Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Ordu'da - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Ordu'da

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye 7 Haziran seçimlerini de aştığı zaman, Allah'ın izniyle yeni Türkiye'nin inşası konusunda önümüzde hiçbir engel kalmayacak, dört yıl boyunca harıl harıl hep beraber inançla imanla çalışarak Türkiye'yi 30 yıl daha ileriye götüreceğiz" dedi.

13.04.2015 14:56

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye 7 Haziran seçimlerini de aştığı zaman, Allah'ın izniyle yeni Türkiye'nin inşası konusunda önümüzde hiçbir engel kalmayacak, dört yıl boyunca harıl harıl hep beraber inançla imanla çalışarak Türkiye'yi 30 yıl daha ileriye götüreceğiz" dedi.

Kurtulmuş, genel seçimlerde AK Parti'den 1. sıra milletvekili adayı gösterildiği Ordu'nun Ünye ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara seslendi.

Ordu'ya ve Ünye'ye yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde verdikleri destek için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kurtulmuş, "Allah'a çok şükür sizlerin oylarıyla milletin helal oylarıyla millet doğu bir istikamette, yeni Türkiye istikametinde yürüyeceğine karar verdi ve millet, Türkiye'nin önünü açtı. Ordulular, Ünyeliler Türkiye'nin önünü açtı" diye konuştu.

Ordu'nun iki seçimde de "destan" yazdığını belirten Kurtulmuş, 30 Mart 2014'teki seçimlerde büyük bir başarı elde ettiklerini anlattı.

Ordu'nun da 20 belediyede 20 yaparak Türkiye'de destan yazan illerden biri olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Arkasından yenilgiye doymayanlar, 10 Ağustos seçimlerini bahane ederek yeniden birtakım kumpasları tezgahlamaya başladılar"  dedi.

Kurtulmuş, 10 Ağustos seçimlerinde Türkiye tarihinin en önemli virajlarından birinin geçildiğini anlatarak, daha önce kapalı kapılar ardında belirlenen cumhurbaşkanının ilk kez halk oyuyla seçildiğini ifade etti.

"Türkiye'yi 30 yıl daha ileriye götüreceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu seçimde cumhurbaşkanı seçildiğine işaret eden Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Orada da Ordu destan yazdı. Ordu'da Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 66 oy alındı. Büyükşehir seçiminde Ordu'da genel olarak yüzde 53 oy alındı. Ünye de Ünye Belediyesinde yüzde 58, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise yüzde 72 oyla Türkiye'nin önde gelen ilçelerinden birisi oldu. Şimdi üçüncü viraja geldik. İnşallah bütün ilçelerle bir araya geleceğiz, uzun uzun Türkiye'nin geleceğini konuşacağız. Ama şimdi üçüncü viraja geldik. Türkiye 7 Haziran seçimlerini de aştığı zaman Allah'ın izniyle yeni Türkiye'nin inşası konusunda önümüzde hiçbir engel kalmayacak, dört yıl boyunca harıl harıl hep beraber inançla imanla çalışarak Türkiye'yi 30 yıl daha ileriye götüreceğiz."

"Herkes bu büyük davanın daha ileriye gitmesi için gayret edecek"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, herkesin bu büyük davanın daha ileriye gitmesi için, milletin daha da ileriye gitmesi için elinden gelen güçle gayret edeceğini belirterek, huzur içerisinde bir seçim kampanyasını sürdüreceklerini kaydetti.

Bu seçim kampanyasında hemşehrileriyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Kurtulmuş, milletvekili olmadan önce de Ordu'nun hangi işi önüne geldiyse bunun bekletilmeden yerine getirilmesi için çalıştığını söyledi.

-  "Dünyanın tüm mazlumlarına oy veriyorsunuz"

Kurtulmuş, hedeflerinin sadece Ordu, Ünye ve Türkiye'den ibaret olmadığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Bizim hedefimiz, bizim gönlümüz, bizim zihnimiz, bizim gücümüz ta Myanmar'dan Afrika'nın ortalarına, batısına kadar, Balkanlar'dan, Kafkaslar'a kadar, Yemen'den dünyanın neresinde bir mazlum varsa oradaki mazlum insanlara bakmaktadır. Bilin ki dünyanın bütün mazlumları sizin 7 Haziran'da vereceğiniz kararı yakından takip ediyor. Dünyanın bütün mağdurları inanın ki bu üçüncü virajın nasıl geçileceğini dört gözle bekliyor ve sizden bir zafer ümit ediyor. Burada alınacak seçim zaferi Myanmar'daki mazlumların seçim zaferi olacak, burada alınacak seçim zaferi Filistin davasının daha ileriye gitmesinin bir vesilesi olacaktır. Afrika'nın aç ve yoksul insanlarının başının daha dik olmasına vesile olacaktır. Yani sadece 5 milletvekiline değil, dünyanın tüm mazlumlarına oy veriyorsunuz"

Kurtulmuş, konuşmasının ardından Ünye ilçesinde aile yakınlarının bulunduğu kabristanı ziyaret ederek, burada Yasin-i Şerif okuyup dua etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Ordu'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement