçede bir çok projeleri olduğunu belirterek, partisine oy istedi.

Partisinin ranta değil hizmete önem verdiğini İfade eden Selimoğlu şunları kaydetti:

"Sağduyulu olan herkesi MHP'ye oy vermeye davet ediyorum. 30 Mart yerel seçimlerinde Bandırmalılar, Milliyetçi Hareket Partisi'ne itibar edecek, bana ve ekibime belediyeyi teslim edecek. Partimize başka partilerden sürekli katılımlar olmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi bu millete umut vaat ediyor. Biz rant için değil hizmet için varız. Bu memleketi düşünüyoruz. Bandırma için bir çok projemiz var ve vaat ettiğimiz bütün projeleri gerçekleştireceğiz."

- Dursunbey Emniyet Müdürlüğüne ziyaretler

Dursunbey Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimi ile Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, ilçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç'ı makamında ziyaret etti.

Yılmaz, ziyarette, siyasette artık gençlerin olması gerektiğini düşündüğünü ve bu karar doğrultusunda siyasetten çekilme kararı aldığını belirtti.

Gençlerin yönetimde olmasının Türkiye'nin geleceği için çok iyi olduğunu düşündüğünü ifade eden Yılmaz, "Gençlerin hizmet alanında olması, bizde varız demesi çok memnuniyet verici bir olaydır" dedi.

Kılıç ise Başkan Yılmaz ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimine yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür etti. - Balıkesir

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement