Başbakan Erdoğan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan Açıklaması

Başbakan Erdoğan Açıklaması

"Samimi, dürüst olarak itirazlarınızı yapabilirsiniz, fakat bu eylemler niye? Ahlaki olmayan ifadelerle. Oralarda bile hala molotof, havai fişekler.

04.04.2014 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarına yapılan itirazlarla ilgili, "Samimi, dürüst olarak itirazlarınızı yapabilirsiniz, fakat bu eylemler niye? Ahlaki olmayan ifadelerle. Oralarda bile hala molotof, hava fişekler. Bunlarla niye? Gelirsiniz, müracaatınızı siyasi parti olarak ilçe seçim kuruluna, il seçim kuruluna, Yüksek Seçim Kurulu'na yaparsınız. Bizim denediğimiz yol budur. Bunu yapıyoruz. Sen de bu yolu dene. Ondan sonra da çıkacak karara saygı duy. Ama bunlarda bu yok" dedi.

Başbakan Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Seçim sonuçlarına yönelik itirazlara ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, "Erzurumlu Teyo pehlivanın hikayesini biliyorsunuz değil mi? Yenilmeye doymazmış. Şimdi bunların durumu böyle" diye konuştu.

İstanbul'da yaklaşık 700 bin oy farkı olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"İstanbul'a itiraz edip, buradan acaba bir şey çıkartabilir miyiz? Ankara'da 30 bine aşkın oy farkı var. Acaba buradan bir şey çıkartabilir miyiz? Samimi, dürüst olarak itirazlarınızı yapabilirsiniz, fakat bu eylemler niye? Ahlaki olmayan ifadelerle. Oralarda bile hala molotof, hava fişekler. Bunlarla niye? Gelirsiniz, müracaatınızı siyasi parti olarak ilçe seçim kuruluna, il seçim kuruluna, Yüksek Seçim Kurulu'na yaparsınız. Bizim denediğimiz yol budur. Bunu yapıyoruz. Sen de bu yolu dene. Ondan sonra da çıkacak karara saygı duy. Ama bunlarda bu yok. Şanlıurfa'da olan olaylar. Silah tehditleri. Bunlar akıl almaz işler, böyle seçim olur mu? Çünkü bunlar hayatlarında girdikleri yerde, aldıkları birkaç belediyede şimdi kaybediyorsa, buna tahammül edemiyor, silahlarla geri almanın mücadelesini veriyor. Böyle bir şey olamaz. Ceylanpınar'da yaşanan bu. Bilecik'te, Viranşehir'de yaşanan bu. Samimi olacaksın, dürüst olacaksın. Bitlis'te Ahlat'ta yaşanan bu. Burada netice ortaya çıkmış. İtirazını parti olarak yaparsın. Bu itiraz neticesinde, sayımlarda yanlış varsa herkes buna uyar. AK Parti olarak biz böyle bir durumla karşı karşıya kaldığımızda, hiç bir AK Partili'nin bu tür yollara başvurduğunu gördünüz mü? Demokrasi budur arkadaşlar. Önce tahammülü öğreneceksin. Bunlarda bu tahammül yok. Bunlarda asla. Karşıdaki insan bir başarı elde etti, galip geldi. Ben buna bir teşekkür edeyim, saygı duyayım. Böyle bir şey yok."

"En büyük delil, ıslak imzalı sandık tutanakları"

Başbakan Erdoğan, AK Parti olarak, genelde dört dörtlük olmasa da sandık tutanaklarıyla ilgili yıllardır bir çalışmaları olduğunu ifade ederek, en büyük delilin ıslak imzalı sandık tutanakları olduğunu söyledi.

Erdoğan, sandık kurulu üyelerinin veya müşahitlerin sandık tutanaklarını, belde, ilçe ve ilde toplamasının en önemli belge olduğunu dile getirerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu belgenizin elinde olduğu hakikaten ispatlanabiliyorsa, buna zaten kimsenin diyecek bir şeyi olmaz. Seçim kurulları buna dayalı olarak bir açıklama yapmıyorsa, o zaman gel medya karşısında her yerde çıkar, bunları koy ortaya. 'İşte buyrun' deyin sandık tutanakları burada. Ama bazı yerlerde diyelim ki, 3 kişi, 4 kişi imza attırmıyor. Bir kişi diğerlerinin adına da imza atmak suretiyle bazı bu tür yanlışlar yapıyorsa, ben bunları da dedikodu olarak kabul ediyorum. Onlara da tabi ki tahammül etmek mümkün değil. Bütün bunlara rağmen aradaki bu açık öyle kapatılır bir açık değil. Ortada yaklaşık yüzde 46 oy almış bir siyasi parti var. Diğer tarafta ikinci sıradaki partinin oy oranını görüyorsunuz, yüzde 27 küsur, yüzde 28 diyelim. Böyle bir arada fark var. Hala kalkıp biz yenilmedik, şurayı kazandık gibi kendilerini takdim etmenin anlamı yok."

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement