Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Hükümet nasılsa bir şey yapamaz, diyerek terör baronları yüklendikçe yüklendi.

30.10.2015 16:21

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Hükümet nasılsa bir şey yapamaz, diyerek terör baronları yüklendikçe yüklendi. Arkalarındaki güçler yüklendikçe yüklendi ama avuçlarını yaladılar" dedi.

Kurtulmuş, partisin Altınordu ilçesindeki mitinginde yaptığı konuşmada, Türkiye için önemli bir seçim süreci yaşandığını belirterek, 7 Haziran'dan sonra terörün düğmesine basıldığını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Hükümet nasılsa bir şey yapamaz diyerek terör baronları yüklendikçe yüklendi. Arkalarındaki güçler yüklendikçe yüklendi ama avuçlarını yaladılar. Allah'a çok şükür Türkiye'nin her yerinde emniyet kuvvetlerimiz, askerimiz, polisimiz, özel harekatımız büyük bir koordinasyonla terörün belini kırmaya başladılar. İnşallah 1 Kasım'dan sonra tek başına iş başına gelerek terörün belini kıracağız. Ayağa kalkmamak üzere bitireceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin güçlü bir ülke olarak yola devam etmesini istemeyenlerin hepsinin bugün bu mitingi takip ettiklerini vurgulayan Kurtulmuş, "Gerekli dersleri alıyorlar. Heveslerinin kursaklarında kaldıklarını görüyorlar, kalacaklarını da görüyorlar" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, Türkiye'de ne zaman güçlü ve milletle iç içe olmuş bir hükümet kurulduysa harekete geçildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bu memlekette 1950 - 1960 arası hem güçlü bir şekilde hizmet yapıldı, hem de milletin değerleriyle bütünleşmiş olan rahmetli Menderes her türlü şekilde milletin önünü açtı. Yüzlerce örnek sayabilirim. Ama sadece şunu söyleyeyim. 18 yıl boyunca şu minareler var ya şu minareler, dedelerinize sorun, ninelerinize sorun size anlatacaktır. 18 yıl boyunca tek parti döneminde, yani Cumhuriyet Halk Partisi döneminde, 'Tanrı uludur, Tanrı uludur, Tanrıdan başka tapacak yoktur' diyerek ezan diye bir şey dinlettiler millete. 18 ay değil, 18 gün değil."

Kurtulmuş'un, "O günleri hatırlayan var mı?" sorusu üzerine miting alanında bulunan 80 yaşındaki Taliye Tekneci, o günleri yaşadığını ifade etti. Bunun üzerine Kurtulmuş, mikrofonu Tekneci'ye vererek, yaşananları anlatmasını rica etti.

Tekneci, "80 yaşındayım. Onların gününde ezanlar, Kuran'lar, ibadetler yaylalarda bütün yasak oldu. 'Jandarmalar geldi' annem, babam öyle diyor. Köyleri jandarmalar bastı, bizi dövdü, kovdu, ne kadar çileler çektik. Açlıklar, yoksulluklar... Şimdi Türkiye güllük, gülistanlık oldu. Alucra yerlerinde yol, iz yoktu. Ordu'ya gelmek için 10 gün yol yürüyorduk. Asfalt döşendi. Aslanım başımızdan eksik olmasın" diye konuştu.

Kurtulmuş, konuşmanın ardından vatandaşlara karanfil dağıttı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement