BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması - Son Dakika
Güncel

BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Türkiye'nin güvenliği Kerkük'ten, Musul'dan, Halep'ten Kıbrıs'tan, Batı Trakya'dan, Kırım'dan ve Karabağ'dan geçer.

29.03.2017 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, " Türkiye'nin güvenliği Kerkük'ten, Musul'dan, Halep'ten Kıbrıs'tan, Batı Trakya'dan, Kırım'dan ve Karabağ'dan geçer. Buralar güvende değilse sıkıntı ve problem varsa soydaşlarımız, dindaşlarımız, huzur ve güven içerisinde değilse Türkiye Cumhuriyeti devletinin aleyhine gelişmeler zuhur ediyorsa biliniz ki bu, ileride Türkiye'nin kendisinin de beka sorununu direk ilgilendirir." dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşmasına, İslam aleminde rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların habercisi kabul edilen Regaip Kandili'nin yarın idrak edileceğini hatırlatarak başladı. Destici, Müslümanların üç aylarını ve Regaip kandilini tebrik ederek, bu mübarek zamanların Türkiye'nin ve tüm İslam aleminin birlik ve beraberliğine, kardeşliğe, barış ve huzura vesile olmasını diledi.

Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmelerin Türkiye ile bağlantısı olduğunu belirten Destici, "Türkiye'nin güvenliği Kerkük'ten, Musul'dan, Halep'ten Kıbrıs'tan, Batı Trakya'dan, Kırım'dan ve Karabağ'dan geçer. Buralar güvende değilse sıkıntı ve problem varsa soydaşlarımız, dindaşlarımız, huzur ve güven içerisinde değilse Türkiye Cumhuriyeti devletinin aleyhine gelişmeler zuhur ediyorsa biliniz ki bu, ileride Türkiye'nin kendisinin de beka sorununu direk ilgilendirir. Bizim buralara duyarsız kalmamız asla mümkün değildir." dedi.

Destici, Irak'ın Kerkük kentindeki il meclisinin tek taraflı kararıyla resmi kurum ve kuruluşlara Irak bayrağının yanında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağının da asıldığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Aynın zamanda Kerkük Valisi'nin imzasıyla 14 Mart 2017'de tüm kamu dairelerine, 'Arapça yanında Kürtçe de kullanmaları ve yazışmaları elzem olmuştur. Zira bu kurala uymayan kişi veya daireler, kanuni yollarla cezalandırılacaktır.' yönündeki açıklamalarıdır. Hem Suriye'nin kuzeyi başta olmak üzere Suriye'de hem Irak'ta, Arap, Kürt, Türkmen, bütün kardeşlerimizin huzur ve barış içerisinde kardeşçe yaşamalarını arzu ediyor ve temini için ne gerekiyorsa o desteğin verilmesinin doğru olacağına inanıyoruz. Burada kim ki kendi egemenliğini kurmaya kalkar ve buna dayanarak, başta Türkmen ve Araplar olmak üzere diğer unsurlara karşı asimilasyona ve hakimiyet baskısı kurmaya kalkarsa biz bunların karşısında oluruz."

Türkiye'nin yaşanan gelişmeler karşısında sessiz kalmaması gerektiğini vurgulayan Destici, "Türkiyenin bu yaşanan gelişmelere sessiz kalması ya da 'bunları doğru bulmuyoruz' veya 'kaygı verici gelişmeler' şeklinde geçiştirmesi kabul edilemez. Türkiye ve Dışişleri, bu konuda çok daha açık ve net olarak tavrını belirtmeli ve bu iki hadise devam ettiği sürece hemen yaptırımlarını devreye sokmalıdır." dedi.

Destici, Barzani ve Talabani'yi daha önceki uygulamaları nedeniyle eleştirerek, şunları söyledi:

"Biz Barzani ve Talabani'nin geçmişten bugüne kadar Türkiye'ye, Türkmenlere, bölgedeki Arap ve kendilerinden olmayan Kürt guruplara nasıl hainlik ve zulümler yaptığını biliyoruz. Dolayısıyla bundan sonra buna müsaade edilmemelidir. Türkiye, atması gereken adımları atmalıdır. Ekonomik yaptırımlar, siyasi ve kültürel yaptırımlar, askeri yaptırımları da devreye sokarak, Türkmen şehri olan Kerkük'ün, bir grubun eline geçmesine ve hakimiyeti altına girmesine müsaade etmemelidir."

Destici, Kerkük, Musul ve Halep'deki ABD ve Rusya ile iş birliğindeki PKK, PYD, Barzani ve Talabani gibi guruplara karşı, başta Irak Türkmen cephesi olmak üzere şimdiye kadar verilen desteğinin yeterli olmadığının altını çizerek, Türkiye'nin Türkmenlere askeri destek başta olmak üzere, her türlü desteği acilen sınırsız ve sonsuz olarak sağlaması gerektiğini söyledi.

"Doğu ve Batılısı hep birlikte büyük Türk milletidir"

Destici, referandum sürecinde olumlu gelişmelerin yaşandığını "evet" ve "hayır" kampanyası yürüten herkesin aynı milletin vatandaşları olduğuna değinerek, herkese kucak açtıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, halk oylaması stantlarını ziyaretini hatırlatan Destici, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın dün İstanbul'da 'evet' kampanyası yürüten çadır ziyaretinden sonra 'hayır' kampanyası yürüten çadırı da ziyaret etmiş olması ve buradaki vatandaşlarımızla sohbet etmiş olması, gerçekten olumlu ve sevindiricidir. Burada Cumhurbaşkanı'na yöneltilen sorular, doğru sorular değildir, bunlar ayrımcılıktır, bu ülkede ayrımcılığı, mezhepçiliği, etnik kökenciliği, hiç kimsenin kaşımasına gere yok. Bunlar doğru şeyler değildir çünkü Türk'ü, Kürt'ü Çerkez'i, Zaza'sı, Boşnak'ı, Alevisi, Sünnisi, doğu ve batılısı hep birlikte büyük Türk milletidir ve herkesin bununla gurur duyması lazım. Sonuna kadar sahip çıkması lazım."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement