Başbakan Davutoğlu'ndan Joe Biden'e Yanıt - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu'ndan Joe Biden'e Yanıt

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fatih Camii'de kıldığı bayram namazı sonrası açıklamalarda bulundu.

04.10.2014 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fatih Camii'de kıldığı bayram namazı sonrası açıklamalarda bulundu.

"Milletimizin bayramınızı tebrik ediyorum" diye konuşmasına başlayan Davutoğlu, "Bu sene mübarek Kurban Bayramı bir çok açıdan hepimiz için hüzünlü, buruk bir bayram oldu. Ancak milletimiz, ülkemiz açısından, İslam dünyası ve bütün insanlık açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tabi bir taraftan bayramımızı eda ederken diğer taraftan da Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de, Somali'de, dünyanın her bir köşesindeki mazlumların acılarını yüreğimizde hissediyoruz" dedi.

"SURİYE'DEKİ ACILAR 4 SENEDİR BÜTÜN BAYRAMLARIMIZI ETKİLİYOR"

Süleyman Şah Türbesi'nin komutanı Binbaşı Oğuzhan Şimşek ile de görüştüğünü ifade eden Davutoğlu, "Kendisine ve bütün askerlerimize bayramlarını tebrik yanında desteğimizi ifade ettim. Son derece vakur bir şekilde onlar da şahsımızda milletimizin bayramını tebrik ettiler. Ayrıca Kobani'deki kardeşlerimize dönük saldırıların da devam ediyor olması tabi hepimiz için üzüntü vericidir. Suriye'deki acılar son 4 senedir bütün bayramlarımızı etkiliyor. Buradaki bayramlaşmada da bir çok Suriyeli, Filistinli, Iraklı kardeşlerimizle bayramlaştık. Elhamdülillah Türkiye emin bir beldedir. Bu sebeple ki Fatih Sultan Mehmet Han'ın huzurunda bayram namazı kılan, dünyanın her bir köşesinden gelenler emniyet, huzur içinde namazlarını eda ettiler. Allah, milletimizin birliğini, ülkemizin huzur ve selametini daim eylesin. Tabi Fatih semti benim için de çok özle bir semttir. Çocukluğum, ilk okul 5. sınıfa kadar bu sokaklarda geçti. Fatih Camii'nin avlusunda büyüdük, biraz önce ilk Kuran-ı Kerim eğitimi aldığım hocamın da elini öptüm. Fatih Sultan Mehmet Han ve İstanbul'un fethi anlamında İstanbul'un da Türkiye'nin de kalbidir Fatih. Bütün Fatihlilerin de bayramlarını tebrik ediyorum. Tüm İstanbulluların bayramlarını tebrik ediyorum. Bütün vatandaşlarımızın, İslam dünyasının ve insanlığın bayramını tebrik ediyorum. Hayırlı, daha güzle bayramlara, barış içinde bayramlara ulaşma dileğimizi bir kez daha tekrar ediyorum. Allah bayramlarımızı daim, acılarımızı geçici kılsın. Ülkemizin huzurunu ve selametini de her zaman bütün diğer insanlığın bu şekilde sığınabileceği tarzda daim eylesin diyorum" şeklinde konuştu.

"MİLLET OLARAK YANLARINDAYIZ"

Süleyman Şah'ta şuan için bir sıkıntı olup olmadığı yönündeki soruya yanıt veren Başbakan Davutoğlu, "Hayır. Biraz önce Binbaşımızla konuştum. Bütün askerlerimizin sıhhatlerinin iyi olduğunu, bayramlaşma yaptıklarını ifade ettiler. Hiçbir sıkıntı yok. Tabi bu etrafta sıkıntı olmadığı anlamına gelmez. Bütün Suriye toprakları, bütün Irak toprakları maalesef her türlü riske açıktır. Ama askerlerimiz ve Binbaşımız komutasındaki bütün subaylarımız ve askerlerimiz vakar içinde kendilerine verilen görevi yapıyorlar. ve bu görevi yapma hususunda da herhangi bir tereddüt göstermeleri tabi ki söz konusu değil. Kendilerine de ifade ettim; Millet olarak yanlarındayız. Onların orada verdikleri mücadelenin ve gösterdikleri sabrı da her zaman iftiharla anacağız ve onların yanında olmaya devam edeceğiz. Gayet iyiler, sıhhatleri de. Allah onları muhafaza eylesin" dedi.

"HİÇ KİMSENİN TÜRKİYE'Yİ ELEŞTİRME HAKKI DA YOKTUR, HADDİ DE YOKTUR"

Amerikan Başkan Yardımcısı Joe Biden'in açıklamaları hatırlatılan Davutoğlu ise, "Bu eleştirileri kabul etmek mümkün değil. Bütün Amerikan yönetimi ve başta Joe Biden çok iyi biliyor ki Türkiye 4 yıldır tek başına bütün mültecileri ağırlamaya devam ediyor. ve 4 yıldır yaptığı uyarılar en başından dinlenmiş olsaydı bu acılar yaşanmazdı. Burada herkesin tarihi sorumluluğu var. Ama hiçbir tarihi sorumluluk taşımayan bir ülke aranıyorsa o Türkiye'dir. Türkiye en başından itibaren, mültecinin ilk geldiği tarihi hatırlıyorum. 24 Nisan 2011'den bu yana 1 buçuk milyonu aşkın mülteciyi misafir etmiş, hala Kobani'den şuanda gelen mülteci kardeşlerimiz var. Bu mültecilerin etnik ve mezhebi kimliklerine hiç bakmamıştır. Sünni, Şii, Hıristiyan, Arap, Kürt, Türkmen, Ezidi, Suriye ve Irak'tan gelen bütün bu misafirleri ağırlarken hiç kimsenin Türkiye'yi eleştirme hakkı da yoktur, haddi de yoktur. Kim olursa olsun, bunu ifade etmek bizim görevimizdir. Ayrıca yabancı savaşçılar konusunda Türkiye her zaman engelleyici tutumunu sürdürmüştür. Esas burada tarihi sorumluluğa sahip olan ülkeler Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde 4 yıldır bir halkın çektiği ıstıraba bu kadar sessiz kalan G5 ülkeleridir. Biraz önce burada Suriyeli Müslüman önümüzden geçti, çocuklar kucakladı. Hepsi Türkiye'ye teşekkür ettiler. Biz kimin eleştirdiğine bakmayız. Suriye halkının bize bugün bayram sabahı ettiği dualara Allah da tarih de bütün insanlık da şahittir" şeklinde yanıt verdi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu'ndan Joe Biden'e Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement