Başbakan Yardımcısı Elvan Açıklaması - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Elvan Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, "Terör örgütüne yönelik mücadelemiz devam ediyor.

22.01.2016 12:33

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, "Terör örgütüne yönelik mücadelemiz devam ediyor. Bakınız bugün sabah öğrenciler karnelerini alırken o şerefsizler, o ahlaksızlar, o vatan hainleri, çocukların karne alması esnasında okula bomba atmaktan dahi çekinmiyorlar. Milletimizin bu konuda çok uyanık olması lazım" dedi.

Elvan, Mersin'in il merkezinde görev yapan muhtarlarla Dia Center'de gerçekleştirdiği toplantıda yaptığı konuşmada, muhtarlarla bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, muhtarların yerel yönetimlerin özünü oluşturduğunu ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Elvan, "Nasıl bir toplumda aile ana nüvesini oluşturuyorsa, muhtarlarımız da devlet kadememizin ana nüvesini oluşturmaktadır. Özellikle vatandaşlarımızın sorunlarının tespiti ve ilimize, bölgemize yapılması gereken yatırımların tespiti, eksikliklerin ortaya konması, yine mahallemizde, beldemizde ve köyümüzde yaşanan sıkıntıların bir anlamda paylaşılması birinci elden muhtarlarımız vasıtasıyla olmaktadır. O nedenle sizlerin düşünceleri bizim açımızdan son derece önem arz etmektedir" diye konuştu.

Ülkeyi daha da güçlendirmek zorunda olduklarını ifade eden Elvan, Türkiye'nin etrafının ateş çemberi olmasına rağmen, hala istikrar adası olmaya devam ettiğini kaydetti.

Türkiye'nin halen Çin ve Hindistan'dan sonra en hızlı büyüyen ülkelerden biri konumunda olduğuna dikkati çeken Elvan, "Biz büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğiz. 2015 yılında yüzde 4 civarında bir büyüme performansı gerçekleştirdik ki bu büyüme performansı Çin ve Hindistan'dan sonra dünyada 3. sırada bir konuma yerleşti" ifadesini kullandı.

"Karne alınması esnasında bomba atmaktan çekinmiyorlar"

Sıkıntıların ve dertlerin olduğunu ancak bir taraftan ülkenin imarı, gelişmesi ve kalkınması için çalıştıklarını anlatan Elvan, şöyle devam etti:

"Diğer taraftan da PKK terör örgütü ve onun siyasi uzantıları maalesef bu ülkenin önünü kesmek, bu ülkenin her alanda büyümesini, güçlenmesini engellemek için her türlü çabayı sarf ediyor. Ama buradan açıklıkla şunu ifade edeyim. Bu ülkenin gelişmesinin, kalkınmasının önünde kim durursa dursun, buldozer gibi ezip geçeceğiz onları. Terör örgütüne yönelik mücadelemiz devam ediyor. Bakınız bugün sabah öğrenciler karnelerini alırken o şerefsizler, o ahlaksızlar, o vatan hainleri, çocukların karne alması esnasında okula bomba atmaktan dahi çekinmiyorlar. Milletimizin bu konuda çok uyanık olması lazım. Bizim birliğimizi, bütünlüğümüzü, üniter devlet yapımızı bozmaya çalışanlara karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. Evet Silopi'de aşağı yukarı temizlik harekatı büyük ölçüde tamamlandı. İnşallah önümüzdeki günlerde Cizre'de de Sur'da da diğer ilçelerimizde de bu temizlik harekatı tamamlanacak ve son bir terör örgütü mensubunu yok edinceye kadar mücadelemizi devem ettireceğiz."

Gelecek nesillere iyi bir ülke emanet edebilmek için birlikte çalışıp güç sarf edeceklerini aktaran Elvan, şöyle konuştu:

"Düşünün bir taraftan o yiğit askerlerimiz emniyet mensuplarımız terör örgütüne yönelik mücadele verirken diğer taraftan çoğunluğu devletin üniversitelerinde devletin maaşını alan akademisyenler sanki bu terör örgütü bu ülkede çocukları öldürmüyor, insanları, yaşlıları öldürmüyor gibi bir açıklama yapma gereğini hissediyorlar. O insanlar utanmalılar. O bildiriye imza atanlar utanmalılar. Yapılanları görmezden gelenler utanmalılar diye düşünüyorum."

"Cumhurbaşkanımıza ağıza alınmayacak hakaretlerde bulunuluyor"

Halkın seçtiği, milletin oylarıyla Cumhurbaşkanlığı makamına seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a parti liderlerinin ağıza alınmayacak hakaretlerde bulunduklarını vurgulayan Başbakan Yardımcısı Elvan, "Aslında ben şöyle düşünüyorum. Onların hedefleri belki Cumhurbaşkanımızdan, hükümetimizden çok görüyorsunuz burada milletimizdir. Çünkü milletimiz şu 14 yıllık süre içerisinde onlara her dönemde gereken dersi vermiştir" dedi.

Elvan, siyasi partilerin milletle, halkla bütünleşmesini arzu ettiklerini vurgulayarak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Milletle kavga etmesini, millete saldırmasını arzu etmiyoruz. Milletin seçmiş olduğu devletimizin başında olan Cumhurbaşkanımıza saldırı, hakaret milletimize saldırıdır, milletimize hakarettir. Bunları tasvip edebilmek mümkün değil. Biz insanları kucaklamak istiyoruz. İnsanlarla bütünleşmek, kaynaşmak istiyoruz. İnşallah temenni ederiz ki bu anlayışa siyasi parti liderlerimiz de sahip olur. Özellikle muhalefet partilerine yönelik olarak söylüyorum."

Seçim öncesi dönemde birçok vaatte bulunduklarını anımsatan Elvan, hükümet olarak iş başına geldikleri günden itibaren yoğun bir şekilde çalışmalara başladıklarını, eylem planını ilan ettikten sonra 1 ay içerisinde verdiklerin sözlerin yüzde 69'unu gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Elvan, verdikleri tüm sözlerin arkasında durduklarını ve bu vaatlerin yerine getirilmesi için takipçi olacağını sözlerine ekledi.

Toplantıya, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Mersin milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Hacı Özkan ve Ali Cumhur Taşkın ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Elvan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement