Başbakan Davutoğlu: Avukatlar Cihazdan Geçerek Adliye Binasına Girmeli - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu: Avukatlar Cihazdan Geçerek Adliye Binasına Girmeli

Başbakan Davutoğlu, savcı Kiraz'ı şehit eden kişilerin, avukat cübbesiyle adliye binasına girdiğini belirterek avukatlarla ilgili "Kesinlikle cihazlardan geçmeleri gerektiğini bildirdim" dedi.

31.03.2015 23:38  Güncelleme: 00:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Adliyesi'nde teröristlerce rehin alınan ve operasyonun ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan İstanbul Cumhuriyet Başsvcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın yaşamını yitirmesine ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Silahın içeriye avukut giysisi içerisinde sokulması nedeniyle bundan sonra atılacak adımları birlikte ele almalıyız. Bugün olay olur olmaz yaptığımız toplantıda bakanlarımıza sorarak bundan sonraki atılması gereken adımlar konusunda gerekli talimatları verdim. Kesinlikle adliye binalarına girerken cihazlardan geçmeleri gerektiğini bildirdim. Avukatlarımızın girişleri sadece değil, özel güvenliklerle sağlanan güvenliğin emniyet birimlerimiz tarafından alınmasını sağlayacağız. Ne tedbir gerekiyorsa alınacaktır." dedi.

Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Biz devlet olarak bu saldırıyı sadece değerli savcımıza Sayın Mehmet Selim Kiraz'a yönelik bir saldırı olarak değil, aynı zamanda Türk yargısına, Türk demokrasisine, Türkiye'deki bütün vatandaşlarımıza dönük bir saldırı olarak görüyoruz. Seçim öncesinde bu tür provokatif terör eylemlerine yönelinebileceği her zaman varit olmuştur. Buna karşı da toplumumuzu, bütün toplum kesimlerimizi sükunete, teenniye ve bu tür alçakça saldırılar karşısında birlik ve beraberliğe davet ediyorum.

Farklı yaklaşımlar, siyasi görüşler içinde olunabilir. Değişik hukuk anlayışları içinde olaylara yaklaşabiliriz. Bunları medenice tartışırız ama şu an itibarıyla kahraman bir savcımızın şehit düşmesine yol açan bu terör eylemi karşısında, bütün bu farklılıkların unutulup omuz omuza verme vaktidir.

Teröristelirn kimliklerinin tespit edildiğine işaret eden Davutoğlu, "Teröristlerin kimlikleri tespit edildi. Şafak Yayla Zonguldak 1991 doğumlu, Bahtiyar Doğruyol, Ardahan 1987 doğumlu" dedi.

TEDBİRLER ALINACAK

Başbakan Davutoğlu, "Sadece avukatlarımızla ilgili hususlar değil, şu ana kadar adalet saraylarında özel güvenlikle sağlanmış güvenlik şartlarının bundan sonra emniyet birimlerimizce daha etkin bir şekilde denetlenmesi ve belki de doğrudan emniyet birimlerimizce sağlanması konusunda da gerekli tedbirler alınacak. Teröre karşı mücadele hususunda mekan ve şahıslarla ilgili herhangi bir farklılık gözetmeksizin ne tedbir gerekiyorsa, bu tedbirler alınacaktır" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA AĞIR ELEŞTİRİ

Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, olayın ardından Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlara ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun olay olur olmaz attığı tweetler, gerçekten biraz önce zikrettiğim dayanışma ruhuna hiç uygun düşmemiştir. Daha olayın arka planı bilinmeden, olayın gerçek veçhesiyle ilgili herhangi bir işaret fark edilmemişken, Kılıçdaroğlu'nun attığı tweetler maalesef son derece provokatif bir ortamın doğmasına da sebebiyet vermiştir.

Bütün bu açıklamalara rağmen yine de Sayın Kılıçdaroğlu'na da sesleniyorum, bugün tweetlerle bu teröristleri neredeyse özgürlük kahramanı gibi gösteren bazı medya mensuplarına ve bazı kesimlere de sesleniyorum: Gün teröre karşı bir olma, teröre karşı omuz omza verme günüdür. Herkes sorumluluğunu bilmeli, herkes bu ülkenin istikrarının, güveninin, güvenlik ortamının hepimiz için gerekli olduğunu zihinden çıkarmamalıdır."

Başbakan Davutoğlu: Avukatlar Cihazdan Geçerek Adliye Binasına Girmeli
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu: Avukatlar Cihazdan Geçerek Adliye Binasına Girmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • yetmez: Neden sadece avukatlar? Bence adliyeye giren her kişi x-ray den geçmeli ve silahla içeriye sokulmamalı. Buna hakim ve savcılarda dahil. 9 0 Yanıtla
  • TÜRK : Koltuk salanıyr 1 4 Yanıtla
  • kuscali: Me meeee meeee günaydin..türkiyede tedbir alinmasi için ilk önce birileri ölecek ...hey yarabim millet gider aya biz gideriz yaya.... 1 2 Yanıtla
  • A: Ewet arkadaş avukatların da üstleri aransın ve cihazlardan geçsinler bir zahmet 2 0 Yanıtla
  • ösman: etmeli, yapmalı, olmalı gibi denileceğine, uygulada görelim. 2 0 Yanıtla
  • vatandaş..: günaydın efendim. . . . . . 2 0 Yanıtla
  • sorun çözülmüş: tamam sorundar çözüldü:)) şimdiye kadar niye önlemler alınmadı madem. bu kadar hassas davalar varken hemde. ? bu adi teröristlerin öldürdüğü savcımıza yazık değilmi. ? 2 0 Yanıtla
  • Lütfi kayar: Evet avrupada avkat savcı herkes cihazdan geçiyor bilmiyenler ezbere konuşanlar bilsin 1 0 Yanıtla
  • Çıkmazlarda: Başbakan meseleyi çözmüşsün afferin sana 1 0 Yanıtla
  • Bora: Cumhurbambaşkanı'nın ''çok başarılı bir operasyondu' diye polisi tebrik ettiği operasyon sonucunda herkes öldü. . . . . . Tayyip: Başına üç vücuduna iki kurşunHastane: Başına bir, vücuduna birTayyip: Ameliyata alındıHastane: Hastaneye geldiğinde ölmüştü. . . öyle haberler geliyorki. . . Tayyip: ''Belkide ölmedi'' diyebilir her an. . . 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Sultanbeyli'de Otomobilin Çarptığı 5 Yaşındaki Kız Çocuğu Yaralandı
    08:52 Sultanbeyli'de Otomobilin Çarptığı 5 Yaşındaki Kız Çocuğu Yaralandı

    Sultanbeyli'de annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansırken, çarpmanın etkisiyle kız çocuğu metrelerce havalandı ve yere çakıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan çocuğun durumu ağır. Sürücü olay yerinden kaçarken, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Mahalle sakinleri, yetkililerin önlem almasını ve benzer kazaların yaşanmaması için trafik düzenlemelerinin yapılmasını istedi.

  • Sultanbeyli'de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada
    08:52 Sultanbeyli'de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada

    Sultanbeyli'de annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansırken, çarpmanın etkisiyle kız çocuğu metrelerce havalandı ve yere çakıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri minik kız çocuğuna müdahale ederken, sürücü kaçtı. Polis ekipleri sürücüyü gözaltına aldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı
    08:39 Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı

    Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta mücadele veren Hacılar Erciyesspor, sahasında Erzincan Ulalarspor ile 1-1 berabere kalarak haftayı galibiyetle tamamlayamadı. Antrenör Emin Altındağ, üzüntüsünü dile getirirken, takımın pes etmeyeceğini ve liderliği korumak istediklerini belirtti.

  • Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı
    08:33 Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı

    Kara yollarında yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam eden kesimlerde sürücülerin yavaş gitmeleri ve trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekmektedir. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yol durumu bültenine göre, birçok otoyol ve yol kesiminde üstyapı onarımı, yenileme çalışmaları, şev kayması, bağlantı yolu yapımı ve diğer çalışmalar nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır. Sürücülerin bu kesimlerde dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları önemlidir.

  • MrBeast, Amazon Prime Video için yarışma programı çekecek
    08:31 MrBeast, Amazon Prime Video için yarışma programı çekecek

    YouTube fenomeni MrBeast, Amazon Prime Video ile anlaşma yaparak bir yarışma programı çekeceğini duyurdu. Programda 1000'den fazla yarışmacı olacak ve kazanan kişiye 5 milyon dolar ödül verilecek.

  • Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli
    08:31 Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli

    Türkiye'de e-ticaretin hızla büyüdüğüne dair veriler, son yıllarda dikkat çekici bir artışı gösteriyor. Pandemi döneminde e-ticaretin ivme kazanması, bu alandaki potansiyelin ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Türkiye'de e-ticaretin geçmişe yönelik bir analizi ve gelecekteki potansiyelini SDN Kurucusu Hakkı Alkan, Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ender Özgün ve Pazarlama Grup Direktörü Görkem Dereli ile konuştu.

  • İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı
    08:31 İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Başkanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda, PKK/KCK-YPG/PYD terör örgütüne üye olan ve bu örgütlerin sosyal medya üzerinden propagandasını yapan 5 Suriye uyruklu şüpheli gözaltına alındı.

  • vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı
    08:31 vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı

    Çinli teknoloji şirketi vivo, Pad 3 Pro tableti ile birlikte TWS 4 Bluetooth kulaklık modelini tanıttı. vivo TWS 4, Hi-Fi desteği, aktif gürültü engelleme özelliği ve uzun kullanım süresi ile dikkat çekiyor. Qualcomm S3 ses platformu ile desteklenen kulaklıkların fiyatı ve ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı henüz belirsiz.

  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı
    08:25 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 organize suç örgütünün çökertildiğini, 25 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Operasyonlarda ele geçirilenler arasında silahlar, uyuşturucu madde ve diğer suç unsurları bulunuyor.

  • İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı
    08:19 İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı

    İzmir'de jandarma ekipleri tarafından PKK terör örgütüne yönelik MİT destekli şafak operasyonunda 5 şüpheli gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    08:15 İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.


Advertisement