Başbakan Yıldırım: Türkiye Bir Avrupa Devletidir (2) - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım: Türkiye Bir Avrupa Devletidir (2)

"nefret SÖYLEMLERİNİ KÖRÜKLEYEN İSLAM KARŞITI SÖYLEMLERDEN RAHATSIZLIĞIMIZI İFADE ETMEK İSTERİZ" ABD'deki başkanlık seçimine ilişkin değerlendirmede bulunan Başbakan Binali Yıldırım, "Yakın müttefik ve ortağımız Amerika Birleşik Devletleri'nde başkanlık seçim kampanyası devam etmektedir.

27.06.2016 22:36

"nefret SÖYLEMLERİNİ KÖRÜKLEYEN İSLAM KARŞITI SÖYLEMLERDEN RAHATSIZLIĞIMIZI İFADE ETMEK İSTERİZ"

ABD'deki başkanlık seçimine ilişkin değerlendirmede bulunan Başbakan Binali Yıldırım, "Yakın müttefik ve ortağımız Amerika Birleşik Devletleri'nde başkanlık seçim kampanyası devam etmektedir. Bu kampanyada, öne çıkan kimi nefret söylemlerini körükleyen İslam karşıtı söylemlerden de rahatsızlığımızı ifade etmek isteriz. Bu yaklaşımların seçim sürecinin ötesinde zemin kazanmaması ve etkin politikalarla dengelenmesi hayati öneme sahiptir. Dünyada giderek artan keskin söylemlerin, İslam karşıtlığına yol açtığı sarsıntılarını gelişen terör olayları olarak görmekteyiz" dedi.

(1915 OLAYLARI) "GEÇMİŞİ YENİDEN KURGULAMAK ADETA İMKANSIZDIR"

Alman Federal Meclisi'nin 1915 olaylarına ilişkin aldığı karara değinen Yıldırım, "Alman Federal Meclisi'nin söz konusu kararı, tarihi gerçeklikten uzak, tarihin istismarı ve tarihin siyasallaştırılmasına iyi bir örnek olduğu yönünde Avrupa'da ve hatta Ermenistan'da bile makale ve yorumlar çıkmaktadır. Bazı milletvekillerinin şahsi ve olumsuz gündemlerini 1915 olayları üzerinden olayları üzerinden Federal Parlamento'ya taşımış olmaları esef vericidir. Geçmiş geçmiştir. Bugünümüzden uzaklaşmıştır. Geçmişi yeniden kurgulamak adeta imkansızdır. Parlamentolar, mahkemeler tarihçilerin işini asla yapamaz ve tarihi yeniden yazamazlar. Gelecek nesillere müreffeh bir dünya bırakmak için birleştirici politikalara ihtiyacımız bugün, geçmişten fazladır" açıklamasında bulundu.

"PKK VE YPG AYNI ÖRGÜTTÜR, KOMUTA YAPILARI BİRDİR"

Terör ile mücadele vurgusu yapan Yıldırım, "Bugün uluslararası barış ve güvenliğine yönelik en büyük tehditlerden biri terörizmdir. Teröristlerdir. Türkiye PKK, DAEŞ … gibi azılı terör örgütleriyle amansız bir mücadele vermektedir. PKK ile YPG'nin komuta yapıları birdir, aynı merkezden yönetilmektedir. Nitekim intihar bombacıları sadece Irak'ta, Kandil'de değil, Suriye'de YPG saflarında eğitim almaktadır. PKK ve YPG aynı örgüttür, bu gerçeğin bir an önce idrak edilmesini bekliyoruz. Biz mücadelemizi özgürlük ve güvenlik dengelerini gözeterek sürdürmeye devam edeceğiz. Dostlarımızdan terörle mücadelemize samimi desteklerini bekliyoruz. İyi terörist, kötü terörist ayrımının ortadan kalkmasının gereğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

"DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI YASAMA'NIN DOĞAL TAKDİRİDİR"

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Yıldırım, "Bilgi eksikliğinden kaynaklı haksız ithamlarla karşı karşıyayız. Dokunulmazlıkların kaldırılması Yasama'nın doğal takdiridir. Dokunulmazlıkların kaldırılması, kürsü dokunulmazlığı ve ifade özgürlüğü ile bir ilgisi yok. Sadece HDP, MHP, CHP değil Ak Parti'de de 100'ün üzerinde iddialar söz konusu" dedi.

"YENİ DÖNEMİN İKİ ÜLKE İÇİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM"

Türkiye ile İsrail arasındaki mutabakata ilişkin Yıldırım, "Yeni dönemin iki ülke için hayırlı olmasını diliyorum. 31 Mayıs 2010 tarihinde abluka altındaki Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisindeki şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Bu vesileyle Türkiye'nin pozisyonunu bir kez daha net olarak ortaya koymak isterim. Daima adalet ve hakkaniyet temelinde insani, insanlığı savunmaya devam edeceğiz. Herkesin iyiliğini istiyoruz. Gazze'de ilaç bulamayan insanın hukukunu da Myanmar'da yoksulluğun pençesinde bırakılan insanı da Halep'ten sürgün edilen masum insanların da yaşama hakkını dün sahiplendiğimiz gibi bugün de yarın da sahiplenmeye devam edeceğiz. Bütün sorunların çözüm yolu adalettir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım: Türkiye Bir Avrupa Devletidir (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement