"Büyük Bir Medeniyetin Doğuşu Ancak Bu Tür Çalışmalarla Olur" - Son Dakika
Politika

"Büyük Bir Medeniyetin Doğuşu Ancak Bu Tür Çalışmalarla Olur"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Biz O'nu Çok Sevdik" isimli projeyle ilgili, "Büyük bir medeniyetin doğuşu ancak bu tür çalışmalarla olur." dedi.

05.12.2014 23:49  Güncelleme: 00:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çekmeköy'de "Biz O'nu Çok Sevdik" isimli projenin tanıtımında konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Büyük bir medeniyetin doğuşu ancak bu tür çalışmalarla olur" dedi.

Çekmeköy Belediyesi'nin Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliği ile hayata geçirdiği "Biz O'nu Çok Sevdik" isimli Siyer-i Nebi yarışması başladı. Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un katıldığı bir toplantıyla yarışmanın tanıtımı gerçekleştirilirken programa AK Parti Milletvekili Oktay Saral, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse katıldı. Program Kartal İmam Hatip Lisesi öğrencisi aynı zamanda Avrupa Kur'an-ı Kerim okuma birincisi Muhammed Bilal Demirel'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından proje tanıtım filmi izlendi.

Programda konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, yarışmayı Hz. Muhammed'i gençlerin daha yakından ve doğru kaynaktan öğrenmesi ve yaşantısını örnek alması için bir gayret içinde olduklarını ifade etti.

"BÜYÜK BİR MEDENİYETİN DOĞUŞU ANCAK BU TÜR ÇALIŞMALARLA OLUR"

Toplantıya katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise, "Bu çalışmada emeği geçen, bu yarışmayı ortaya koyan, destek olan Çekmeköy Belediyemize ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine yürekten teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum ki bu yarışmaya binlerce genç kardeşimiz katılacaktır. Sonuçta adı yarışma olsa da aslında bu yarışma gençlerimizin kendilerine ben de buradayım dedikleri bir kayıt defteri arz edecek. Onun için ümit ediyorum çok sayıda kardeşimiz titiz bir şekilde Muhammed Hamidullah hocanın kitabını okur ve burada Hz. Muhammed'in hayatına ilişkin temel bilgileri almış olurlar. Değerli kardeşlerim nasıl 'biz onu sevdik' sloganıyla yola başladıysak, böyle bir kampanyayı bugün başlatıyorsak, Allah ömür verir de inşallah sonunda da o toplantı da birlikte olmak nasip olur" şeklinde konuştu.

"Büyük bir medeniyetin doğuşu ancak bu tür çalışmalarla olur" diyen Kurtulmuş, "Sadece bir cümle söyleyeyim 'Kabe Arap'ın olsun, Çankaya bize yeter' diyen bir Türkiye'den Allah'a çok şükür bugün belediyelerin, üniversitelerin Peygamber için 'Biz Onu Çok Sevdik' yarışmaları açan bir Türkiye'ye geldik. Bu Allah'ın bir lütfudur. Bu milletin kendi kökleri üzerinde yeniden ayağa kalktığının, kalkmaya başladığının çok somut bir göstergesidir. Tebrik ediyorum. Örnek olmasını temenni ediyorum. Sosyal sorumluluk projesi diyoruz ya işte sosyal sorumluluk projeleri böyle projelerdir. Buna benzer böyle güzel projelerle inşallah hem sosyal sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Hem de yeni nesillerin geleceğe doğru çok daha iyi yetişmelerini sağlayacak, adımları atıyoruz. Bu yarışmanın finalinde de hep birlikte olmak dileğiyle" diye konuştu.

BİRİNCİYE 20 BİN TL ÖDÜL VERİLECEK

Üniversite öğrencilerine Prof. Dr. Muhammed Hamidullah'ın "İslam Peygamberi" isimli kitabı dağıtılacak ve kitapları okumaları için 3 ay süre verilecek. Yarışmacılar, Nisan ayının başında internet üzerinden online sınava alınacaklar. Sonuçlar, Ege Üniversitesi Danışmanlığı'nda hazırlanacak sistem tarafından belirlenecek. Marmara Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanacak sorularla yapılacak sınavda dereceye girecek ilk 200 kişi ödül almaya hak kazanacak. Birinciye; 20 bin TL, Umre ve kitap seti, ikinciye; 15 bin TL, Umre ve kitap seti, üçüncüye; 10 bin TL, Umre ve kitap seti verilirken, ilk yüze giren diğer yarışmacılar altın ve kitap setlerinden oluşan hediyelerle ödüllendirilecekler. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Büyük Bir Medeniyetin Doğuşu Ancak Bu Tür Çalışmalarla Olur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement