Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bilecik'te Şeyh Edebali Türbesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bilecik'te Şeyh Edebali Türbesini Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bilecik\'te Şeyh Edebali Türbesini Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ziyaret ettiği Bilecik’teki Şeyh Edebali türbesinde, ” Osmanlı’nın kurulduğu, bir cihan imparatorluğunun kuruluşunun ayak izleri var burada” dedi.

08.01.2016 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ziyaret ettiği Bilecik'teki Şeyh Edebali türbesinde, " Osmanlı'nın kurulduğu, bir cihan imparatorluğunun kuruluşunun ayak izleri var burada" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, düzenlenecek AK Parti 'İstişare ve Değerlendirme' toplantısı katılmak üzere Sakarya'dan Afyonkarahisar'a geçerken, Bilecik'e uğrayarak Şeyh Edebali Türbesinde dua etti.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u Şeyh Edebali Türbesi girişinde Vali Yardımcısı Mustafa Güney, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik İl Genel Meclis Başkan Serkan Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Kadir Bayrak, Bilecik İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Servet Yılmaz ve partililer karşıladı.

Şeyh Edebali Türbesi ziyaret ederek, türbe başında ezbere Yasin-i Şerif okuyan Kurtulmuş, türbe çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir iki sorunu türbe yolu boyunca Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ile AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ile konuştuğunu belirten Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "İnşallah biz de üzerimize düşeni yaparız. Bilecik'in ayrı bir havası var. Şey Edebali Osmanlı'nın kuruluşunda büyük rol sahibi, bir cihan imparatorluğunun kuruluşunun ayak izleri var burada. Bizimde buraya üzerimize hizmet etmek gibi bir görev düşerse ne mutlu, bizde üzerimize düşeni yapmaya gayret ederiz. Elimizden gelen bütün desteği veririz, merak etmeyin" dedi.

TÜRBE KARŞISINDA AKAN KANALİZASYON İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 63'üncü hükümet döneminden AFAD'dan sorumluyken Bilecik milletvekilinin kanalizasyon şelalesi hakkında bilgiler verdiğini anlatarak, "Geçtiğimiz dönem 63'üncü hükümet zamanında oradan belli bir destek verdik. İnşallah onun Maliye Bakanlığı'nda son kısmı kalmış. Pazartesi Bakanlar Kurulu'nda da sayın Maliye Bakanımızla bu konuyu görüşeceğim. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde o ödenekte buraya tahsis edilmiş olur" dedi.

Bilecik Belediye Başkanı Yağcı ise, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a Bilecik'i Kurtuluş savaşında sonra 3 defa yakılıp yıkıldığı anlatarak, "Bundan dolayı çok tarihi ve mimari şeyler kalmamış. İnşallah yeni şehir merkezi yaparak kentsel dönüşümü güzelce tamamlarız. Şehir merkezini taşıdıktan sonra buraları tarihe uygun bir şekilde değiştirebiliriz. Şehir merkezini de Bursa güzergahına taşımayı düşünüyoruz. Şuana kadar 10 senede anca dengeleri kurabildik. İnşallah bundan sonra yenileşme ve daha ileriye sizin de desteklerinizle birlikte gidebiliriz" ifadelerine yer verdi.

Bunun üzerine Kurtulmuş, Bilecik'in tarihi dokusu bakımından önemli bir şehir olduğunu söyleyerek, "Benim amcam Osmaneli'nde ilk savcı olduğunda biz Osmaneli ile Bilecik hikayelerini amcamdan dinlerdik. Kentsel dönüşümü de inşallah iyi bir şekilde birlikte tamamlarız" dedi.

Konuşmanın ardından Bilecik Belediyesinde görevli Umut Özdemir, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a tarihi Orhangazi Camii hakkında bilgi verdi. Kurtulmuş, tarihi camide akşam namazını kıldıktan sonra Bilecik'ten ayrılarak Afyon'a hareket etti. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bilecik'te Şeyh Edebali Türbesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement