Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekata Tepki Yağdı - Son Dakika
Yerel

Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekata Tepki Yağdı

Erciş Karakoyunlu Türkmenleri Derneği Başkanı İzzet Şevketoğlu, Suriye'de Bayırbucak bölgesinde Türkmenlere yönelik saldırıları kınadı.

23.11.2015 15:49  Güncelleme: 16:18

Erciş Karakoyunlu Türkmenleri Derneği Başkanı İzzet Şevketoğlu, Suriye'de Bayırbucak bölgesinde Türkmenlere yönelik saldırılara ilişkin, "Suriye'nin, Rusya'nın, İran'ın ve Hizbullah'ın Bayırbucak Türkmenlerine karşı yaptıkları katliamı şiddetle kınıyoruz" dedi.

Şevketoğlu, dernek binasında yaptığı açıklamada, Suriye'de Esed'in yıllardır kendi halkına zulüm ettiğini söyledi.

Esed'in Rusya, İran ve Hizbullah'ı yanına alarak orada hiçbir terör olayına karışmamış, birer sağlam vatandaş olarak yaşayan Bayırbucak Türkmenlerine saldırdığını kaydeden Şevketoğlu, "Bayırbucak Türkmenlerine karşı sırf Müslüman Türkmen oldukları için bir katliam girişimine girişmişlerdir. Suriye'nin, Rusya'nın, İran'ın ve Hizbullah'ın Bayırbucak Türkmenlerine karşı yaptıkları katliamı şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

Van'da yaşayan Türkmenler olarak, Bayırbucak Türkmenlerinin yanında olduklarını dile getiren Şevketoğlu, şöyle devam etti:

"Esed bu şekilde devam ederse biz Türkiye halkını ve Türkmenleri karşısına alır, bunun bedelini çok ağır öder. Bayırbucak Türkmenlerinin giyeceğe, gıdaya ihtiyacı yok zaten Kızılay bunu veriyor sadece onlara değil Suriye'de 2.5 milyon insana Türkiye Cumhuriyeti devleti gerekli şekilde yardım yaptı, kucak açtı. Bayırbucak Türkmenlerinin bir parça ekmeğe ihtiyacı yok, ihtiyacı olan şey başlarına inen misket bombalarını atan Putin'in uçaklarının durdurulması, eğer ki o uçaklar durdurulsa Bayırbucak Türkmenleri Suriye ordusunun hakkından gelir."

Şevketoğlu, Erciş'teki 25 bin Türkmen olarak Bayırbucak Türkmenlerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Derneğin yönetim kurulu üyesi Aydın Deniz de Türkmenlerin, bin yıldan bu yana gerek Anadolu'da gerekse Suriye'nin bir bölümünde yaşadığını anlattı.

Deniz, yaşanan katliama "dur" denilmesi gerektiğini ifade ederek, "Orada bir soykırım yaşanmaktadır" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekata Tepki Yağdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement