Başbakan, Milletvekilinin Evinde Kahvaltı Yaptı (4) - Son Dakika
Güncel

Başbakan, Milletvekilinin Evinde Kahvaltı Yaptı (4)

Başbakan, Milletvekilinin Evinde Kahvaltı Yaptı (4)

Onların KUTSALI, KIBLESİ YOKBaşbakan Binali Yıldırım, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu evinde ziyaret ettikten sonra Osmangazi Köprüsü'ne geçti.

09.07.2016 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Onların KUTSALI, KIBLESİ YOK

Başbakan Binali Yıldırım, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu evinde ziyaret ettikten sonra Osmangazi Köprüsü'ne geçti. Binali Yıldırım'ı, Osmangazi Köprüsü Altınova gişelerinin önünde Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral yaklaşık 50 kişi karşıladı. Başbakan Yıldırım kendisini karşılayanlarla tek tek selamlaştı. Binali Yıldırım gazetecilerin sorularını cevaplandırmadan önce yardımcısından aldığı tarakla saçını taradı.

Osmangazi Köprüsü'nden açıldığı 1 Temmuz tarihinden itibaren köprüden ortalama 760 bin civarında geçiş olduğunu açıklayan Yıldırım, "Şu anda çok yoğunluk yok. Çünkü daha dönüşler başlamadı. 1 Temmuz'da açıldı. Bugün 8'inci gün. Ortalama 760 bin civarında geçiş oldu. Günlüğüne vurduğunuz zaman 95 bini geçiyor. Onu otomobil eş değeriyle çarptığınız zaman 100-101 binin üzerinde günde trafik var. Çok yoğun ilgi var. Vatandaşlarımız buradan rahatça tatillerine gittiler. Dönüşler de bugün itibariyle başladı. Yarın da bu yoğunluk devam edebilir. Herhalde dönüşte de bir o kadar olur. 1,5 milyonu bulur herhalde? 1 milyonun üzerinde 1,5 milyona yaklaşır. Yol, köprü bunlar medeniyet" dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜ BAYRAM SEYRAN DİNLEMİYOR

Yıldırım, bugün Mardin'deki Cevizlik Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıyla ilgili olarak, "Allah'a şükür Türkiye etrafında ateş çemberi olmasına rağmen dünyanın en hızlı büyüyen 5 ülkesinden biri olma unvanını sürdürüyor. Her şey daha güzel olacak. Yarınlarımız bugünlerimizden çok daha güzel olacak. Ben bu vesileyle milletimizin bir kez daha geçmiş mübarek bayramını da can-ı gönülden kutluyorum. Ama hain terör örgütü bayram seyran dinlemiyor. Onların kutsalı yok, onların kıblesi yok. Bugün yine Mardin'de maalesef bir hain saldırı gerçekleştirdiler. 2 şehidimiz var, yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

ÖLÜMLÜ KAZALARDA YÜZDE 30 AZALMA VAR

Yıldırım, bu sabah Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı'ndan gelen bilgileri paylaşarak, 2016 yılı içerisindeki bayram süresince karayollarındaki ölümlü kazalarda yüzde 30 azalma görüldüğünü kaydederek, şöyle konuştu:

"2016 yılı içerisinde bayram sürecince karayollarında ölümlü kazalarda yüzde 30 azalma var. Neye rağmen yüzde 30 azalma var? Trafiğin yüzde 100'ün üzerine artmasına rağmen. 2013'te 9 milyon 300 bin araç vardı trafikte, şimdi 20 milyon 700 bin araç var. Yani yüzde 100'ün üzerine. Buna rağmen kazalar artmış. Fakat ölümlü kazalarda yüzde 30 üzerinde azalma var. Böyle güzel yollar, köprüler, otoyollar, bölünmüş yollar yapılınca artık yol kusurundan dolayı kaza olmuyor. Ama hala yükseğiz. Amacımız ölümsüz bir seyahat, kazasız ve ölümsüz seyahat."

Binali Yıldırım açıklamalarının ardından bir gazetecinin fotoğraf makinesini alarak gazetecilerin fotoğrafını çekti. Yıldırım daha sonra gazetecilerin isteği üzerine basın mensuplarıyla birlikte fotoğraf çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan, Milletvekilinin Evinde Kahvaltı Yaptı (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement