Başkan Mustafa Ak'tan Büyükelçilere Nezaket Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Başkan Mustafa Ak'tan Büyükelçilere Nezaket Ziyareti

Başkan Mustafa Ak\'tan Büyükelçilere Nezaket Ziyareti

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa, Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood ve KKTC Büyükelçisi Fazıl Can Korkut’u ziyaret etti.

04.09.2015 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa, Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood ve KKTC Büyükelçisi Fazıl Can Korkut'u ziyaret etti.

Yerel yönetimlerde samimi ve karşılıklı tecrübe paylaşımlarına büyük önem veren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa, Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood ve KKTC Büyükelçisi Fazıl Can Korkut'a nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan Ak'ın ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, "Yapmış olduğunuz başarılı hizmetlerinizin devam etmesini diliyorum. Bu yıl gerçekleştirmiş olduğunuz 6.Uluslararası Ramazan Etkinliklerinizde Filistin Gecesi'nde de buluşmuştuk. Türkiye ve Filistin ilişkileri açısından da çok önemli bir geceydi. Sizinle birlikte yürüttüğümüz sağlam ilişkiler, iki devlet arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine sebep oluyor" dedi.

"DAVOS'TAKİ TARİHİ DERSİ UNUTMUYORUZ"

Keçiören'in Ankara'da parmakla gösterilen örnek bir belediye olduğunu ve Filistin'deki kardeş belediyeleri ile kurduğu ilişkilerden mutluluk duyduklarını belirten Büyükelçi Mustafa, "Sizin tecrübelerinizden faydalanmak bizim için son derece önemlidir. İsrail güçlü bir Filistin istemiyor ama Filistin halkı İsrail'in bu baskısını sona erdirecektir. Yakında yapılacak olan seçimleri AK Parti'nin tek başına kazanacağına yürekten inanıyorum. AK Parti'nin Türkiye'yi çok güçlü ve istikrarlı bir ülke yaptığını sadece Türkler değil, tüm dünya ülkeleri biliyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok çalışkan ve başarılı bir lider olduğunu vurgulayan Filistin Büyükelçisi, " Davos'ta Şimon Perez'e verdiği tarihi dersi unutmuyoruz. O dik duruşundan sonra Filistin'de doğan birçok çocuğa onun adı verildi" dedi.

"BAĞIMSIZ FİLİSTİN'E İNANCIMIZ TAM"

Başkan Mustafa Ak ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sadece Türkiye'nin değil, ümmetin de başkanı olduğunu ifade ederek "Filistin'de, Gazze'de her sokakta Erdoğan'ın posterlerini görüyoruz. Filistin ile ilgili bağımsızlık inancımız tamdır. İnşallah bağımsız Filistin kurulacaktır" dedi. Keçiören Belediyesi olarak Büyükelçiler ve belediyelerle kurdukları ilişkilere çok önem verdiklerini de kaydeden Başkan Ak, "Ramazan Etkinliklerimize verdiğiniz destek için de ayrıca teşekkür ediyorum. Filistin'de, Gazze ve El Halil ile kardeş belediyeyiz ve çok güçlü ilişkilerimiz var. Kardeş belediyelerimize her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

"TERÖRE KARŞI TÜRK HALKININ YANINDAYIZ"

Başkan Ak, ikinci ziyaretini ise Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood'a gerçekleştirdi. Sohail Mahmood, Pakistan Büyükelçiliği ve Keçiören Belediyesi arasında oluşturulan yakın ve güçlü ilişkiler için Mustafa Ak'a teşekkür ederken "Ramazan Etkinliklerinizde şunu gördüm. Halkla ilişkileri çok güçlü olan bir başkansınız. Başarılı bir Uluslararası Ramazan etkinliği gerçekleştirdiniz. Pakistan gecesi düzenleyip Pakistan kültür evi açtınız ve Pakistan kültürünü tanıttınız. Başarılı hizmetlerinizin devamını diliyorum" mesajını verdi.

Pakistan ile Türkiye arasındaki tarihten gelen güçlü bağa dikkat çeken Başkan Mustafa Ak, "Sizleri kardeşlerimiz olarak görüyoruz. Pakistan'da terör saldırısında şehit olan kardeşlerimiz için Keçiören'de onların adını ölümsüzleştirecek ağaç dikim töreni yaptık. Terör sizin bizim ve dünyanın başındaki en büyük beladır. Bizde terörle mücadele ediyoruz ve bu mücadeledeki kararlılığımız devam edecektir" diye konuştu. Büyükelçi Mahmood da, Türkiye'nin teröre karşı mücadelesinde Pakistan halkının gönlünün Türk halkının yanında olduğunu vurgulayarak, "Pakistan ve Türkiye birbirine destek olarak bu terörden kurtulacaktır. Keçiören Belediyesi Pakistan ile ilişkilerin güçlendirilmesinde önemli ve büyük rol oynuyor. Sizin ve Keçiören halkının Peşaver'de şehit olan çocuklarımız için diktiğiniz ağaçlar için gösterdiğiniz duyarlılığı hiç unutmayacağız. O alan bizim için çok önemli ve bize gelen heyetlerimizi oraya götürüyoruz" dedi. Pakistan Büyükelçisi yaklaşmakta olan seçimleri AK Parti'nin tek başına kazanacağına inandığını dile getirerek "Çünkü yerel yönetimlerde çok başarılısınız ve halka çok güzel hizmetler sunuyorsunuz. Bu da genele yansıyor. Türkiye demokraside gelmiş olduğu nokta ile hepimizin gurur kaynağıdır" ifadelerini kullandı.

"GENÇLERİMİZ ARASINDAKİ İLİŞKİ GÜÇLENİYOR"

Başkan Ak'ın diplomatik turunun son durağı ise KKTC Büyükelçiliği oldu. KKTC Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Ankara da çok güzel bir Ramazan programı gerçekleştirdiniz. Keçiörenlilerin çok rağbet gösterdiği güzel bir ambiyans oldu. Çok güzel, eski Ramazanları hatırlatan geceler düzenlediniz. Başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.

Mustafa Ak da, Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'ne verdiği destekten ötürü Büyükelçi Korkut'a teşekkür ederek, "Kardeş belediyemiz Güzelyurt ile örnek bir işbirliğimiz var. Ayrıca Kıbrıs'a gönderdiğimiz ve oradan da bize gelen öğrencilerimiz var. Öğrencilerimiz KKTC'yi ve Keçiören'i geziyorlar ve gençlerimiz arasındaki ilişkiler güçleniyor. Geçtiğimiz günlerde KKTC'den gelen öğrencilerimiz Keçiören'i gezdiler ve Başbakanımızın eşleri Sare Davutoğlu'nun himayelerinde bir kardeşlik gecesi düzenlendi" diye konuştu.

Ziyaretler sırasında Başkan Ak, büyükelçilere Keçiören Belediyesi'ndeki ilk 6 yıllık hizmet döneminde yaptığı çalışmaları anlatan "Hizmette 6 Altın Yıl" kitabını hediye etti. Filistin Büyükelçisi Başkan Ak'a kardeş belediye El-Halil'i resmeden bir tablo takdim ederken, Pakistan Büyükelçisi desteklerinden ötürü bir plaket, KKTC Büyükelçisi de Selimiye Camii motifli bir tablo sundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Mustafa Ak'tan Büyükelçilere Nezaket Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement