Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Açıklaması - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arnıç, "Bu millet nasıl yüce bir millet ki, nasıl akıllı ve isabetli karar veriyor ki 64 yıldır CHP'yi bir daha iktidara getirmedi" dedi.

15.03.2014 20:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arnıç, "Bu millet nasıl yüce bir millet ki, nasıl akıllı ve isabetli karar veriyor ki 64 yıldır CHP'yi bir daha iktidara getirmedi" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından yaptırılan Adnan Menderes Meydanı, otoparkı, yenilenen esnaf çarşısı ve Taş Mektep Kültür Merkezi'nin açılışına katıldı. "Canımız Alah'a oylarımız AK Parti'ye" şeklinde pankart açan Romanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Arnıç, meydana adı verilen Adnan Menderes'in çok değerli bir siyasetçi olduğunu söyledi. Arınç, "Yaşı benim kadar olanlar, en azından 50'yi bulanlar o eski acıları, ona yapılan zulmü, milletimizin 10 yıl başında başbakan olarak gördüğü ve milletten yana tavır aldığı için darbeyle görevinden uzaklaştırılan ve 1 yıl sonra da zalimler tarafından şehit edilen aziz Başbakanımızı hatırlayacaklardır. Adnan Menderes, çok değerli bir siyasetçiydi. 1950'de tak partili siyasi hayata son veren ve çok partili siyaseti ülkemize getiren o güzel devrimin öncesiydi. Arkadaşlarıyla birlikte 1946'da ellerinden alınan iktidar imkanını 1950'de adeta barajların patlayıp da önüne geleni alıp götürdüğü bir sel haline getirmişti. O zaman hatırlıyorum Demokrat Parti 450'nin üzerinde milletvekili çıkardı. O zamana kadar tek parti iktidarıyla işbaşında bulunan CHP sadece 30 milletvekili kazanmıştı. İlk defa 1950'de oylar açık atıldı tasnif gizli yapıldı derken o zaman sonucu belliydi sonradan oyları gizli attık. Tasnifleri gizli yapmaya başladık. Hile yapmaya fırsat bulamadılar. 1950, 1954 ve 1957 böyle oldu. Baktılar ki bu iktidar ile baş edilemeyecek o zaman güçleri darbe yapmaya yetti. Demokrat Parti iktidarının hepsini cezaevine aldılar. Yassı Ada'da usulen bir mahkeme kurdular. Ama hakaret ettiler, zulüm ettiler, tehdit ettiler. Sonunda Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatim Rüştü Zorlu ile beraber idam sehpasına götürdüler. Rabbim Adnan Menderes ve arkadaşlarına millet yolunda hayatını feda eden güzel insanlarımıza rahmet etsin. Onlar, gerçekten bu zulüm karşısında hiçbir zaman zalimlerden özür dilemediler. Çok büyük kabahatleri vardı şüphesiz. Halkı seçmişlerdi. Halkı zulümden kurtarmışlardı. 'Egemenlik milletindir' demişlerdi. Bir şey daha yapmışlardı unutmayın, 1932'den 1950'ye kadar 18 sana minarelerden Allah'u Ekber duyulmaz olmuştu. Bütün dünya evrensel bir mesaj olan ezanı bilir ve tanır. Her yerde ezan 'Allah'u Ekber' diye başlar. ve Türkiye'de bir zamanlar 'Tanrı uludur' diye okutuldu. İşte Adnan Menderes, göreve gelir gelmez, esanı asli hürriyetine döndürdü" diye konuştu.

O dönemde köylünün kalkınmaya başladığını, vatandaşın devletiyle, milletvekiliyle buluşmaya başladığını söyleyen Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Despotluk gitti, 1940'den sonra CHP'nin tek parti iktidarında yapılan zulümler ve binlerce insanın hayatına mal olan Türkiye'nin pek çok yerindeki hareketler ortadan kalktı. Millet egemenliği ortaya çıktı. Adnan Menderes, halkını seven bir insandı, Hakk'a bağlı bir insandı. Beşer olarak hepimizin hataları olabilir. Ama ülkemizde demokrasinin yolunu açtı. 1950'de Demokrat Parti göreve geldi. CHP iktidardan uzaklaştı. Bu millet nasıl yüce bir millet ki nasıl akıllı ve isabetli karar veriyor ki 1950'den bugün 2014 yılına kadar 64 yıldır geçti. 64 yıldır o devrilen partiyi bir daha iktidara getirmedi. Mustafakemalpaşa'nın demokrasiye aşık hak ve hakikat yolunda koştuğu gibi koştuğu halkına, en güzel isim Adnan Menderes'tir. Bizim hükümetimiz döneminde onun adı yapılan hizmetlere verilmeye başlandı."

"BİRBİRİMİZİ NEFRETLE DEĞİL SEVGİYLE KUCAKLAYACAĞIZ"

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Biz ülkemizde hiçbir ayrımcılık yapmadan herkesi bu toprakların müşterek kaderine sahip dava arkadaşları olarak biliriz. İnşallah hedefe birlikte yürüyeceğiz. Huzur içinde olacağız. Birbirlerimizi nefret değil sevgiyle kucaklayacağız. Hükümetimizin bu kadar yalan dolan ve iftiraya rağmen milletimizin itibar etmediğini görüyorum. Hükümetimize destek olduğunu, 11 yıllık başbakanlığı döneminde rahmetli Adnan Menderes'in rekorunu 7 ayla kıran Başbakanımıza Türkiye'ye yaptığı bu hizmetlerden dolayı ne kadar güvendiğini ve destek olduğunu şerefle görüyorum" dedi.

Törende konuşan Vali Münir Karaloğlu ise, Devlet Hastanesi'nin ve 24 derslikli okulun en kısa sürede ilçeye kazandırılacağını müjdeledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, hizmetlerin artarak devam edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Arınç, protokol üyeleriyle birlikte önce Adnan Menderes Meydanı, otoparkı, yenilenen esnaf çarşısının, ardından da Taş Mektep Kültür Merkezi'nin açılış kurdelesini kesti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement