Başbakan Davutoğlu, Almanya Başbakanı Merkel ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu, Almanya Başbakanı Merkel ile Görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, BM Genel Kurulu Genel Görüşmeleri'ne katılmak üzere bulunduğu New York'ta, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya geldi.

26.09.2015 19:33  Güncelleme: 21:28

BM Genel Kurulu Genel Görüşmeleri'ne katılmak üzere New York'ta bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile 45 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi.

GÖRÜŞME 45 DAKİKA SÜRDÜ

Görüşmede Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da bulundu. Almanya Daimi Temsilciliğinde yapılan basına kapalı görüşme, yaklaşık 45 dakika sürdü.

DAVUTOĞLU BAŞKONSOLOSLUĞA GEÇTİ

Başbakan Davutoğlu, görüşmenin ardından Sinirlioğlu, Fidan ve beraberindeki heyetle yürüyerek, Türkiye'nin New York Başkonsolosluğuna geçti.

MEKTUBU MEMNUNİYETLE KARŞILADI

Başbakanlıktan alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu ile Şansölye Merkel görüşmesinde öncelikle Avrupa'ya yönelen sığınmacılardan kaynaklanan krizin çözümüne yönelik AB tarafından alınan kararlar ve Türkiye'nin AB'ye önerileri ele alındı. İki lider Suriye'deki durum ve devam eden krizin çözümüne ilişkin değerlendirmelerini paylaştılar. Merkel, Başbakan Davutoğlu'nun sığınmacı sorunun çözümüne ilişkin önerilerini içeren mektubunu aldığını ve içeriği memnuniyetle karşıladığını belirtti. Davutoğlu, Suriye halkının kendi topraklarında rejimin hava bombardımanı ve terörist örgütlerinin saldırılarından korunmasının önemine dikkat çekerek bu yöndeki önerilerin AB tarafına iletildiğini hatırlattı.

AB ÜLKELERİYLE DE BİR ARAYA GELME KONUSUNDA MUTABIK KALDILAR

Davutoğlu ve Merkel, Türkiye ile Almanya arasında ikili planda oluşturulması kararlaştırılan bakanlar düzeyindeki çalışma grubunun başta Türkiye'ye komşu konumundaki Yunanistan olmak üzere AB ülkeleri ve kurumlarıyla bir araya gelmesi konusunda mutabık kaldılar. İkili bu çalışmaların önümüzdeki dönemde yeniden bir araya gelerek değerlendirme niyetlerini beyan ettiler.

Başbakan Davutoğlu, Almanya Başbakanı Merkel ile Görüştü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu, Almanya Başbakanı Merkel ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (57)

  • ABBAS AZERI TURK: AKP AKP AKP AKP AKP AKP AKP AKP AKP AKP AKP AKP AKP AKP AKP AKP AKP AKP AKP AKP AKP AKP AKP AKP 27 18 Yanıtla
    SELAHATTİN CAN: HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP 10 10
  • ABBAS AZERI TURK: TEK CARE AKP 18 14 Yanıtla
  • Abbas Azeri Turk: R.T.ERDOGAN KURTAR BIZI BU SEREFSIZLERDEN . 10 19 Yanıtla
  • CHPLİYİM AMA OYUM AK PARTİYE: CHP BARAJ ALTINA. 12 15 Yanıtla
    ABBAS AZERI TURK: DESTEK VAR TA AZERBEYCANDAN : OYLAR AK PARTIYE 8 12 Chpli: Hadi oradan aktrol chpliymis miş kimi kandiriyosun sen 10 3 Maho: Helal 2 4
  • İSTİKRAR İÇİN OYUM AK PARTİYE.: MİLLET İÇİN AK PARTİ. 12 12 Yanıtla
  • 6 6 6: SEYTAN VE CHP YAN YANA 11 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement