Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı ve ’yüzyılın projesi’ olarak adlandırdığı projeyle ilgili, “Cumhuriyet Halk Partisi bu memlekette hangi çiviyi çakmış ki ’bundan sonra şu çiviyi çakacağız’ dediğinde millet buna inansın” dedi.

21.05.2015 19:00

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı ve 'yüzyılın projesi' olarak adlandırdığı projeyle ilgili, "Cumhuriyet Halk Partisi bu memlekette hangi çiviyi çakmış ki 'bundan sonra şu çiviyi çakacağız' dediğinde millet buna inansın" dedi.

Ordu-Giresun Havalimanı'ndaki son hazırlıkları görmek üzere alanda incelemelerde bulunan Numan Kurtulmuş, CHP'nin 'Yüzyılın Projesi'nin milletin nezdinde inandırıcı olmadığını söyledi. Kurtulmuş, "Onlar Konuşur AK Parti yapar. AK Parti yaptıklarını söylüyor. Onlar zaten iktidara gelme ihtimallerinin olmadıklarını biliyorlar ve seçim kampanyalarını kendileri iktidara gelme üzerine değil, başka bir parti barajı aşsın da AK Partinin milletvekillerini düşürsün, böylece Türkiye'de bir koalisyon ihtimali olursa bizde bir tarafından tutunalım üzerine kurmuşlar. Dolayısıyla seçim kampanyasında ki bu eksikliği millet görüyor ve gerçekten AK Parti yaptıkları ile konuşuyor. Milletten aldığı güçle ortaya koyduğu icraatlarla siyasi yolunu yürümeye devem ediyor" diye konuştu.

"CHP İLK KEZ HALK İLE İLGİLENİYOR"

CHP'nin sloganlardan vazgeçerek ilk kez halkın sorunlarıyla ilgilenmeye başlamasına dikkat çeken Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Birilerinin kenarda konuşması bir takım projeler açıklaması normaldir. Ancak şunu söylemek isterim, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu tür projeler açıklamaya başlamış olması. Hatta geçen seçimde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayının ekmek görüntüsünü hatırlayalım. Şimdiye kadarki tüm kampanyalarında CHP 'laikliği asla yıktırmayacağız, laiklik elden gitmeyecek' diyerek milletin hiçbir şekilde ilgilenmediği bir konuda propaganda yaparak, sürekli cumhuriyet ve laiklik üzerinden bir kampanya yürütürdü. İlk kez CHP ekmekle ilgilenmeye, halkın problemleriyle ilgilenmeye yöneldi. Sözün kendisinden daha ziyade, sözün söyleyenin önemli olduğunu bu millet biliyor. Hani derler ya, bir söze bakarım bir de sözü söyleyene bakarım. Cumhuriyet Halk Partisi bu memlekette hangi çiviyi çakmış ki 'bundan sonra şu çiviyi çakacağız' dediğinde millet buna inansın. Zaten kendileri de inanmadıkları için mümkün olan en alçak sesle söylüyorlar. Yine de bir gelişmedir, demokrasi açısından millet açısından bir gelişmedir. CHP bu seçimde de karşımıza çıkıp, 'Cumhuriyet elden gidiyor, laikli elden gidiyor' diye şarkılar türküler söyleyebilirlerdi, hiç olmazsa bunu söylemediler. Ekmek gösteriyorlar. Hayırlı olsun kampanyaları." - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement