Başbakan Erdoğan: İçeride Zaman Bol - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: İçeride Zaman Bol

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde paralel yapıyla mücadelelerinin devam edeceğini kaydederek, "Şimdi yandaş medyalarında böyle acındırma, dramatik pozlar veriyorlar.

25.07.2014 21:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde paralel yapıyla mücadelelerinin devam edeceğini kaydederek, "Şimdi yandaş medyalarında böyle acındırma, dramatik pozlar veriyorlar. Oralarda bu tür şeyler yapıyorlar. Ondan sonra anneciğine haber gönderiyor. Bir tanesi, "5 cüzüm kalmıştı hatm-i şerifimde. Beni sevenlere havale ediyorum, onları da siz tamamlayın' diyor. Ben sana söyleyeyim, içeride zaman bol. Al Kur'an-ı Kerim'i yanına, orada 5 cüzü de tamamla. Milleti ne zannediyorsun ya? Senaryocu bunlar senarist. Bu işleri iyi biliyorlar" dedi.

Başbakan Erdoğan, Pendik'te İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Treni'nin açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, yüksek hızlı trenin Türkiye'ye ve millete hayırlı olmasını diledi. İstanbul'un YHT sevincini yaşadığını kaydeden Erdoğan, "Türkiye dünyanın 8'inci Avrupa'nın 6'ıncı yüksek hızlı treni ülkesi olmanın sevincini, gururunu yaşıyor. Bugün sadece yüksek hızlı tren hattını açmakla kalmıyoruz, aynı zamanda başkentleri demir ağlarla buluşturuyoruz" dedi.

-"HADİ ORADAN, DEMİREL'İN NE ALAKASI VAR?"-

Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara ile Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'i hızlı tren aracılığı ile çok farklı şekilde birbirine kavuştuğunu kaydeden Erdoğan, "Ardından Anadolu Selçuklu başkenti Konya'yı buna ilave ettik. Osmanlı cihan devletinin payitahtı İstanbul'u o kavuşmaya dahil ediyoruz" diye konuştu.

Açılışı yapılan tren hattıyla bütün bu başkentlerin dolaşılıp tekrar İstanbul'a dönüle bileceğini kaydeden Erdoğan, "Biz bu yatırımlara sıradan bir hizmet gözüyle bakmıyoruz. Biz bu yatırımlarla aynı zamanda kadim medeniyetimizi ihya ediyoruz. Yeni bir medeniyet inşa ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kendi iktidarlarının eski Türkiye'nin varisi olmadığını anlatan Erdoğan, "Bu iktidar yeni Türkiye ruhuyla yürüyen bir iktidardır" dedi.

Türkiye'nin 70 yıldır demir yolu hasreti çektiğini kaydeden Erdoğan, " " Marmaray' dedik, ah kardeşlerim 12 yıl önce "şu Boğaz'ın 62 metre derinliğinden Marmaray geçecek' denseydi inanır mıydınız? Ama biz, ecdadımıza sözümüz vardı, Sultan Abdülmecid'e sözümüz vardı. Sultan Abdülhamid'e sözümüz vardı ve onlara verilen sözü biz gerçekleştirdik Allah'a hamdolsun. Çıkmış şimdi adaylardan bir tanesi ne diyor; "Marmaray'ı Demirel yapıyordu' diyor. Hadi oradan, Demirel'in ne alakası var? Bunun ilk adımını atanın Abdülmecid, merhum Abdülhamid Han ama hayata geçirmek bize nasip oldu. Temelini de biz attık, açılışını da biz yaptık. Bütün engellemelere rağmen "yüksek hızlı tren' dedik, "barajlar, köprüler, adalet sarayları' dedik. Hiç durmadan çalıştık, koşturduk, ter döktük. Neden? Çünkü "Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız' dedik. Bu inşa ve imar faaliyetlerini yürütürken, bir yandan da demokrasi mücadelesi verdik. Hak ve özgürlükleri geliştirmenin, genişletmenin mücadelesini verdik. Kardeşliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi güçlendirmek için ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Ama attığımız her adımda önümüze engeller çıkarıldı. "Türkiye büyümesin, Türkiye güçlenmesin, hedeflerine ulaşamasın' diye her yola başvurdular. Kimi zaman darbecilerin, kimi zaman yargı ve emniyet içinde gizlenmiş sivil darbecilerin saldırılarına maruz kaldık. Teslim olmadık, eğilmedik, dik durduk, kararlı davrandık, sabırlı davrandık ve "sabreden zafere ulaşır' hükmünü hamdolsun yaşadık" dedi.

-"BİZ SİZE VERİLECEK HESAPTAN DEĞİL, RABBİME VERİLECEK HESAPTAN KORKARIZ"-

Milletin kendilerini yalnız bırakmadığını vurgulayan Erdoğan, "Hamdolsun 30 Mart'ta da bu paralel yapı, kumpasçılar bir araya geldiler. Ama biz Hakk'a güvendik, halka güvendik ve siz yüzde 45,5'la "yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan' dediniz. Ve oyun bozuldu. Bizi daima en güçlü şekilde destekleyen İstanbul'a, siz hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Çankaya çıkmanın hizmetlerini durdurmayacağını kaydeden Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırma, çözüm sürecini başarıyla neticelendirme, paralel yapının ülkemize verdiği zararı önleme konusunda en küçük bir taviz vermeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Eğer bu kardeşinizi Çankaya'ya gönderirseniz, biliniz ki paralel yapıyla mücadelemiz durmayacaktır. Çünkü bunlar ulusal güvenliğimizi tehdit ettiler. Şimdi yandaş medyalarında böyle acındırma, dramatik pozlar veriyorlar. Oralarda bu tür şeyler yapıyorlar. Ondan sonra anneciğine haber gönderiyor. Bir tanesi, "5 cüzüm kalmıştı hatm-i şerifimde. Beni sevenlere havale ediyorum, onları da siz tamamlayın' diyor. Ben sana söyleyeyim, içeride zaman bol. Al Kur'an-ı Kerim'i yanına, orada 5 cüzü de tamamla. Milleti ne zannediyorsun ya? Senaryocu bunlar senarist. Bu işleri iyi biliyorlar. Allah ömür verdiği, bu can bu tende kaldığı müddetçe ülkeme, milletime hizmet yolunda çalışmakta bizi kimse alıkoyamayacak. Konuşuyorlar "Başbakan da hesap verecek' diyorlar. Biz size verilecek hesaptan değil, rabbime verilecek hesaptan korkarız. Ve biz hesaba çekilmeden kendini hesaba çekenlerdeniz. Biz böyle terbiye aldık böyle yetiştik. Bu yolda böyle yürüyoruz."

-İHSANOĞLU'NU YUHALATMADI-

Marmaray ve YHT projelerine engel olmak isteyenler ile bu konuda provokasyon yapanların bu hizmetlerden faydalandığını kaydeden Erdoğan, "Elbette faydalanacaklar. Biz bu hizmetleri 77 milyonun tamamı için gerçekleştiriyoruz. Ekmeleddin Bey Marmaray'dan geçmiş sevindim" dedi. Erdoğan'ın bu ifadesi üzerinde alanda bulunanlar yuhalamaya başladı. Erdoğan ise "Hiç yuhalamaya gerek yok, sevindim. Çünkü biz bu hizmetleri onlar içinde yaptık. Ama baltayı taşa vuruyor ne diyor, "Demirel yapmış, Ecevit yapmış' ayıptır ya. Bunu yapanın bizim olduğumuzu söylemekten kaçınıyor niye? Allah şaşırtıyor baltayı taşa vuruyor. Ama temennim odur ki Kılıçdaroğlu da geçer, temennim odur ki Bahçeli de geçer. Onların peşinden gidenler geçiyor da kendileri geçemiyor. Ama biraz izan, takdir beklemek de hakkımız" dedi.

Erdoğan,'ın bu sözleri üzerinde alanda bulunanlar "kıskananlar çatlasın" diye slogan atmaya başlayınca Erdoğan, "Çatlamasın be. Onlar da bize lazım. Onlar da bu milletin birer ferdi. İnşallah onlar da hakkı kabul edecekler, görecekler" dedi.

-"YÖNETİME KARŞI HALA ELİNİZ CEBİNİZDE Mİ DURACAKSINIZ?"-

Filistin'de devam eden zulümün kendilerini yaraladığını kaydeden Erdoğan, "150'yi aşkın yavrumuz orada şehit oldu. 100'e yakın hanım kardeşlerimiz orada şehit oldu. 800'ü aşkın orada şehit var. Maalesef terör devleti İsrail terör estiriyor. Açıyorum ellerimi diyorum ki "zalimler için yaşasın cehennem.' Biz Müslümanız Antisemitizmin insanlık suçu olduğunu söyleyen belki de dünyada ilk başbakanım. Ama İslamafobya'nın da insanlık suçu olduğunu batılıların söylemesi gerektiğini söyleyen de benim. Türkiye'de bizim Musevi vatandaşlarımız var. Biz bu Musevi vatandaşlarımıza karşı asla bir yerleri tahrik etmemeliyiz. Kiliselere karşı, sinagoglara karşı asla bir yerleri tahrik etmememiz lazım çünkü bizim inancımızda böyle bir şey yok. Bunu özellikle hatırlatmak istiyorum. Eğer Medine şehir devletinin yapısını incelerseniz, sevgili peygamberimizin oradaki davranış şekli bizim örneğimizdir. Biz inanç sahiplerine hele hele bizim güvencemiz altında olanlara karşı kesinlikle her zaman için sigorta olmalıyız. Onlar İsrail'de varsınlar zulmetsinler, ama şunu bilin alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste" dedi.

İsrail yönetiminin bunun hesabını vereceğini kaydeden Erdoğan, "Biz İsrail halkına sesleniyoruz, "ey İsrail halkı bu yönetiminize karşı gerekli dersi siz vermelisiniz.' Dünyanın her yerinde Yahudileri, Musevileri rahatsız eden bu yönetime karşı hala eliniz cebinizde mi duracaksınız? Mescid-i Aksa'ya ayaklarında o kirli, pis postallarıyla giren İsrail askerleri bilsinler ki bir yanlışın içindeler. Onlar bizim mabetlerimize, ibadethanelerimize bu ahlaksızlığı, bu edepsizliği, bu alçaklığı yaparlar ama biz onların sinagoglarına, onların kiliselerine karşı asla bu edepsizliğin içinde olmadık, olmayacağız. Onun için ben vatandaşlarıma diyorum ki ülkemdeki Yahudi, Musevi vatandaşlar bizim vatandaşımızdır. Sakın oyunlara gelmeyin. Bazı STK'ların bu noktadaki çağrılarına sakın aldanmayın. Bizim ne geleneğimizde ne inancımızda ne ilkelerimizde, dini olarak da böyle bir şey yoktur" diye konuştu.

-27 TEMMUZ'DAN 3 AĞUSTOS'A KADAR ÜCRETSİZ-

Yarından itibaren trenin güvenlik noktasındaki testlerinin yapılacağını kaydeden Erdoğan, "Pazar gününden itibaren önümüzdeki hafta Pazar akşamına kadar ücretsiz hizmet verecek. Bu işin sahibi olan halkıma karşı, bunun patronu sizsiniz, biz değiliz. Bilet fiyatları 70 lira normalde. 7 yaş altı ücretsiz, 7-12 yaş çocuklar yarı fiyatına 35 lira, 65 yaş üstü 35 lira, öğrenciler 55 lira tren seferleri bu Pazar başlıyor yarın sefer yok. Böbür hafta Pazar akşamına kadar ücretsiz" dedi.

Açılışa katılanların Ramazan Bayramını da kutlayan Erdoğan, diğer katılımcıların da katılımıyla dualar eşliğinde İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Treninin açılışını yaptı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: İçeride Zaman Bol - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement